Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Čaj s konopím aneb Důchodce a kytičky
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Zdraví Čaj s konopím aneb Důchodce a kytičky Příspěvek č. 1

ČAJ s konopím.
Ahoj všem pěstitelům a uživatelům,

kdož užíváte marjánku hlavně pro léčebné účely, či už sami nebo Vaši rodinní příslušníci, známí a přátelé.
Prošel jsem příspěvky zde na fóru a většinou se zde pojednává o vaření masti, Pegasovi kapky a Fénixovi slzy.Na trhu se ale objevil jako N O V I N K A čaj EUFORIE POWDER k sehnání v lékárně cca za 100.- Kč. Pokud ho nemají, jistě ho pro případné zájemce dokážou objednat ze skladu, tak jak to udělali i pro mě.
Pravdu o léčebných účincích již opravdu není možné dál ukrývat ani ji zastavit.
Založil jsem nové téma pro Vše další názory a zkušenosti ku prospěchu dalších zájemců o léčbu a konzumaci tohoto léčiva, které zná velmi dobře i čínská medicína, a podle mého názoru je vhodná pro uživatele, kteří jsou nekuřáci a užíváním čaje v klasické podobě je jeden z příjemných způsobů, jak do těla dopravit léčivé složky.
Doufám, že nebudu moderátory za můj počin ukamenovaný, ale věřím, že i konopný čaj má své místo a tradici v lidovém léčitelství. Postupně vložím nějaké foto produktu a malý pokec.
Tady je odkaz na moje vaření mastičky v roku 2009,letos jsem vařil bez louhování v alkoholu a můžu potvrdit, že moje zkušenosti s léčebnými účinky masti jsou opravdu jenom pozitivní.
http://grower.cz/forum/showthread.p...5&pagenumber=33
Tady je odkaz na moje prvopočáteční pěstění na okně za roky 2009 – 2011.
http://grower.cz/forum/showthread.p...334#post1003334

mimacka

Old Post 04-12-2011 v 10:29 AM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 2


EUPHORIA powder je smes zeleneho caje, konopi a aronie s prichuti lemongras - citronove travy.
Novinkou je pouziti konopi pro jeho neobvykle vlastnosti. Jedna se o nemeckou potravinarskou odrudu konopi steho, Cannabis sativa, ktera neobsahuje omamnou latku THC. Neocekavejte tedy nejake omamne ucinky. Slovo Euforie znamena prijemny subjektivni pocit telesne a psychicke pohody a latky obsazene v teto cajove smesi a pohoda pri cajovem obradu Vam tento pocit vedome navodi. Konopi je unikatni rostlinou pro vysoky obsah mastnych kyselin a vitaminu A, B, B 1,B2,B3,C,D a E, drasliku, vapniku, horciku, fosforu a zinku, ktere regeneruji nervovou soustavu, zvysuji imunitu, zlepsuji stav vsech tkani, pomahaji proti unave, snizuji cholesterol, srdecni infarkty, mozkove pfihody atd. Pravdu o lecebnych ucincich konopi jiz nelze zastavit, viz. vedecke studie a info na internetu.

Aronie - cerny jerab obsahuje mnoho bioaktivnich latek, vitaminy, je bohaty na mineraly. Tyto latky snizuji krevni tlak, posiluji cevy, tlumi bolesti, zlepsuji metabolismus, pusobi proti zaludecnim vredum a ledvinovym kamenum, snizuji emocionalni nerovnovahu a zvysuji imunitu.

