Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V minulém roce jsem si ze "Zahradním substrátem B" donesl svilušky a v mojem prvním pěstu pod lampou se mi ze substrátu dokonce objevili chvostoskoci.Proto jsem se rozhodl změnit hlínu a volba padla na AGRO - tak uvidím jestli to bude ta správná volba.
Aby můj malý box nezahálel,připravil jsem si nekolik řízků S.A.D. a Cream Caramel.
Takže jsem vyčkal odchodu zmrzlých mužů a započal jsem sadbou do hlíny od Agra a uvidím jesli se holky chytnou.
Zdravím, na Agro pozor, Svilušky jsem tam měl pokaždé.Pokud můžu doporučit kupte si Perlit a promíchejte s ním substrát ,budete ho mít potom krásně provzdušněný.
zdravím,taky je tu možnost preventivně substrát sterilizovat, já mám zahradnický substrát, který sem smíchal s jednou kostkou kokosu a 3l perlitu, následne sem ho uz naplnenej v kvetináči šoupnul na 2 nebo 3 minuty do mikrovlnky - to jsem našel tady na G, oproti sterilizaci substrátu v troubě je to bez zápachu a celkem rychle. Do konce květu zbývá necelých 14 dní a zatím bez parazitů, tak bych tak řekl, že už to bude v pohodě. Loni jsem parazity bez sterilizace také měl.
25.05.2012. - 5 dnů od zasazení řízků do substrátu přidávám nějaký UP .
Holky se chytli a podstatně na sluníčku za oknem povyrostli.
Díky za radu o sterilizaci substrátu proti škůdcům různého druhu - při přezazování do květníků projde substrát mikrovlnkou !
Holky při tempu růstu začali mít málo místa a než je budu moct v podnělí přesadit do květníků a umístnit na nové místo,museli holky taky do prvního patra - výhoda pevnější podpůrné konstrukce - ha,ha....
Dvě udržovací matky modelu S.A.D. - S 1. + Cream Caramel .
Letošní sezóna je - škola klonování .
Chválím tímto toto fórum a jeho členy za všechny připomínky a rady.Hodně jsem se toho tady naučil a doufám,že se ještě naučím.
Od svého prvopočátku jsem zkoušel sadit řízky různýmí způsoby - sadil jsem za pomoci stimulantu pro kořenění přímo do substrátu i do rockwolových kostek,ale až letos jsem tady objevil celkem jednoduchou a u mně úspěšnou metodu.
Do nařezaných brček od pití jsem zasunul čerstvě ustříhnuté řízky a ty jsem postavil do půldecových skleniček s vodou.Skleničky jsem zalepil černou izolační páskou,aby se žízky líp zakořeňovali a kořínky měli při růstu co nejmíň světla.
Řízky v brčkách pěkně stojí,nekroutí se a pro kontrolu růstu nových kořínků se stačí podívat na brčko proti světlu.Když jsou kořínky dostatečně dlouhé,stačí lehce řízek z brčka vytáhnout a zasadit třeba do substrátu nebo hydroponického roztoku.
Techniku zasunování čerstvích řízků do nastříhaných brček jsem objevil někde tady na fóru,ale teď už původní příspěvek nemůžu najít.
Tato technika NENÍ můj vynález či myšlenka a předem se omlouvám tomu členu,který to tady na fóru již předemnou prezentoval !!!!
Dnes došlo na přesazování a při úklidu jsem holky přemístnil na balkonek a udělal příležitostné foto jako ve školce.
Pro tuto chvíli počítám celkem 13 zasazených klonů pro datum 20.5.2012.
Nějaké klony jsem již rozdal,abych taky pomohl ze šířením konopné osvěty a hlavně pomohl dalším lidem,co to potřebujou ze zdravotních důvodů.
Dalších 14 klonů je za pomoci brček udržovaných ve vodě už týden a za další týden by mělo být jasné,jestli všechny úspěšně vyženou kořínky a budou moct jít do substrátu.
Foto 1 a 2 - matka zasazená v únoru a do dnešního dne dala postupně 58 řízků,některé jsem zasadil pro sebe pro vaření masti a neco rozdal lidem co to ještě nepěstovali,ale potřebují to taky na mast.
Matka je po posledním odběru dost ostříhaná,ale i tak jsem ji dal na balkon aby dorostla a dokvetla.
Odkaz na video = SMAZÁNO
Foto 3 - z předešlého odběru zasazeno 8 řízků
Foto 4 - 18 řízků S.A.D a Crea Caramel z posledního odběru
Toho videonavodu na Fenixovy slzy s pouzitim BENZINU (!!!) bych se osobne vyvaroval..
cituji komentar pod videem
"Používat benzín na humánní použití je špatně ! Jako rozpouštědlo bych použil alkohol s tím, že materiál se nasype do uzavíratelné lahve a zalije se alkoholem tak aby byl ponořen. Nechá se alespoň týden se nechá macerovat a každý den je vhodné protřepat. Poté je možné provést operaci filtrování tak jak je popsána na videu. Samozřejmě i s prolitím rozpouštědlem (alkoholem ! ) pro lepší využití materiálu"