Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potreboval bych vedel, jakou hodnotu PAR ma napriklad sodik 250w a MH 250w 30 cm pod svetlem. Hledal jsem na googlu, bud to neumim, a nebo to tam proste neni, veskerych info o PAR ve vztahu k rostlinam nebo jine rozumne mereni je tam velice zridka.
asi jsem jedinej kdo vůbec neví o čem mluvíš a k čemu je mi to dobrý, takže prosím o nějaký vysvětlení včem to změní můj dosavadní přístup k pěstu, díky
NO je to jednoduché , čim více tím lépe PAR velikost rozsahu měření 0 do 3,000 millimoles na metr čtvereční , Tma se rovná 0 millimoles , v poledne za sluníčka se to pohybuje mezi 2000-3000millimoles , sic to tam neni napsaný přesně ale je to tak , snad si to ješte pamatuji , ale je spíše zažito Watty na metry čtvereční ...
1 millimole = 1000 micromoles
citace:
Původní příspěvek od Madmax asi jsem jedinej kdo vůbec neví o čem mluvíš a k čemu je mi to dobrý, takže prosím o nějaký vysvětlení včem to změní můj dosavadní přístup k pěstu, díky
Ale no tak Čim vice světla = tim větši palice , by se dalo uplně zjednoudušit ....
to ma kazdej vyrobce jinak,cim drazsi tim vic PAR obecne,eletronickej predradnik = vic PAR , no a pak jsou jeste trojfaze 400V to da jeste vic , u 250W nejsou moc rozdily,u 600W uz jsou rozdily v radu nekolika %,no a ta hodnota udava jakej to ma vykon na kytky v tom spektru pro ne zajimavem,ne vsichni vyrobci tu hodnotu uvadi,kdo ji neuvadi vi proc
Původní příspěvek od Hlava NO je to jednoduché , čim více tím lépe PAR velikost rozsahu měření 0 do 3,000 millimoles na metr čtvereční , Tma se rovná 0 millimoles , v poledne za sluníčka se to pohybuje mezi 2000-3000millimoles , sic to tam neni napsaný přesně ale je to tak , snad si to ješte pamatuji , ale je spíše zažito Watty na metry čtvereční ...
1 millimole = 1000 micromoles
Ale no tak Čim vice světla = tim větši palice , by se dalo uplně zjednoudušit ....
Tak teď už aspoň vím, kolik má sluneční svit :-D díky Hlavo
Mám údaj 1100 PAR ve vzdálenosti 20cm u led světla, jenže to není s čím porovnat..takže netuším, jestli je to dobrý nebo ne
No ale pořád neznám aspoň orientační hodnoty u 250, 400 a 600w..moc mi nepomůže, že má každý výrobce a s použitím magnetického nebo el. předřadníku jiné hodnoty, to je vcelku jasné..přál bych si vědět konkrétně jaké jako pro blbce pánové, bez vzorečků apod.
ledky maj urcite mensi PAR nez ten nejhorsi starej sodik co najdes v popelnici nekde v elektroodpadu,nejlip je na tom philips u sodiku 220/400 , tu tabulku se mi hledat nechce,je na guglu
O květu momentální není řeč, jde o růst, ale to je taky vedlejší. Prostě jsem to chtěl porovnat s alternativami. Nic si nekupuju, zajímá mě to. Jestli je na googlu tabulka,tak to znovu probrouzdám,ale nic se mi najít nepovedlo. Dík za reakce