Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
C02 GENERÁTOR
Udelejte si svuj C02 generátor (pro vaši práci v komore)
Každý zelený list rostlin užívá kyslicník uhlicitý ve svém každodenním živote. 0,5% z našeho vzduchu je kyslicník uhlicitý. Rostliny jsou schopny využít 5 krát více prírodního množství a muže rust 5 krát rychleji - za predpokladu dostatku svetla, živin a vody je podporován extra vzrust. Všeobecne vzato, rostlina roste rychleji s dodaným kyslicníkem uhlicitým v jejím ovzduší.
Kvasnice je organismus , který žije, jí, dýchá a reprodukuje se. Spotrebovávají cukr a vodu a vymešují kyslicník uhlicitý a alkohol. Kvasnice jsou používány k výrobe alkoholu. Kupte si nejaké pivovarnické kvasnice k varení-vlastního-piva/vína . Budete si muset obstarat velký džbán s malým ústím, gumovou zátku s dírou o to takovou, aby zapadla do ústí džbánu, a šest až deset stop dlouhou pružnou trubici (podle vašeho rozhodnutí) ve které se bude pohybovat kyslicník uhlicitý . Vše lze koupit v jednom obchodu.
Naplnte velký džbán lehce teplou vodou. Ne horkou, ani ne teplou, jen kousek teplejší než vlažnou. Teplo probudí kvasnice.
Nyní pridejte do vody cukr. Jednu cást cukr na každých pet cástí roztoku.
Vyprázdnete balík kvasnic do džbánu a zamíchejte.
Po nekolika hodinách by mely být kvasnice aktivní a produkovat kyslicník uhlicitý. Produkci kyslicníku uhlicitého lze pozorovat jako bubliny plovoucí na povrchu.
nyní musíte udelat jedinou vec , udržovat život vaší populace kvasnic. Odlijte trochu roztoku a pridejte cerstvou vodu, aby se to nestalo stojatým. Pridejte nekolik cajových lžicek cukru. Delejte to každý týden nebo dva.
mi to fíčí dobře
Kvasnice jsem naivne zkousel taky - je to ztrata casu. Pokud si neporidite CO2 napr. v bombe na svareni - nema to smysl. Kvasnice vam toho nikdy nevyprodukuji tolik, aby jste to na kytkach vubec mohli pozorovat a to malo co vykvasi - stejne vsechno odvetrate.
vlastně co dělám je, že do rozprašovače naleju wopatrně sodowku. Nastojí mi to žádnou práci navíc a pak jsem i vnitřně uspokojen, že kytkám dávám i CO2. Ale myslím, že je to tak malý množství, že je to na howno. Ale zase , je to přímo na listu, třeba si z toho kytka woprawdu něco weme.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
Puvodne jsem se prerekl a Vasil vlastne taky. Ony to nejsou zadne kvasnice, s temi tak mozna upec kolac :-) Jsou to kvasinky !
No ja to zkousel tak, ze jsem dovedl z flasky s vinarskyma kvasinkama hadicku primo az ke kyti, ale efekt jsem nepozoroval vubec zadnej. Doporucuju tento pokus jen tem, kdo nemaji skrin s odvetravanim, jinak to asi nema smysl. Taky mozna by stalo spis za to zkusit "ocet+soda". Tohle co si pamatuju z detstvi vytvori daleko vetsi mnozstvi CO2, ale zda to bude fungovat nebo ne, to netusim.
Nejlip by bylo kdyby nekdo vedel kde se daj sehnat levny CO2 emitery na hospodsky bomby. Malou unesete v batohu a staci. Jestli delate v baru (jako ja) nebo mate kamose v hospode.... tak je zaloha na bombu 1000,- a plyn 30l stoji asitak kiloneco... Ale Emitery? Nikde nic! Takze reklama nereklama,, napady sem:
Zdravím, mám skříň v chladu - bez větrání v " noci " 14 - 16 °C, ve dne větrám jen PC ventilátorkem - teplota u kytek 25 - 27 °C / 250 W výbojka / a kvasinky v roztoku asi 4 - 5 l považuji za celkem dostatečný zdroj CO2. Aspoň kytky si nestěžují.
Ještě jsem si vzpomněl - ocet + krystalická soda produkuje CO2 dosti hekticky a jednorázově, neměřil někdo produkci CO2 kvasinek při určité teplotě a složení živného roztoku za 24 hod ?