Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes sem se rozhodl ,že si na podzim nechám upadnout hubu touto papričkou . Koupil jsem si 10 semen tak uvidíme co z toho bude.Tato paprička patří mezi nejpálivější na světě .. Jak jsem viděl TOTO video tak mi až slzy z očí tekly .
Popis - Chilli Naga Jolokia Bhut výška rostliny se pohybuje v rozmezí od 30 do 70 cm
Plod - velikost plodu 5 -10 cm ,nepravidelný tvar barvy oranžové až červené,nejvyžší pálivost na světě ze všech chilli papriček 1 001304 shu.2-3x pálivější než Habanero.Zápis do Guinesovy knihy v roce 2006 .Doba zrání 90 dní.
Nároky - Teplé stanoviště ,dostatek živin.Vhodné je pěstování v nádobách,což nám umožní na podzim přenést rostlinu do místnosti kde dozrají všechny plody.
Výsev - semena vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm hluboko .Klíčení probíhá při teplotě 25-30°C.
Budu sledovat...taky se tu ted pokousim o Nagu,jsem cca 2 mesice od zacatku kliceni semen(btw ze 3 semen mi vylezlo 1) ale rostlinky se maj k svetu a maji ted okolo 30cm
Me nevadi ,ze jsem hlucnej...ale sere me ,ze slysim hovno.....
Ahoj,odkud jsi objednával?
Já loni odsud: http://www.salviaparadise.cz/chilli....html?cPath=125
a ta paprička se nechytla.Ani nevyklíčila.
Vůbec byl problém s klíčením od nich.
Samo,že jsem to možná zkonil,ale bůh ví.Asi špatný úpodmínky jsem jim dal.
Vlastně mi vzešel jen Cayen Pepř.
Pokud se ti podaří vypěstit semenex na příští sezónu,tak bych se přihlásil k odběru na zkoušku eventuelně pokud to nezkusim pořídit znova z toho shopu.Obávám se,ale že jen jako dekoraci.
Mě už ten Cayenskej pepř příjde dost nebezpečnej.Natož tohle.Na to budeš potřebovat plynovou masku,tivec a řádný rukavice
Life is for living.
Love is for giving.
Herb is for growing.
Já to mám od prodejce na aukru , který se o to zajímá. Co jsem ale četl ,tak senema z mateční papriky už nejdou použít ( Asi že by nebyly tak pálivé nevím ) zkusit to ale můžem Kdo ví
EDIT : Ano,tři rostliny jsem měl v loňském roce .Jednu ve foliáči,dvě venku.Venku jsem měl asi 4X krát více plodů na rostlině.
Ze 7 semen dvě rostliny-ono je to tak,že tato paprika má ráda vysokou teplotu na klíčení.Já osobně dám semena do kokosového vlákna a klíčím v igelitovém sáčku při 30°C.
Pokud klíčíte při nějakých 20°C klíčivost je nízká.
Předpokládám ,že myslíte mateční rostlinu-tato paprika není hybrid ,není důvod proč by se nedala semena z matečné rostliny použít.
Neměly by se používat semena hybridních rostlin,vzhledem k tomu,že pouze cca 30% semen má vlastnosti matečné rostliny .
tyhle papricky jsem pestoval minuly rok a letos jdu do toho zas. Vysledne plody jsou opravdu pekelne palive, jedna papricka staci na nekolik gulasu krasne voni, pekelne pali. Vyrostlo mi asi 8 papricek na kazdym asi 40cm vysokym keriku. Drzim palce a preju keriky osypany paprickama
Původní příspěvek od Bratři v tripu tyhle papricky jsem pestoval minuly rok a letos jdu do toho zas. Vysledne plody jsou opravdu pekelne palive, jedna papricka staci na nekolik gulasu krasne voni, pekelne pali. Vyrostlo mi asi 8 papricek na kazdym asi 40cm vysokym keriku. Drzim palce a preju keriky osypany paprickama
Díky za info , jsem rád že je tady někdo měl a chutnaly. Hlavně jsem slyšel že hodně ldí si myslelo , že papičky nebudou mít jak vůni tak ani chut , prostě že budou jen pálit jak blázen ale opak je prý pravdou. Už se těším
ano, maji i vuni i chut. avsak co se tyce chuti, vice doporucuji cervena habanera. ty jsem pestoval take loni a prijdou mi nasladlejsi. samozrejme taky palej jak cert, ale celkove se hodej vice na vareni.. jolokia je spise nahorkla s mirne peprnou chuti. rozhodne drzim palce a budu sledovat!