Zeleny caj je leciva bylina, jejiz ucinky na lidske zdravi jsou znamy jiz pied nasim letopoctem. Proto se touto tematikou jiz radu let zabyvaji vyzkumne zdravotnicke laboratore, ktere sve nekdy az neuveritelne vysledky zvei•ejiiuji ve svych vedeckych studiich po celem svete. Avsak podle nasich vnitrostatnich zakonu a podle Narizeni Evropskeho parlamentu a Rady 6.1924/2006 j e zakazano uvadet tato zdravotni tvrzeni u potravin, tedy take u lecive byliny - zeleneho cafe, ktery byl mezi potraviny bohuzel zarazen. Na zaklade vedeckych studii vsak bude tato leciva bylina zrejme zarazena do seznamu potravin, u kterych se tato zdravotni tvrzeni uvadet mohou. Do to doby se zatim mohou uvadet jen nazvy prislusnych vedeckych studii s odkazem, We si je mete precist. ( www.phoenixmonopol.cz a www.teeverband.de). Pro vasi informed uvadirne nektere nazvy vedeckych studii v plnem zneni: caj v prevenci pred rakovinou - ucinky a mechanizmy. Piti caje zabranuje rakovine zaludku a strev. Preventivni ucinky cafe na zubni kaz. Antioxidacni ucinky zeleneho caje. Zeleny caj jako napoj pro tehotne zeny. Caj chrani pred bakteriemi a viry. Konzumace zeleneho cafe souvisi se smrtelnym kardiovaskularnim onemocnenim. Ucinky EGCG v zelenem caji pri leceni sklerozy multiplex. Caj zabranuje vzniku rakoviny vajecniku. Zeleny caj jako prevence pred Alzheimerovou chorobou atd.
Poked mate zajem o souhrnne informace zpracovane z mnoha vedeckych studii, naleznete je v publikaci Kniha o zelenem caji, jak pomoci zeleneho caje predchazet rakovine a zpomalovat starnuti, od autoru A.Mitscher Ph.D. a Victoria Dolby, kterou vydalo nakladatelstvi ZEMS a Pragma.
V cem spociva sila zeleneho caje? Zeleny caj, ktery behem zpracovani neprodelal proces fermentace, si ponechal nejen svoji prirozenou barvu a puvodni obsah ucinnych latek, ale hlavne onu velmi dulezitou latku nazvanou epigalokateehingalat, EGCG, ve vedeckych studiich oznacovanou jako vhodny prostredek pri posilovani koncentrace a dusevni vykonnosti, ma povzbuzujici ucinky, pusobi blahodarne na travici trakt, je silny antioxidant, prispiva k redukci telesneho tuku, snizuje krevni tlak i hladinu cholesterolu, snizuje nebezpeci infarktu, prospiva pri cukrovce, ochranuje chrup, zabranuje sireni viru, pusobi blahodarne pri lecbe krecovych zil a hemeroidu, udrzuje zdravi srdce, ochranuje bunky od nezadouciho bujeni, atd. Zeleny caj obsahuje dale mnoho dulezitych mineralu, mangan, draslik, zinek a vapnik, dalsi latky jako katechiny, aminokyseliny, vitaminy, sacharidy, dale kofein, ktery prispiva k vetsi psychicke vykonnosti a ke spalovani tuku, atd. Navod na pripravu je velmi jednoduchy. Asi polovinu cajove lzicky, dle chuti, zalijeme asi 3 dcl horke vody, stejne jako kavu. Caj pijeme, jakmile je teplota vyhovujici. Doporucuje se jeste druhe zaliti. Jemnym mletim kvalitnich caju je porusena mrizka cajovych listku, proto je louhovani odlisne.
Distributor: PHOENIX Monopol s.r.o., Wassermannova 11, 152 00 Praha 5, www.phoenixmonopol.cz

mimacka

Old Post 04-12-2011 v 10:32 AM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 3

Vědecká studie - informační služba pro čaj EUFORIE s konopím.

