Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Plně automatizovaná pěstírna ovládatelná přes internet
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Hodila by se Vám taková věc?
Za to bych ti dal tak maximálně pětikačku...
To chci! Kdybych tak něco takovýho měl...
Jestli tohle uděláš... tak ti za to dám z fleku 10 000Kč
Super nápad, jsem na to zvědavej
No to je ale pí*ovina!
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
ingT
Nový Člen

Karma uživatele ingT - 9% Pěstitelská

Registrován: Dec 2011
Příspěvků: 9  

Obecné Plně automatizovaná pěstírna ovládatelná přes internet Příspěvek č. 1

Ahoj,
tak jsem se taky vrhl do vnitřního zahradničení, abych zjistil, o čem to všechno je. A porotže jsem technickej typ, celou dobu mi vrtalo hlavou, proč se všechno řeší tak hloupě a nikomu to nepřijde divné.

Konkrétně mám na mysli celé to řízení pěstírny časovačema a detaily, které je třeba vychytat s tím, že nikde a už vůbec ne v growshopech, nenarazíte na komplexní a cenově dostupné řešení.

Abych byl ještě konkrétnější, dám pár příkladů:
1) Mám větrák na skříni, spínaný časovačem - je zaplý vždy když svítí lampa a když ne, tak jede vždy 5 minut a 15 ne. Neohrabané nastavování časovače bych ještě překousl, ale co když potřebuji, aby mi tento větrák na časovači spouštěj ještě navíc vždy, když termostat zapne topení?

2) Nebo kdybych jen chtěl větrák pouštět jet 1 minutu a 3 ne, potřebuji asi celkem drahý časovač, který bude mít hodně programů - a jak dlouho to tam budu nastavovat? Už takhle jsem těch cca 16 sepnutí a vypnutí na tom časovači naklikával asi půl hodiny.

3) Jako začátečník jsem si koupil termostat za 1000, kterej má ale senzor přímo na tý krabičce v zásuvce, takže ho nemůžu natáhnout přímo mezi kytky, abych dosáhl přesnějšího spínání.

4) Termostat má jen jednu zásuvku, takže k němu můžu připojit jen topení. Co když mi to ale to topení trochu "přehicuje", a bylo by dobrý při překročení teploty zapnout větrák či klimatizaci? Za kolik to koupim, jestli něco takového vůbec je, 3000 nebo víc?

5) Hodil by se mi i hygrostat, ale kolik stojí, aby měl senzor na kabelu, 3000? A opět by bylo dobrý, aby měl dvě zásuvky: sucho -> zapnout, vlhko - zapnout větrák, jenže - v tom případě už by byl v termostatu, a nejde zapojit do dvou zásuvek, jinak by to samozřejmě zkratovalo ne?

6) A vůbec celé tohle škálovatelné řízení pěstírny, například i s možností autooptimalizace (nastavíte teplotu, vlhkost - od: dnes, do: 30 dnů a potom změna programu na květ - nižší vlhkost), mi celkem chybí.


Proto jsem přemýšlel, jak to vyřešit a mám v hlavě nějaké hrubé technické řešení všech těchto problémů a již to řeším, o vánočních prázdninách začínám progrmaovat mikročip.

Moje představa toho, co bude výstupem neni nic jiného, než plastová/hliniková skříň, do které by vedl přívod 230V nebo 380V (záleží na požadavcích a odběru) a Ethernetový LAN kabel, připojený přes modem na internet. Na této skříni by bylo zhruba 8-12 zdánlivě klasických 230V zásuvek, plus by skříň měla konektory pro připojení 5ti libovolných čidel - například na teplo nebo vlhkost (nebo cokoliv co by se hodilo).

V čem je vtip? Maximální variabilita za přijatelnou cenu: v internetovym rozhraní si nastavíte např:
1. zásuvka = ventilátor
2. zásuvka = lampa
3. zásuvka = topení
1. čidlo = teplota

-lampu zapnout od do
-ventilátor zapnout, když lampa běží
-ventilátor zapnout, když teplota >25
-topení zapnout, když teplota <23 a vypnout, když >25 (tedy možnost libovolného nastavení hystereze, navíc spodní i horní)

Stejně tak by se dalo rozšířit na cokoliv, např připojení čidla na vlhkost, který by se píchlo do květináče a pokud by vlhkost klesla pod určitou mez, zaplo by se čerpadlo na zalití, apod.

