Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
v boxu uz mam dost velku dzunglu a rastlinky su prve 9 dni na kvetu sem tam nejaky preflowers ja chcem vediet ci mozem trocha ostrihat listy rastlin aby svetlo presvietilo na ku kvetinacom vysoke su 30 CM ..
Podle mě decentní prostříhání není vůbec na škodu.
Lidi co nestříhají absolutně vůbec se ohání tím, že mají větší výnosy. To možná ano, ale mají pouze parádní topy a xx g téměř nepoužitelných spodků.
Když odlistnatíš tak, aby se i ty spodky prosvětlily, výnos může být o něco menší, ale všechno, včetně spodků, to bude kvalitní kuřivo.
Původní příspěvek od JAHmaican Podle mě decentní prostříhání není vůbec na škodu.
Lidi co nestříhají absolutně vůbec se ohání tím, že mají větší výnosy. To možná ano, ale mají pouze parádní topy a xx g téměř nepoužitelných spodků.
Když odlistnatíš tak, aby se i ty spodky prosvětlily, výnos může být o něco menší, ale všechno, včetně spodků, to bude kvalitní kuřivo.
přesně jak píšeš, prostřihávám pravidelně dvě třetiny listů, dokonce jsem několikrát udělal test a u prostřihávanejch nepochybně podstatně vyšší výnos a hezčí paldy..
karamel je cukr co už se neuzdraví
zmáčkni spoušť, bude spoušť, zmáčkni knoflík, bude poušť
Ja to chcel len preriedit trocha preto ze bocne paldy ich je tam strasne vela a motaju sa okolo seba a tam svetlo na nich nepresvieti ved na fotke to vidno
Asi opovážlivost zapojovat se do diskuze od někoho kdo se na indoor teprve chystá ale pokusím se přispět. Pokud si pamatuji z dávných přednášek na VŠZ a z mých nekolikaletých zkušeností z vinohradnictví tak zjednodušeně. Pokud je listí málo tak je to průser. Pokud hodně nic se neděje, ale úroda nebude tak kvalitni a do požadované kvality dozraje později. Energie rostliny půjde více na rust a jak to říct - kytka zleniví. Má se moc dobře (vlastně když o tom tak přemýšlím je to podobný u lidi). Jako když jsi moc tlustej. Vědeckých studii na toto tema je napsaných mraky. Zadej si třeba "optimální listová plocha" nebo "net assimilation rate" a uvidíš jak je to složitý. Já radím - testuj. Ale raději míň než víc. To se musí asi naučit. Apropo někteří střihači tady si myslím stříháním po....li celej grow. Tak držím palce. (když tak smažte)