Příklad jedné z vědeckých studií, které naleznete na adrese www.phoenixunonopol.cz
Čaj v prevenci před rakovinou - účinky a mechanizmy
Dr. Barbara Bertram, oddělení toxikologie a faktoru rakovinového nebezpečí, Německé centrum pro výzkum rakoviny, 69120 Heidelberg

Úvod
Rakovina - téma, která se dotýká každého, neboť' v Německu onemocni ročně 330.000 lidi na rakovinu a 210.000 na tuto nemoc umírá.
Ke třem klasickým pilířům ke zdolání rakoviny - operaci, ozářeni a chemoterapii - došlo v posledních letech k úsilí, tuto nemoc léčit geneticky. Také existuje úvaha, zvítězit pomoci preventivních opatřeni nad rakovinou, což znamená nezasáhnout až při existující nemoci, nýbrž už zabránit vzniku nádorového onemocněni. Toto se muže docílit zamezením činitelů vyvolávajících rakovinu (asbest, kouřeni), nebo přijímáni určitých látek. Také úvaha o očkovacím programu proti rakovině patří k preventivním opatřením. Toto je již na dosah, především to, které je nasměrované proti rakovinovým vírům (Jochmus 1999). Proti všeobecnému míněni nejsou hlavním důvodem pro vznik nádorového onemocněni nevyhnutelné faktory životního prostředí, nýbrž to závisí na počínání jednotlivých lidi. Co to znamená? Asi 35% všech nádorových onemocněni je vyvoláno spatnou stravou. Příliš zvířecího tuku, příliš kalorii a příliš alkoholu stoji zde na prvním miste. Dalších 30% všech nádorů připadá na kouření. To znamená, ze při následovaní lékařských rad by se mohlo najednou snížit onemocněni rakovinou o víc jak 60% procent (Williams 1993).
Strava nepředstavuje jenom rizikový faktor, nýbrž obsahuje také pozoruhodné prostředky k prevenci (Ohigashi 1997). Zvláště látky obsažené v druzích zeli, v zelenu a černém čaji, v olivovém oleji a ve žluté a červené zelenině (např. mrkev a paprika), mohou představit ochranu před rakovinovým onemocněním (Surh 1999). V přiměřené míře můžeme konzumovat také červené vino, které obsahuje nejen ochraňující faktor proti srdečním onemocněním a onemocněním krevního oběhu, nýbrž také proti rakovině (Mathe 1999). V této souvislosti hraje významnou roli strava středomořské kuchyně. Zeleny a černý čaj byly v posledních letech objektem četných výzkumů k prevenci před nemocemi. Přehled o nejdůležitějších zdravotních účincích čaje je udáno ve W.LTT z května 1998. Na symposiu konaném v záři 1998 ve Washingtonu bylo ve znamení biolékařského působeni čaje, kde působení čaje jako rakovinová brzda bylo ve středu pozornosti (Lit. 15). Na závěr by mely byt ukázaný v přehledné formě nejdůležitější preventivní účinky a základy mechanizmu. Z důvodu malého místa nemůže byt tento popis přirozeně úplný. Pro dostatečnou představu těchto bodů bude poukázáno na citované přehledné práce.
Preventivní účinky čaje
Protože v průmyslových zemích stojí jako důvod smrti na prvním a druhem miste onemocněni srdce, krevního oběhu a onemocněni rakovinou, platí v účincích efekt čaje na toto onemocněni jistě jako nejdůležitěji. Čaj má pozitivní vliv na cholesterin v krvi, kde snižuje škodlivou LDL, ale zvyšuje HDL (Hertog 1993). Čaj a jeho látky obsazené v něm, především epigallocatechingallat (EGCG), se ukázaly,v mnohých pokusech na zvířatech jako velmi efektivní při tlumeni experimentálně vyvolaných nádorech (přehled vYang 1999).Jednalo se o nádory pokožky, plic a prsou až k nádorům žaludečně-střevního traktu a jater. Interpretace pozorováni u lidí je sice těžší než při pokusech na zvířatech, ale zanechaná na některých organech ochranu, především na zaludecne-střevním traktu. Také výskyt rakoviny prsu se dá čajem přibrzdit, jak uvádí Fujiki ve svých nových poznatcích. Podle jeho poznatků nepůsobí čaj jenom preventivně, nýbrž chrání také ještě po výskytu nádoru. Ukázalo se, ze u žen během sedmi let po diagnóze rakoviny prsu ve stadiu 1- 2 a po následujícím ošetřeni, které pily denně měně jak 5 šálku čaje, byla kvota recidivy 24,3%, zatímco u žen, které pily vice jak 5 šálků čaje byla kvota recidivy jen 16,7% (Fujiki 1999).
Studie, která začala v roce 1986 v Japonsku na vice než 85001idech ukázala, ze při požití vice jak 10 šálků čaje denně se značně snížilo riziko onemocněni rakovinou.
Výskyt nádoru byl o 3 až 6 let oddálen. Konečně bylo zpozorováno u lidi, kteří piji hodné čaje, prodloužení života o ca. 4,5 let ( Nakachi 2000).
Pravděpodobně bude oceněna možnost, ze také všechny účinky čaje nejsou ještě objeveny.