Další výhoda je naprosto přesný nastavení a hlavně dodržení požadovaných podmínek, navíc s tím, že se budou dát zpětně aplikovat (něco jako "uložit program"), takže by to hypoteticky bylo dobrý i na "malý" pokusy - pro příklad jednou pojedete na nějakou teplotu a pak na trochu vyšší, přičemž ostatní proměnný budou zachovaný (jak je to jen možné).

No a zatím poslední velká výhoda, co mě napadá je přehled grafů na netu, takže přesně uvidíte, jak se přes den vyvýjela teplota, jaké byly poklesy a jak vše funguje, což přinese cenné statistiky.

A proč to všechno vykládám? :-) Rád bych slyšel Váš názor a zkušenosti - štve vás časovačový řešení? Připadně, vymysleli jste něco lepšího? Používáte to? Jak jste spokojení? Nebo jste zkoušeli něco podobnýho? Nebo případně, pokud se vyskytujete v Praze a vyznáte se v elektronice (říká vám něco (víc) PWM, relátka, tranzistory...), chtěl byste se někdo na něčem takovym nějak podílet? je třeba ještě navrhnout a dořešit pár detailů a vylepšení a rád bych s někým do něčeho takovýho nadšeným, spolupracoval

Naposledy upravil ingT 14-12-2011 v 08:50 AM

Old Post 14-12-2011 v 08:36 AM
ingT je offline   Profil uživatele ingT   Find more posts by ingT   Foto galerie člena ingT   Click here to Send ingT a Private Message   Add ingT to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Příspěvek č. 2

Zdarecek ingT.
Ja uz se tesim na nasledujici vecicku:
http://www.raspberrypi.org/
Ta drazsi varianta ma vyjit na cca 650,- (uvidime) . Plnohodnotnej comp s ARM procesorem, 256MB SDRAMky, .... pocti si. Zere to minimum (muzes si z tuzkovek udelat UPSku :-D ).
Naportovane jsou asi 4 distribuce linuxu. Nebyl by problem spustit apache+PHP+nejaka lehci databaze.
Ja jsem vyvojar webovejch aplikaci, takze bych mohl prispet touhle casti. Co se tyce relatek apod. na to sem lama, ale zajimalo by me to.
Taky se zabyvam bezpecnosti a penetracnima testama, takze nadhazuji otazku, ktera je s moji paranoiou na miste. Kdyz to bude vystavene do netu, co kdyz to nekdo prolomi. Kdyz se to pres to webove rozhrani bude dat i nastavovat ...... dopln si sam (zapalit byt na dalku :-D ).
Jinak, na G uz se tim par lidi zabejvalo, ale mam pocit, ze nic se nedotahlo do konce.
Peace djV.
EDIT: Hodne lidi si hraje jeste s timhle: http://www.arduino.cc/ Je na to i spousta modulu, ale cenove je to jinde. Nebo potom dela LEGO - jmenuje se to MindStorm. Ma to ovladaci jednotku s procesorem, cidla, programuje se to pres aplikaci (bohuzel jen pod win), jazykem je myslim vnitrne java a je to hezky obrazkovy - pro lidi, co neumej a hezky je to na ty vyzualizaci videt.
Moznosti je vic.
PS: Umel bys i udelat krabicku, kde do compu by se pripojila USBckem a vstupy by to melo analogove cca do 5V na cidla? Plus vystupy se spinanim na relatka?

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Old Post 14-12-2011 v 09:26 AM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1549  

Příspěvek č. 3

Řešilo se to třeba už tady v tom vláknu, http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=58044

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 14-12-2011 v 09:37 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4

Výborný návod pro velkopěstitele tiňgťong a jejich dýlery.
budou mít víc času pak prodávat ty svoje hadříky na tržnicích.

