Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem nováček v indoor pěstování a ve stavbě skříněk a dostal jsem chuť si postavit svou. Mám rád High a rozhodl jsem se, že se stanu nezávislým, při mé potřebě zpestření si životních chvilek.
Skříň je na kolečkách, byla přestavena tak, aby se do ní dobře dostávalo pro manipulaci se světlem a osazenstvem. Díky mobilní verzi, je možné s ní hýbat i při pěstování.
Příprava:
Skříň jsem po složení vypucoval. Použil jsem Savo.
Na stěnách skříně je do dvou třetin diamantová fólie, nalepena oboustrannou lepící páskou. Kraje fólie jsou přichyceny hliníkovou lepící páskou. Dvě díry na aktivní přítah, jedna velká díra na 125mm odtah.
Dále jsem si namontoval ocelové háky na uchycení jak ventilátoru, osvětlení, ofuku a ostatních komponent.
Elektrické komponenty k instalaci
prodlužovák
analogový časovač - ofuk
digitální časovač - světlo
250 philips SON TIA
cooltube (je úžasná!)
aluflex 3m
pachový filtr
odtah RUCK s kondenzátorem + regulace (invertor)
předřadník, kondík a startér jsem koupil v sadě
měřic teploty a vlhkosti
šroubovací kovové objímky
2x přitahový 60mm tichý větráček
2x ofukový 120mm tichý větrák
Skříň je plně funkční. Musel jsem ji ovšem zvýšit o cca 40 cm. Byla moc nízká na 250 sodík. Nové rozměry skříně po úpravě jsou: 63 x 56 x 153,5
Hnojky:
Plagron Grow a Bloom.
PH měřím kapáním kapek a výslednou barvou.
V dalších příspěvcích se můžete podívat na postup stavby a následně také na zplození, růst, plození osazenstva a část sklizně pro představu.
info: Následující příspěvek od JAHmaican je vlastně potřebná kritika na první návrh skříně. U skříně totiž byla otevíratelná jen spodní polovina. Vrchní pak byla na pevno. Došlo mi, že to byl nakonec naprostej nesmysl :-)
Moc teda nechápu, proč si ji "vylepšil" aby se dala otvírat jen dole. Bude se ti strašně špatně manipulovat se světlem, jejim zapojováním, manipulováním,děláním otvoru. Když budeš mít dole vzrostlejší kytky a chtít dát lampu výš, budeš je muset všechny vytáhnout, atd atd...
Ahoj všem a předně díky za reakce.
Pohrál jsem si opět se skříní a situoval jsem vstup do ní trochu logičtěji. Dole je pevná deska a nahoře vstupní dvířka.
Teď co se týče toho svícení. Nevím a mám dilema co tedy použít. Instinkt mi říká, že bych tam měl dát tu 250tku. Půjdu do ní a případně budu muset vymyslet odtah tepla z té výbojky.
Nechce se mi ale teď brát 150tku a později litovat.
hezká skříňka, ale... no pokud i ta deska bude na pantech,tak v pohodě...
250W bude akorát, ale bez coooltube to asi neuchladíš..v létě určitě ne..
ideální by byla 150W na růst a část květu (nemusí být nutně MH) a pak 250W.
řízky seženeš tady v bazaru, někteří i po domluvě pošlou poštou, je to s nimi jednodušší..
v čem budeš pěstovat?hlína?voda?
pachovej filtr si kup, není to nic drahýho, kutit ho asi nemá moc smysl...
spínací hodiny zkus digitální, nejsou o moc dražší, navíc mechanický ,,tikaj,, což mě neskutečně sralo, když jsem u toho musel spát
karamel je cukr co už se neuzdraví
zmáčkni spoušť, bude spoušť, zmáčkni knoflík, bude poušť
Měl jsem 250ku ve skříni 55x55x160 mnoho kol a uchladil ji PC větrákama.
Později jsem nainstaloval sice cooltubu, ale i bez ní se to dalo...
Každopádně by 150w stačilo asi taky...
Přemýšlím o Growshop Seeds Indoor mix 10ks (mišmaš modelů)
Svoje věci, které mám, anebo si je svépomocí vyrobím jsou tyto:
nádechy včetně ofuku - viz foto
uchycení cooltube
elektrický rozvod
květináče
hlínu koupím někde v botanikule