Teprve skupina J. Chena popsala nedávno, že nádorové formy pokožky, platných leukoplakii ústní dutiny po šestiměsíčním ošetřováni čajem se vylepšila sliznice o 38% (Li 1999). Při epidemiologické studii se dokázalo, že lidé, kteří piji čaj, žiji zdravěji, že měně kouři a vice sportuji než lidé, kteří čaj nepiji.
Objektem uvedených výzkumů byl ve většině případů zeleny čaj. Ostatně se stale vice věnuji pracovní skupiny také výzkumu černého čaje. Přitom velmi často vyšlo najevo, že černý čaj, především v jeho antioxidačních vlastnostech se přibližuje čaji zelenému. Z toho můžeme vyvodit závěr, že oba čaje ovlivňuji pozitivně naše zdraví. Jednoznačně posouzeni není totiž z důvodu malého počtu studii černého čaje ještě možně.
Na tom, že čaj má biolékařské účinky, má zásluhu především obsazena látka polyfenol, ale také kofein, který patři k purinalkafoidenu, hraje zde roli. Odkofeionovany čaj ukazuje se zřetelem na vznik rakoviny plic, který vyvolal u myši látkou z tabáku slabší rakovinovou brzdu, než přírodní čaj obsahující kofein (Chung 1999). Zvláštnosti účinku kofeinu z café je reprodukováno ve W.i.T 1/99 (Schrbder). EGCG bylo při mnoha studiích objektem výzkumu. Tato látka se objevuje nejenom v zelenem čaji, nýbrž také v čaji černém. Doposud vycházeli odbornici světa z toho, ze EGCG se objevuje pětinásobně vice v zelenem čaji, než v čaj i černém. Nedávno provedené výzkumy ukázaly, že tento rozdíl není vždy udán.
Účinek mechanizmu
Pokud jde o mechanizmy, které jsou základem popsaných účinku, získal rakovinový výzkum v posledních letech rozhodující poznatky. K tomu patří tlumeni enzymů, aktivování chemických látek na rakovinotvorné látky, sníženy výskyt nitrosaminových svazků, aktivováni detoxikačních enzymů, tak jako útlum proteolytických enzymů, které hraji důležitou roli při sníženi metastáze nádoru. Nejnovější nálezy by mely být zde přesně ukázány; v detailu jsou zrušením poruchy v signálním přenosu, jak to můžeme u rakovinových buněk pozorovat; tlumeni enzymů které reguluje rozděleni buněk; opětovná obnova programovaného odumíraní buňky a potlačovaní rakovinového genu p 53.
1. Brzděni signálního přenosu
Signální přenos je velmi důležitý' pro.životně důležitě procesy v buňce, např. laikova výměna, růst a děleni. Ten je spuštěn reakci poslaných látek se specifickým receptorem do membrány buňky. Pro EGCG je popsané, že při signálního přenosu brzdi důležitý enzym proteinkynase C (Huang et al. 1992). Dále meze byt brzděn transkripni faktor NF-kB (Okabe 1999). Jelikož zasahuje NF-kB přímo do vytlačovaní nádorových faktoru TNF-&-7,, nepřekvapí nás, že také TNF-c,T bude brzděn s EGCG. Tyto popsané efekty byly pozorovány v buněčné řade rakoviny střev, pokud to má význam, především žaludečně-střevního traktu jako cílový organ pro brzděni rakoviny čajem bude diskutovatelné (Bushman 1998). Dalším bodem pro EGCG v řetězci signálního přenosu je takzvaná MAP-Kinase (Yu 1997).
2. Brzdění děleni rakovinových buněk
Rakovinové buňky se odlišuji od zdravých buněk především tím, že se děli neustále. Brzdění enzymů, které rádi proces děleni buněk, např. brzděni telomerasy, má doposud při prevenci rakoviny zvláštní význam. Nedávno bylo ukázáno, že EGCG účinně brzdi telomerasu in vitro 0 80<XO (Naasani 1998).
3. Patologicky změněné buňky
V rakovinových buňkách už nefunguji některé procesy, které jsou pro funkci buňky důležité. K tomu patří například gen p 53 a programované odumíraní buňky, také označené jako apoptose. Apoptose vede k odumíraní buněk a přispívá tak k rovnováze žijících systému. Gen p 53 potlačuje změnu zdravých buněk k buňkám rakovinovým. EGCG muže nejen apoptesu, ale také gen p 53 znovu obnovit (Yang 1998, Liu 1998).
4.,,Vyhladověni" nádoru
Nádory mohou vypudit látky, které povzbuzuji novou tvorbu cév. Těmito nově vytvořenými cévami jsou s krvi a výživnými látkami zásobeny nádory. Tento proces, také označen jako abiogenese, může vyloučit EGCG. Tímto bude totiž nádor vyhladověn (Cao 1999).
Závěr
Experimentální a epidemiologická data dokazuj i význam čaje pro předcházeni srdečního a rakovinového onemocněni. Nejdůležitější látkou čaje je epigallocatechingallat (EGCG), ale vedle toho jsou zde také jiné látky velmi významné. Čaj splňuje všechny požadavky ideálního preventivního prostředku: jeho působnost je převážně známá. Je poživatelný, nejedovatý a cenově výhodný. Oproti pravě tak silným preventivním potravinám jako česnek a cibule, je čaj pro většinu konzumentů víc chutný a společensky vhodnější.