Old Post 14-12-2011 v 09:59 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
caseage
Stálý Člen

Karma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% Pěstitelská

Registrován: Sep 2010
Příspěvků: 381  

Příspěvek č. 5

podle mě tam bude chybět láska k rostlinam a to je pak k hovnu

Old Post 14-12-2011 v 10:05 AM
caseage je offline   Profil uživatele caseage   Find more posts by caseage   Foto galerie člena caseage   Click here to Send caseage a Private Message   Add caseage to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Příspěvek č. 6

citace:
Původní příspěvek od caseage
podle mě tam bude chybět láska k rostlinam a to je pak k hovnu

Nemyslim si, bude to laska k elektronice a rostlinam :-D
djV.

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Old Post 14-12-2011 v 10:06 AM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1549  

Příspěvek č. 7

Vrcholem vývoje bude přidání funkce "objednej seeds, zaplať a až přijdou tak zasaď"

Ještě přidejte dohled kamerou na growplace. A do softu fci rozpoznávání chorob a škúdcú a nasazení správného postřiku či predátora na léčbu. jen ftipkuju.

Ne vážně, nápad je to dobrej, ale mě by ten častej kontakt s rostlinama asi chyběl..

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 14-12-2011 v 10:10 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Příspěvek č. 8

citace:
Původní příspěvek od bezdechu
Vrcholem vývoje bude přidání funkce "objednej seeds, zaplať a až přijdou tak zasaď"

Ještě přidejte dohled kamerou na growplace. A do softu fci rozpoznávání chorob a škúdcú a nasazení správného postřiku či predátora na léčbu. jen ftipkuju.

Ne vážně, nápad je to dobrej, ale mě by ten častej kontakt s rostlinama asi chyběl..

Jj, predstav si, ze bydlis ve state, kde pestit nemuzes.
Pestirnu mas ve state, kde je to putna. Mas to tam vsechno napojeny na vodu, osmozu, odpad..... v zasobnicich pripravky, kapilary ..... a ROBOTICKOU RUKU :-D
No, konopny vizionarstvi, to by nam slo :-D
Zase by nebyl problem, kdyz odjedes na dovolenou a nechces k tomu nikoho pustit.
djV.

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Old Post 14-12-2011 v 10:51 AM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nesss
Stálý Člen

Karma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% PěstitelskáKarma uživatele Nesss - 84% Pěstitelská

Registrován: Jan 2006
Příspěvků: 328  

Příspěvek č. 9

Trochu mi to pripomina vietnamsky pristup - bez prace kolace...je to urcite dobrej napad a reseni hlavne pro komercni projetky ktery by stalo dost penez i prace, ale vsechno jde. osobne by mi chybel kontakt s rostlinou a ty chvile cumeni do boxu. kvalita vysledneho produktu by taky urcite byla mensi nez u rostlin ktere byly pestovany s laskou....kdo vi, tak me urcite chape...

" Having a taste for quality is having a taste for LIFE! " Zino Davidoff


Hash Berry, KC36, Durban, Widow Skunk aka out 07
KC 36, Purple Widow, Widow Skunk, Durban x Shaman aka out 08
Purple Widow, T.N.R., Monasteria, PPP, Early Bud, KC36, Jock Horror aka out 09
WhiteWidow,Blueberry,MasterKush, Fruit Spirit, TOP44 aka OUT2010

Old Post 14-12-2011 v 11:00 AM
Nesss je offline   Profil uživatele Nesss   Find more posts by Nesss   Foto galerie člena Nesss   Click here to Send Nesss a Private Message   Add Nesss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Příspěvek č. 10

citace:
Původní příspěvek od Nesss
Trochu mi to pripomina vietnamsky pristup - bez prace kolace...je to urcite dobrej napad a reseni hlavne pro komercni projetky ktery by stalo dost penez i prace, ale vsechno jde. osobne by mi chybel kontakt s rostlinou a ty chvile cumeni do boxu. kvalita vysledneho produktu by taky urcite byla mensi nez u rostlin ktere byly pestovany s laskou....kdo vi, tak me urcite chape...

