Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,
chtěl bych si na zimu postavit grow box,ale nevyznám se v tom co je nutný k fungování atd atd...
Chtěl bych ho mít na 250W
Myslýte že mě bude stačit pouze toto?
Skřín (Potřebuju na stěny něco dát? nějakou spešl folii nebo něco tak?)
Sodíkovou výbojku
Přeřadník 250W
Odtahovej ventilátor
Pachovej filtr
a Običejnej ventilátor na snížení teploty
Bude mě to stačit na kompletní a hlavně funkční pěstírnu pro 3-5rostlinek??
Kdyžtak prosím přidejte odkazy dík moc.
ahoj, je tady toho už napsaná spousta. Ale když jsem v tom psaní... nezapomeň stínítko, co se týče stěn/folie tak z testu vyšla nejlepší folie ORCA, dostupnější ale bude folie diamantová. Jakoukoliv výše zmíněnou folií zlepšíš odraz světla.
Fólie stačí bílá, pokud budou finance, vem klidně diamantovku... Dále spínací hodiny, ideálně 2kusy, za nějakých 250kč seženeš digitální... Větrák na ofuk, ty ho uvádíš jako větrák na snížení teploty... Jak píše kolega nademnou, nějaké stínidlo, výběr je na tobě, záleží na prostoru a na financích + případně objímka...Něco na co zavěsíš stínidlo, řetězy nebo easy rolls...Jo ještě nějaký ten aluflex...Zvlhčovačka je fajne, ale není to nezbytná věc.. Toď asi vše... Jo a ještě teploměr, ale to je samozřejmost..
Původní příspěvek od gremlin101 Fólie stačí bílá, pokud budou finance, vem klidně diamantovku... Dále spínací hodiny, ideálně 2kusy, za nějakých 250kč seženeš digitální... Větrák na ofuk, ty ho uvádíš jako větrák na snížení teploty... Jak píše kolega nademnou, nějaké stínidlo, výběr je na tobě, záleží na prostoru a na financích + případně objímka...Něco na co zavěsíš stínidlo, řetězy nebo easy rolls...Jo ještě nějaký ten aluflex...Zvlhčovačka je fajne, ale není to nezbytná věc.. Toď asi vše... Jo a ještě teploměr, ale to je samozřejmost..
K čemu je potřeba ten aluflex jak si psal... ? dík
Dík,blbě jsem to pochopil bylo mě divní proč na přítah pacháš ale měl sem zmatek v hlavě už jsem teda pochopil že to odvede už přefiltrovanej vzduch Dík moc
Tedka ještě k elektronice jak to vše zapojím,to mě povede na světlo a odvod jeden kabel do zasuvky a jeden od větráku na ofuk?
Původní příspěvek od Smart Tak jasný ale potřebuju přeřadník do něj napíchám světlo a větrák na odtah a přeřadník zastrčim do spínaček ne? nebo jak je to s tim přeřadníkem....
Napišmě k čemu je přeřadník atd a co kam zapojit
Tak hele asi vysvětlím aby jsi v tom měl jasno a neměl zmatek
jak píše kolega Gremlin,je nutný mít předřadník,jak zde píšeš že do něj napojíš světlo,větrák,odtah tak se mýlíš.
Předřadník je čistě ke světlu,je to lajcky zdroj.
Rozhodně do něj nic jiného nezapojuj,jinak by jsi mohl volat hasiče
Jinak k tomu zapojení,já vždy zapojuji světlo na svou fázi,takže jen 1 zásuvka na světlo a další 2 zásuvka na ostatní elektro(větráky,odtah,čerpadla,atd)Obojí zapojeno přes pojistkovou rozbočovačku,ať to kdyžtak spadne tam a ne v celém baráku
Pachový filtr třeba ani potřebovat nebudeš,pokud bydlíš na dobrém místě,néli ve svém rodinném baráku,tak lze vyvýst roury ven,oknem,dírou ve špajzu,komínem,ale kldyžtak pachaáč doporučuji.
V růstu by jsi se bez něj obešel,ale v květu bohužel..Jinak cyrkulace v boxu je nezbytně nutná,takže přítah,odtah,větráky,nonstop foukat.S počtem holek se vlez do těch 5 ať se naučíš a zajedeš si to
čest