mimacka

Old Post 04-12-2011 v 10:34 AM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 4

Já osobně mám diagnosticky potvrzeny zdravotní potíže - angina pectoris se třemi operačními zákroky (celkem voperováno 6 stentů) a s tím spojené potíže s krevním tlakem, dál potom vysoký cholesterol,cukrovka II. typu a k tomu následně necitelný sval nad kolenem diagnostikovaný jako diabetická polyneuropatie,bolesti hlavy řazené do migrény,obratlové srůsty na páteři diagnostikované jako dorzalgie,kyphosisdolor M.Forestier,lumbalgia reactiva,žaludeční potíže s nedostatkem žaludečních kyselin diagnostikovaná jako erosivní gastritida.
Co se týká potíží kostí a svalů tak s úspěchem používám doma uvařenou mastičku z konopí a na to ostatní -podle mého také s úspěchem- konzumuju čaj uvedený výše - EUFORIA - ,ale také si zalívám přiměřené množství sušeného listového materiálu z doma vypěstovaného konopí.Tento čaj mohu osobně zhodnotit jako chuťově velice příjemný - oproti bylinným čajům z lékárny se zaměřením či už na žaludek,ledviny nebo na nachlazené močové cesty.Tyto čaje se mi jeví až nepříjemně hořké.
Komu by snad chuť zalitáho čaje přímo z konopných listů připadala navoněná, dá se čaj jednoduše dochutit přidáním malého množství př.jahodového nebo pomerančového sirupu a případně i dosladit dle chuti.
Připomínám, že zde nehrozí euforický stav z omámení jelikož složky THC jsou ve vodě nerozpustné a právě proto je také škoda použít do čaje materiál z paliček ale použivá se pouze materiál z listů.
O chuti platí asi to co i při kouření.Každý druh má určitou odchilku chuti a tak se může někomu jevit pití čaje z různých druhů mariánky také vždy o něco chuťově jiné orginální.
------------------------------------------------

mimacka

Naposledy upravil mimacka 21-05-2012 v 16:59 PM

Old Post 04-12-2011 v 10:59 AM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 5


Tak koukám že skoro po měsíci mi tady nikdo neoponuje ani se nepřidal s nějakou zkušeností s konzumací konopných listů formou čaje a případné zkušenosti s chutí.