S tim mate lidicky urcite pravdu (s tou laskou a kontaktem s roslinkami). Mne osobne by asi nejvic zajimal monitoring hodnot v pestirne. Na pude se potykam s velkymi vykyvy teplot, vlhkosti ... A kdyz hledam reseni, tak mi kolikrat nestaci na teplomeru a vhlkomeru max a min. Chtel bych vedet, jak ta teplota nastupuje, jak na to reaguje vlhkost ....
To ze to pak jeste jde na zaklade toho ridit je dalsi vec.
A taky sem technickej typ, co se v tom rad hrabe.
Stejne chodim na pudu kourit a sedim a cucim do toho co hodinu ;-)
djV.
PS: Nicmene se to tu zvhrlo spise v debatu k ankete.

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Old Post 14-12-2011 v 11:05 AM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kulda
Stálý Člen

Karma uživatele Kulda - 47% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 40  

Příspěvek č. 11

tak jako myšlenka supr. jistě by to oslovilo nejednoho penězovýdělce... ale reálně: já miluju když si sednu mezi zeleň do roomu a zapálim to co mi jelo kolo dřív. Nejradši se o to starám sám. nedovedu si představit že bych byl celý dny ve strachu co se mi tam třeba kde posralo.... True Growers nikdy nic takovýho nepřijmou) ale nápad fakt zajímavej

Old Post 14-12-2011 v 11:53 AM
Kulda je offline   Profil uživatele Kulda   Find more posts by Kulda   Foto galerie člena Kulda   Click here to Send Kulda a Private Message   Add Kulda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kulda
Stálý Člen

Karma uživatele Kulda - 47% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 40  

Příspěvek č. 12

tak jako myšlenka supr. jistě by to oslovilo nejednoho penězovýdělce... ale reálně: já miluju když si sednu mezi zeleň do roomu a zapálim to co mi jelo kolo dřív. Nejradši se o to starám sám. nedovedu si představit že bych byl celý dny ve strachu co se mi tam třeba kde posralo.... True Growers nikdy nic takovýho nepřijmou) ale nápad fakt zajímavej

Old Post 14-12-2011 v 12:38 PM
Kulda je offline   Profil uživatele Kulda   Find more posts by Kulda   Foto galerie člena Kulda   Click here to Send Kulda a Private Message   Add Kulda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dejaVuCV
Stálý Člen

Karma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% PěstitelskáKarma uživatele dejaVuCV - 88% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 308  

Příspěvek č. 13

citace:
Původní příspěvek od Kulda
nedovedu si představit že bych byl celý dny ve strachu co se mi tam třeba kde posralo....

Chybovy stavy se daj osetrit, ale nikdo/nic neni dokonaly (snad jen vesmir, takze i my )

Ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřív chcípne.
1st dejaVu's 200W CFL kalfas bubbler <(--=< sklizeno, zhuleno

Old Post 14-12-2011 v 12:43 PM
dejaVuCV je offline   Profil uživatele dejaVuCV   Find more posts by dejaVuCV   Foto galerie člena dejaVuCV   Click here to Send dejaVuCV a Private Message   Add dejaVuCV to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ingT
Nový Člen

Karma uživatele ingT - 9% Pěstitelská

Registrován: Dec 2011
Příspěvků: 9  

Příspěvek č. 14

No, trochu mě překvapily vaše argumenty Se vší úctou, si myslím, že to vzdychání a řeči o tom, že už to není "true growing", nebo že to dokonce bude vždycky horší výsledek, jsou naprostý, ale NAPROSTÝ nesmysl. Je to prostě Hi-growing.

- Nikdo přeci neřiká, že s kytkama se ten, kdo tohle bude používat, mazlit nebude nebo dokonce nesmí

- Systém neni dělanej na velký pěstování (kor pro vjetnamce), počítám že jedna tahle krabice obslouží max 2 skříně nebo growroom.

