Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec toto tema sem hledal ale nic takze popr.sry .. co je tak nejlepsi nechat kytickam zaply po dobu kdyz spej ? jaky s tim mate vzkusenosti nechavate treba jet jen ofuk nebo vubec nic ? jedu stan sirka 100x100 vyska 200 dole na obou stranach klasika vetrani ,na strop sem placnul ofuk 40 cm nasmerovanej dolu a ultrazvukova zvlhcovacka .... zajima me jak to mate vy a treba i jestli to mate stejny pri rustu i kvetu a tak daaale
Původní příspěvek od tuffgong1 Já ofuk na noc kvuli hlučnosti nepouštim, líp se mi pak u toho spí...
Zatim nebyl žádný problém.
Jiste žadny problem na tomto foru se totiz zabývame dobrym a spokojenym spánkem , srát na nejaky kytky A co vypínas taky ventilaci ?? To mi nejaky lidi spílaly ze maj padlí a pak z nich vylezlo ze za á to sverily svoji pritelkyni ve 41dnu kvetu a jeli na deset dni pryc a za bé "Coze ?? Ma bejt ventilace zapnutá i kdyz nesviti svetlo ???" ...ano velke prevapeni .
jo asi i kuli plisnim potom ten ventak ma bejt /on ze ?... stan je hned vedle okna a to sitkovany vetrani ma kolem sebe hodne prostoru... ten ventak to tam rozhani velmi pekne
ale ten odtah me to pride zbytecny na tu noc, teplo se tam nedela a cerstvej vzduch se tam dostane tim jak to rozhani ventak ... me napadlo treba pohrat si tim tak ze odtah se vypne az po nakym case kdy prestane sodikovka hrat aby se este ten teplej vzduch dostal pryc a pak zbytek do "rana" dojede ofuk ... svetlo mam behem dne abych tam moch lizt kdy chci nebo jak je potreba
Ja by som to s tym ofukovym ventilatorom nevidel vobec cierne ked je vypnuty len cez noc. Predsa plni dve hlavne ulohy a to za A) zosilenie stonkov (co neznamena ze musi na ne fukat nonstop) a za B) miesanie vzduchu aby nevznikali hot spoty.
Samozrejme ventilacia (pritah/odtah) musi ist nonstop - vymena vzduchu, o tom bez debaty
edit: podla mna co sa tyka ofukoveho ventilatora, idealne ho dat na spinacky tak, nech iba par krat v noci na par minut premiesa vzduch a vyzenie vlhkost spod kytiek, ale nemyslim ze by bolo nutne aby fical nonstop.
Za ty 3 (oprava: je to míň jak tři roky, spíš 2 a kousek) roky co mam skříň v pokoji nebyl jediný problém s plísní kvuli absenci ofuku v nočních hodinách.
Nemusíš být hned nepříjemný když někdo napíše něco trochu jiného než jak to děláš ty... Tohle forum je snad o pěstování a ne o naštvávání se :-) Já to dělám takhle ,vím , že to funguje tak proč bych to nemohl napsat ?
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Původní příspěvek od dr.Greenbrain jo asi i kuli plisnim potom ten ventak ma bejt /on ze ?... stan je hned vedle okna a to sitkovany vetrani ma kolem sebe hodne prostoru... ten ventak to tam rozhani velmi pekne
ale ten odtah me to pride zbytecny na tu noc, teplo se tam nedela a cerstvej vzduch se tam dostane tim jak to rozhani ventak ... me napadlo treba pohrat si tim tak ze odtah se vypne az po nakym case kdy prestane sodikovka hrat aby se este ten teplej vzduch dostal pryc a pak zbytek do "rana" dojede ofuk ... svetlo mam behem dne abych tam moch lizt kdy chci nebo jak je potreba
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r ofuk a odtah 24/7 po celou dobu pěstu, je to i ve faq.
No a co, že se tam nedělá teplo? Kytky dýchají i v noci.
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
No a co, že se tam nedělá teplo? Kytky dýchají i v noci.
ano ty taky dychas v noci kdyz spis ve stanu a neudusis se bez odtahu nebo ofuku , kdybych mel nakou super tajnou skrin ke ktery se nedostane ani pavoucek tak tu toto nepisu :-D stan ma to vetrani pomerne velky a neni kolem nej vubec zadnej nabytek jako ze bych ho nak schovaval, a z toho okna k nemu jde uplne svezi vzduch(ja mam v noci noc) jasny ze mate pravdu ale v mojem pripade me to nepride tolik podstatny k preziti. Ale dejme tomu ze to teda bude lepsi De taky o to usetrit nejaky ty watty ..ono se to za ten mesic docela pekne secte ale ne zas tolik aby to vedlo ke spatnejm vysledkum nevim jak vy ale kdyz ja vypnu na noc vsechno tak nevidim na tech kytkach potom vubec nic ze by se neco zhorsilo(ted mluvim jen o rustu). a muzete me zacit zase kamenovat
Naposledy upravil dr.Greenbrain 05-08-2013 v 12:58 PM
Původní příspěvek od dr.Greenbrain zdarec toto tema sem hledal ale nic takze popr.sry .. co je tak nejlepsi nechat kytickam zaply po dobu kdyz spej ? jaky s tim mate vzkusenosti nechavate treba jet jen ofuk nebo vubec nic ? jedu stan sirka 100x100 vyska 200 dole na obou stranach klasika vetrani ,na strop sem placnul ofuk 40 cm nasmerovanej dolu a ultrazvukova zvlhcovacka .... zajima me jak to mate vy a treba i jestli to mate stejny pri rustu i kvetu a tak daaale
Původní příspěvek od Aeroman Já to dělám takhle
Když jedu rust mám ofuk a zvlhcovacku pusteny jen se světlem odtah samo 24h denne. V květu ofuk jede furt kvůli plísni
Taky to tak dělám (bez zvhčovačky) už asi 15té kolo a žádnej problém, ani strádání kytek se nikdy nedostavilo. Ba možná i naopak, lépe se uvnitř roomu drží vlkost.
U mě v noci spinkají i ventilátory a žádnej problém, ba naopak, ještě vyleze vlhkost Jinak odtah jede na jedny hodiny s matkárnou 18/6, zbytek s lampijónem 12/12.
Ale určitě záleží na skříni... Já mám stan Litebox a ten má slušný dejchací ďoury
Na ofukový ventilátory jsou fajn zásuvkový stmívače třeba z bauhausu, když je den jede na 100% když je noc tak se to stáhne a tím se podstatně sníží hluk. Regulátor s termostatem na odtah a v noci dokonale tichý systém. Pokud ofuk nejede hrozí květová plíseň a při kosení můžete bejt nepřijemně překvapený.