Já mimo origo balení EUFORIE prozatím tuto sezonu používám na čaj listy z modelu KAYA 47 a chuť je jemná s vůní letního sušeného sena s medovou příchutí, barva po 5 minutovém vylouhování je zlatavě žlutá.

Připojuji dodatečně ještě jedno foto euforie sáčku s čínským znakem.
Čínský konzumenti vaří asi tradičně svůj čaj do tradičních minišálků a proto uváděný počet šálků 400 se asi nebude týkat konzumentů z evropy - tady bych to odhadoval na polovinu, ale i tak 200 šálků čaje za cenu krabice euforie cca 100.-Kč je jako cena že pijeme čaj pro svoje zdraví vcelku přijatelná.
-----------------------------------

mimacka

Naposledy upravil mimacka 21-05-2012 v 17:00 PM

Old Post 27-12-2011 v 21:04 PM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High
Rumová víla

Karma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% Pěstitelská

Registrován: Apr 2010
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 6

Nevím já bych komerčním produktům moc nevěřil.A ohledně té chuti konopného čaje tak nic moc.....když dělám ganja mlíko tak listí vařím ve vodě abych se zbavil právě té chuti.A myslím že louhovat konopí ve vodě je nesmysl.Léčivé látky se ve vodě témeř nerozpustí a chut nic moc.
Na léčbu je nejlepší konopný prášek.(z doslechu já ho nikdy neužíval)

Old Post 27-12-2011 v 21:37 PM
High je offline   Profil uživatele High   Find more posts by High   Foto galerie člena High   Click here to Send High a Private Message   Add High to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 7

Už se mi to tu nechce pořád opakovat, ale ještě udělám vyjímku. Když materiál vaříš ve vodě před výrobou mléka, tak sice odstraníš větší část chlorofylu (zeleného barviva), čímž se zbavíš nepříjemné chuti, ale taky musíš pamatovat na to, že bod tání canabinoidů je okolo 90st...Tzn., že při vaření se canabinoidy sice ve vodě nerozpustí, ale do vody z materiálu uvolní ve formě malinkých plovoucích kuliček (něco jako olej ve vodě). Takže když pak materiál cedíš přes sítko, tak se něco zachytí v sítu, něco přes síto projde a něco se zachytí v materiálu. Tzn., že pokud máme nějaký slušně potentní materiál, tak i v tom čaji nějaké malé procento canabinoidů bude a jinak tam bude léčivý i když hořce chutnající chlorofyl a další pozitivní látky rozpustné ve vodě. Takže bych ten čaj až zas tak nezatracoval. Otázka je, z jakého materiálu se ten čaj vaří. Thats all

Old Post 28-12-2011 v 11:06 AM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 8

from to High -
vaření čaje není o zhulení se nebo podobné euforiji a hlavně čaj se nedělá z čerstvých listů jako mlíko ale materiál nejdřív usušíš, proto je pro Tebe důležité odstranit chuť a barvu chlorophylu z čerstvého listu.

Dík za + Kčko a jak píšeš doma pěstovaný je lepší - tak dávám Ti za pravdu, já osobně vařím z doma dopěstovaného ale přidám si i ten kupovaný nebo si ho dám i čistý.
Všichni,koho ale trápí nějaké zdravotní potíže, si ale třeba kytky nemají kde nebo neumí vypěstovat, tak proto je zde konečně i ta možnost koupení čaje v lékárně.

from to H@nz -
dík za příspěvek.Je vidět že v otázce vaření máš jasno,proto ještě jednou také zopakuji, že při pití čaje nečekejte byť sebemenší euforické stavy, protože THC je ve vode nerozpustné, ale potřebné léčivé látky se do těla dostanou, protože se zalitím horkou vodou uvolní - zájemcům doporučuji opravdu si přečíst, co jsem o pití čaje popsal na začátku o účincích na nemoci a prevenci.