- Jak může bejt horší výsledek u systému, kterej inteligentně drží konstantní podmínky, nejlepší pro rostily, oproti tupýmu systému, kterýmu je jedno, že by kytky např. potřebovaly pustit větrání nebo že tam jsou výkyvy teplot, vlhkosti apod - a dokonce ani nezjistíte, že se to stalo, protože nemáte přehled vývoje podmínek (a pokud je tak vymakanej, to nejspíš bude mnohem dražší, než to co chci udělat já)?

- Co je to podle Vás za lásku, nechat kytičky pařit v horších podmínkách a nedopřát jim opravdu to nejlepší? Špatný podmínky žádná láska nepřebije, krom toho že ke kytičkám v automatický skříni můžete chovat lásku úplně stejnou a navíc mít přesnej přehled a grafy o tom, jak se vyvýjely teploty, vlhkost...

- Systém jsem původně zamýšlel proto, abych tři dny v týdnu, kdy jsem mimo, měl přehled o dění v pěstírně a mohl provádět alespoň základní úkony a desítky přidanejch hodnot který to přináší, jsem vymyslel až v průběhu času.

Ale kdybych měl vaše tvrzení shrnout do extrému tak by to tedy přeci podle některých z vás znamenalo, že když se vykašlete i na časovač a budete jim s "láskou" (ale dost nepřesně a občas zapomenete) každej den vypínat a zapínat světlo ručně, tak budou mít větší lásku a bude lepší výsledek... to přeci pozbývá logiky



citace:
Ta drazsi varianta ma vyjit na cca 650,- (uvidime) . Plnohodnotnej comp s ARM procesorem, 256MB SDRAMky, .... pocti si. Zere to minimum (muzes si z tuzkovek udelat UPSku :-D ).


To vypadá zajímavě, ale nevím, jak bych řešil IO výstupy. Já jsem právě skoro rozhodlej, že na to použiji Arduino Ethernet.

Jsem taky webovej vývojář a obecně programátor, takže s HW řešenim mi pomáhá brácha a jeho kámoš, ale ten je dost vytíženej, tak by se nám hodil někdo, kdo se v tom vyzná :-) Potřebujeme PWM signálem ovládat 230V abysme tý věcičce dali nový rozměr a umožnili regulaci 230V zásuvek, např větrák. Co se týče aplikace tak z mý strany nevidím problém. A ta bezpečnost samozřejmě bude muset bejt taky pořešená ale když nenaštvete čínu a ta nenajme armádu hackerů který na vás budou cíleně útočit, tak si myslím že se nebude čeho bát

Naposledy upravil ingT 14-12-2011 v 15:41 PM

Old Post 14-12-2011 v 15:27 PM
ingT je offline   Profil uživatele ingT   Find more posts by ingT   Foto galerie člena ingT   Click here to Send ingT a Private Message   Add ingT to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 1646  

Příspěvek č. 15

Bude to za mě otvírat večer okno v pokoji a ráno ho zase zavře?

Pokud ne je to naprd, bez správné cirkulace vzduchu se pěstovat nedá Bavím se tady o growroomu na 400-600W co vlastní většina zdejšího osazenstva a nemá odtah z baraku.

Old Post 14-12-2011 v 17:13 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr. Figaro
Stálý Člen

Karma uživatele Mr. Figaro - 69% Pěstitelská

Registrován: Dec 2004
Příspěvků: 947  

Příspěvek č. 16

Už se to tu kdysi řešilo , ale dotyčný to myslím nedotáhnul do konce,,, jestli rozjedeš tento projekt a plánuješ tím podnikaní, tak by to tu nejdřív chtělo názorně zkonstruovat a předvést. Náročný to pro lidi znalý v elektronice určitě nebude, jen ten čas a píle ... Pár kamer, čidel, krokovejch motorku, přepínačů, vypínačů, komp, modem a hlavně SW a je to !

projekt Venus
Zeitgeist movement

„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“

„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce."
Henry Ford , 1922

"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."

Old Post 14-12-2011 v 17:38 PM
Mr. Figaro je offline   Profil uživatele Mr. Figaro   Find more posts by Mr. Figaro   Foto galerie člena Mr. Figaro   Click here to Send Mr. Figaro a Private Message   Add Mr. Figaro to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Mr. Figaro! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:38 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5543770 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív