Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím. Jak plyne z názvu jedná se o časový spínač . Možná že o předřadník či sodíkovku. Jedná se o to ,že spínač nespíná většinou automaticky ale pouze když zmáčknu MANUAL ON. Když jsem jel růst tak vše bylo ok. Jakmile jsem vyměnil žárovku a přepnul na květ tak to začalo blbnout. Prvních pár dnů bylo ok ,ale pak se mi stávalo že jsem přišel ,rozepnul box a ono to nesvítilo. Mělo to 2 hodiny zpoždění ,ale jakmile jsem zmáčkl MANUAL ON tak se to spustilo a dokonce i vyplo v tu dobu kdy mělo. Myslel jsem si že za to může časový spínač a tak jsem ho vyměnil za nový ale dnes jsem zjistil že taky nespínal automaticky. Vše mám správně nastaveno takže mnou to není . Taky se stávalo ale ne moc často že jsem přišel a fungovalo to jak mělo. Jsem z toho jelen... Jinak přikládám i obrázek spínače (je akorát bez značky EMOS )
Původní příspěvek od Borda Zdravím. Jak plyne z názvu jedná se o časový spínač . Možná že o předřadník či sodíkovku. Jedná se o to ,že spínač nespíná většinou automaticky ale pouze když zmáčknu MANUAL ON. Když jsem jel růst tak vše bylo ok. Jakmile jsem vyměnil žárovku a přepnul na květ tak to začalo blbnout. Prvních pár dnů bylo ok ,ale pak se mi stávalo že jsem přišel ,rozepnul box a ono to nesvítilo. Mělo to 2 hodiny zpoždění ,ale jakmile jsem zmáčkl MANUAL ON tak se to spustilo a dokonce i vyplo v tu dobu kdy mělo. Myslel jsem si že za to může časový spínač a tak jsem ho vyměnil za nový ale dnes jsem zjistil že taky nespínal automaticky. Vše mám správně nastaveno takže mnou to není . Taky se stávalo ale ne moc často že jsem přišel a fungovalo to jak mělo. Jsem z toho jelen... Jinak přikládám i obrázek spínače (je akorát bez značky EMOS )
Zdarec
Obecně se nedoporučuje používat tokovéhle časovače na spínání indukční zátěže(výbojky,topení,zářivky) napřímo,ale v kombinaci se stykačem nebo nějakým relé.Proud který časákem protejká má pravděpodobně jinné vlastnosti a jmenovitý proud na štítku 16A(3680w) je poté nepravdivý.
Např.mechanické časovače se zase naopak spečou a pak svítí pořád.
Doporučil bych jakýkoliv jednopolový stykač.
Např. http://www.mtlcable.cz/gewiss/jisti...20a-detail.html
Díky. Platí to i pro elektronický předřadník ? Protože jsem měl 250w Lumatek a ten jel bez problémů pořád. Teď mám NTS a teprve teď to začalo blbnout jinak to taky bylo ok.
Musím ještě dodat že pokud to nastavím na určitou dobu a ono se to nespustí a já to zapnutí nastavím o minutu nebo klidně i později tak se to zapne. Myslím tím že když seto má spustit v 8 a já příjdu v 8 a ono to nesvítí a já to posunu tak se to pak spustí.
Oba dva spínače jsem dnes testoval a problém v nich nakonec není. Buďto za to může předřadník nebo výbojka...Spíš bych to tipoval na ten předřadník páč výbojka má odjeté jen 2 kola...
Původní příspěvek od Borda Oba dva spínače jsem dnes testoval a problém v nich nakonec není. Buďto za to může předřadník nebo výbojka...Spíš bych to tipoval na ten předřadník páč výbojka má odjeté jen 2 kola...
To není problém stáří výbojky nebo předřadníku, ale podstatou jejich kontrukce a také lacinou, neodrušenou konstrukcí spínacích hodin.
Zdary, prosím o radu. Mam právě tyto (viz. příspěvek od Michaelos) spínací hodiny, udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.
Původní příspěvek od Pítr90 Zdary, prosím o radu. Mam právě tyto (viz. příspěvek od Michaelos) spínací hodiny, udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.
zboku je spínač, jeden ruší hodiny
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
To vím, nejsem blbej. Spínají mi 12v ofuk a odtah, normálně během 24h zapínají - vypínají, mám je na 15on/ 30off,ale vždy se mi jedny zastaví v sedm a ty předešlé asi v devět. Nechápu
Původní příspěvek od Pítr90 To vím, nejsem blbej. Spínají mi 12v ofuk a odtah, normálně během 24h zapínají - vypínají, mám je na 15on/ 30off,ale vždy se mi jedny zastaví v sedm a ty předešlé asi v devět. Nechápu
v tom případě jsou kaput, koupila jsem tyhle hodiny troje a všechny měli podobný problém, od tý doby mám digitálky
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Mám dvoje stejný ze stejnýho obchodu, tak asi vadný kusy nebo tak. Zitra je zkusím reklamovat. Digitální mám jen pro lampu, nějak jsem těmhle od začátku nevěřil