Tak jak kuřáci dávají report při jednotlivých odrůdách, tak já popsal chuť tak jak se mi jeví při zalití sušeného materiálu z typu KAYA 47.

Díky za Vaše další názory,zkušenost a připomínky, které jistě přispějou k rozšiřování konzumentů konopí a jeho budoucí legalizaci.

NEVIM KTERY CHYTRAK DAL TOMU CAJI NAZEV EUFORIE ALE OPRAVDU EUFORIJI NECEKEJTE,TEN CAJ SE PIJE ZE ZDRAVOTNICH DUVODU JAK JE POPSANE NA ZACATKU !!!!

mimacka

Old Post 29-12-2011 v 16:14 PM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High
Rumová víla

Karma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% Pěstitelská

Registrován: Apr 2010
Příspěvků: 284  

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od mimacka
from to High -
vaření čaje není o zhulení se nebo podobné euforiji a hlavně čaj se nedělá z čerstvých listů jako mlíko ale materiál nejdřív usušíš, proto je pro Tebe důležité odstranit chuť a barvu chlorophylu z čerstvého listu.

Dík za + Kčko a jak píšeš doma pěstovaný je lepší - tak dávám Ti za pravdu, já osobně vařím z doma dopěstovaného ale přidám si i ten kupovaný nebo si ho dám i čistý.
Všichni,koho ale trápí nějaké zdravotní potíže, si ale třeba kytky nemají kde nebo neumí vypěstovat, tak proto je zde konečně i ta možnost koupení čaje v lékárně.

from to H@nz -
dík za příspěvek.Je vidět že v otázce vaření máš jasno,proto ještě jednou také zopakuji, že při pití čaje nečekejte byť sebemenší euforické stavy, protože THC je ve vode nerozpustné, ale potřebné léčivé látky se do těla dostanou, protože se zalitím horkou vodou uvolní - zájemcům doporučuji opravdu si přečíst, co jsem o pití čaje popsal na začátku o účincích na nemoci a prevenci.

Tak jak kuřáci dávají report při jednotlivých odrůdách, tak já popsal chuť tak jak se mi jeví při zalití sušeného materiálu z typu KAYA 47.

Díky za Vaše další názory,zkušenost a připomínky, které jistě přispějou k rozšiřování konzumentů konopí a jeho budoucí legalizaci.
Já nemyslel na zhulení ale THC je myslím ta hlavní lečivá látka.Proč by asi jinak fénixovy slzy měli tolik THC.

Old Post 29-12-2011 v 16:17 PM
High je offline   Profil uživatele High   Find more posts by High   Foto galerie člena High   Click here to Send High a Private Message   Add High to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 10

to High -
Fénixovy slzy jsou zase o něčem jiném,tam je THC v tom množství při léčbě podmínkou, ale čaj jak takový se musí brát jako osvěžující nápoj, kde svím složení pomáhá našemu zdraví jak v léčení tak i v prevenci.

Konopi je unikatni rostlinou pro vysoky obsah mastnych kyselin a vitaminu A, B, B 1,B2,B3,C,D a E, drasliku, vapniku, horciku, fosforu a zinku, ktere regenerují nervovou soustavu, zvysuji imunitu, zlepsuji stav vsech tkani, pomahaji proti unave, snizuji cholesterol, srdecni infarkty, mozkove pfihody atd.
Doma dopěstované je lepší v tom, že tam je i to THC, které v tom obchodním není, proto jsem Ti dal v tomto plně za pravdu, ale že neuznáváš zalití sušeného konopného materialu hrkou vodou, to Ti vyvracet nebudu, tak jako máš i názor - i když jak píšeš jenom z doslechu - na užívání konopného prášku.