Habaňero se mi velice osvědčilo při nakládání utopenců. Čerstvé papričky nakrájet příčně na plátky a proložit. Jejich jedinečná chuť a aroma se krásně snoubily s tou výběrovou uzeninou i nálevem... Jokolii bych taky rád zkusil, ale shání se mnohem hůř. Mimochodem, vždycky když vidim takovýdle borce jak si dávat nějakou Nagu nebo něco podobnýho, mám pocit, že ty lidi vůbec netušej, do čeho jdou (a právě proto do toho jdou), že nemají ani žádnej pořádnej "trénink" ani zkušenost a žejde vlastně jen o hloupou sázku. Video jednoho obzvláštního borce, kterej skončil v záchvatu úplně paralyzovanej na gauči, lze taky snadno najít na youtube..
Původní příspěvek od Dan.Bass Habaňero se mi velice osvědčilo při nakládání utopenců. Čerstvé papričky nakrájet příčně na plátky a proložit. Jejich jedinečná chuť a aroma se krásně snoubily s tou výběrovou uzeninou i nálevem... Jokolii bych taky rád zkusil, ale shání se mnohem hůř. Mimochodem, vždycky když vidim takovýdle borce jak si dávat nějakou Nagu nebo něco podobnýho, mám pocit, že ty lidi vůbec netušej, do čeho jdou (a právě proto do toho jdou), že nemají ani žádnej pořádnej "trénink" ani zkušenost a žejde vlastně jen o hloupou sázku. Video jednoho obzvláštního borce, kterej skončil v záchvatu úplně paralyzovanej na gauči, lze taky snadno najít na youtube..
Je to výzva víš co .. člověk jako já něví jak to pálí tak chci zkusit Osobně mám rád pálivé a čili v utopencích přímo miluju Určitě nejsem blázen abych sechroupal celou najednou když nevím do čeho jdu že jo Ze startu určitě bych dal na košt ke klobásce
Nicméně znovu opakuju , že jsem rád , že je tady už někdo měl . Jak jsem to kupoval tak jsem si nebyl jistej stoupnout do neznáma aby mi huba upadla ale jak slyším že sice je pálivá ale má dobrou chut i vůni tak se jen těším
Tak ja som nikdy nemal pocit u jolokie s nahorklostou - vseobecne plati a podla mna aj v tvojom pripadne mohla nastat nahorklost koli tomu ze mala vela vody, .. Vtedy chilli horkne- hlavne davat pozor na vlahu pred zberom.. Moje Jolokie boli vzdy chutovo vzdy velmi prijemne - take citrusove,mnami zaroven stiplavo moc zakerne.. ale ta chut je pre mna v porovnani napr. s W. Habanero neporovnatelne chutnejsia.
Zasazeno na podklad s 3cm hlíny s jemnou podeslítkou a navrch nasypáno cca 1cm. Po vyklíčení půjdou opatrně i s kusem hlíny do větších. Dáno do sáčku a dal sem to pod obyč žárovku at jen topí. Tak sem to do boxu k prckum a rozdělil ohnutým plechem. Teplota se drží na 31 stupních.
Máš to super, těším se na pěkný fota chilli palic
Osobně jsem Nagu měl a mohu říct, že po chuťový stránce je fakt super.. Když ji žvejkáte dlouho, vyvalí se na vás krásná sladká, až čokoládová chuť. A další věc, proč se mi Naga líbí je, že sice pálí jako ďábel, ale po cirka půlhodince už jste fakt v pohodě. Kdežto některý odrůdy cejtíte ještě druhej den.
K+
Up up you mighty race!
You can Accomplish what you will!
Marcus Mosiah Garvey
It always seems impossible until it is done.
Nelson Mandela