Neber to, že se do Tebe nějak navážím - to vůbec , já jenom zareagoval na Tvůj názor.
Ještě jednou dík za Tvůj příspěvek.

mimacka

Old Post 29-12-2011 v 16:37 PM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 11

To mimacka: Z hlediska obsahu chlorofylu je jedno, jestli připravuješ cokoliv z usušeného nebo čerstvého materiálu (ten chlorofyl se usušením materiálu neztratí a ani se nijak nesníží jeho schopnost přejít do vody/mléka). Jediný a podstatný rozdíl je, že dostatečně usušený (dekarboxylovaný) materiál obsahuje už psychoaktivní látky narozdíl od čerstvého. Ale když děláš třeba mléko, tak můžeš dělat i z čerstvého, protože delším vařením se ten čerstvý materiál dekarboxyluje a stane se z něj psychoaktviní.

Jinak k tomu čaji: Ano v komerčně prodávaném nenalezneš žádný nebo minimální obsah canabinoidů, takže i kdybys to louhoval v mléku (tuku) tak z toho nebudeš mít žádný stav zhulenosti. Ten prodávaný čaj má prospěšné látky pouze jak píšeš ve tvém posledním příspěvku a klidně ho můžeš nahradit jiným (třeba levnějším) podobným čajem nebo potravinou.

Takže ve finále je dá se říct prospěšnější, když si uděláš mléko/olej/tinkturu z konopí se zvýšeným obsahem canabinoidů, protože v tom budeš mít ne jen to, co v tvém čaji, ale i canabinoidy. Ovšem pozor na předávkování canabinoidy že

Old Post 30-12-2011 v 12:14 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 12


čaj si připravuji ze sušených listů - do litrové nádoby dám jednu kopcovatě naplněnou polévkovou lžíci rozdrcených listů.
-------------------------------------

mimacka

Naposledy upravil mimacka 21-05-2012 v 17:02 PM

Old Post 30-12-2011 v 12:51 PM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mimacka
Stálý Člen

Karma uživatele mimacka - 71% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722  

Příspěvek č. 13


- toto potom zaleju 0,8l vroucí vody - to mám na dva hrnky čaje - ,nechám to 5 - 10 minut louhovat a přes sítko scedím do hrnku.
V této fázi záleží na každém jak si čaj chuťově upraví.Je možné ho pít jenom tak nebo dochutit citronem,sirupem nebo pouze osladit.
-------------------------------------------

mimacka

Naposledy upravil mimacka 21-05-2012 v 17:02 PM

Old Post 30-12-2011 v 12:56 PM
mimacka je offline   Profil uživatele mimacka   Find more posts by mimacka   Foto galerie člena mimacka   Click here to Send mimacka a Private Message   Add mimacka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CannaMate
Nový Člen

Karma uživatele CannaMate - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2017
Příspěvků: 12  

Příspěvek č. 14

[účet odstraněn]

Old Post 24-01-2017 v 09:11 AM
CannaMate je offline   Profil uživatele CannaMate   Find more posts by CannaMate   Foto galerie člena CannaMate   Click here to Send CannaMate a Private Message   Add CannaMate to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redyth
Stálý Člen

Karma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% Pěstitelská

Registrován: Oct 2007
Příspěvků: 202  

Příspěvek č. 15

Ahoj, rozhodně doporučuji pít konopný čaj pravidelně. V tvém případě rozhodně konopí s vyšším obsahem CBD a co nejnižším obsahem THC. Máme plno zákazníků, kteří řeší podobný problém a čaj je pro ně výborným pomocníkem. Ovšem nenajdeš u nás žádné listí, pouze celé nedrcené palice

Čaj najdeš zde https://www.natuwee.cz/konopi/susene-kvety-konopi/

Kdyby jsi cokoliv potřeboval, napiš mi pm

www.natuwee.cz

Old Post 24-01-2017 v 23:06 PM
redyth je offline   Profil uživatele redyth   Find more posts by redyth   Foto galerie člena redyth   Click here to Send redyth a Private Message   Add redyth to your buddy list     Navštiv homepage uživatele redyth! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:14 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7304290 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív