Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Od mého prvopočátečního pěstění v dubnu 2009 až po nějaké přiměřené výsledky do prosince 2011 se moje vlákno rozrůstalo až po dnešní příspěvek s číslem 313 – tak si myslím, že toho bylo dost jak z mojí strany, tak ze strany vás ostatních, kteří jste mi svými příspěvky dopomohli dosáhnout dnešních výsledků – VŠEM DÍK.
Založil jsem nový příspěvek zde s názvem Duchodce a prvni kyticky potrebuji pomoc II. , aby se to nepletlo.Postupně hodlám dávat foto dle návaznasti a opět budu rád všem radám a připomínkám.
Pro zájemce o léčivé účinky konopí jsem vložil něco zde :
Fórum » Léčitelství » Čaj s konopím aneb Důchodce a kytičky
-je to o čaji legálně již prodávaného v českých lékárnách s cenou cca 100.- Kč a je určený jako podpůrná léčba a taky hlavně jako prevence před takovými nemocemi jako rakovina,cukrovka,ledviny,zažívání nebo vysoký krevní tlak.
Více si můžete přečíst ve vědecká studii - informační služba pro čaj EUFORIE s konopím a dalších zdrojů.Čaj s konopím se používá také dlouhodobě v čínském léčitelství.
Při mojí návštěve přítele ve Španělsku jsem dostal nějaké naklíčené semínka, které si přítel chystal pro svoji sadbu.
18.11.2011 - mám pár semínek KAYA 47 křížené s něčím co poletovalo vzduchem a starost jak je včas a v pohodě dopravit domů do CZ.
24.11.2011 - jak je patrné na prvním obr., tak semínka jsou naklíčená a tak jsem je musel alespoň provizorně na přepravu zasadit do tradiční červené španělské hlíny.
27.11.2011 - semínka jsou nějak moc bojovné, rostou přímo před očima a tak další řešení problému co s tím musí být rychle vyřešeno.
Za kytkama je obal konopného čaje EUFORIA, legálne již prodávaného v lékárnách.
2.12.2011 - rychlé řešení bylo postavit kytkám domeček.
skříň šířky 80cm , výška 60cm , hloubka 40cm
V dnešní době není problém něco objednat na dobírku , pro každého solidního obchodníka je i malý kšef kšeftem a jelikož poštovné hradím já jako zákazník , tak není problém objednat jednotlivé komponenty odkudkoliv.
Já si našel vše tady a pro jistotu jsem zavolal na kontaktní telefon.Od zvednutí telefonu přes domluvu adresy a sortimentu komponentů až po zaplacení dobírky uběhlo směšných 48 hodin !
2x Philips lineární MASTER TL-D 18W / 865 G13
světlo 6500K , 1300 lm , 60 cm , Cena vč. DPH: 71,0 Kč
2x Philips lineární MASTER TL-D 18W / 827 G13
světlo 2700K , 1350 lm , 60 cm , Cena vč. DPH: 71,0 Kč
nosné těleso bez krytu 2 x 18 W cca 350.- Kč + 2 x startér zářivky 18 W + nějaký metr kabelu ze šuplíkové zásoby
a spínací denní hodiny za cca 120.- Kč.
Ještě jsem nesehnal nic na odraz do bedny,tak jako nouzovka byl alespoň prozatím použitý alobal - nekamenujte moji starou osobu,vyměním příležitostně.
V paneláku nemám jinou možnost umístnění bedny jiných rozměrů než jaké jsem teď využil.Mám proto dilema - po přepnutí ?zatím nevím kdy? vyměnit trubice 2x18W 6500K za 2x18W 2700K a případně dodat UVčkovou zářivku nebo na výšku bedny k poměru výšky kytek zapnout sodík 70W - mám tady ale obavu s usmažených vrcholků kytek.
Druhá možnost je nechat kytky v bedně na maximální výšku pod zářivkama a potom s nima ven na okno, stihnout dozrát v slunečním spektru červené do konce května a v bedně nechat nějakou matku na další sadbu.
Je to moje první bedna a tak rád uvítám rady,názory a případně nějaké přesměrování na řešení podobnej situace, předem dík.
Pokud necháš jednu na růstu (18) tak matka bude dobrá. Pokud dobře uchladíš sodu, tak se nemusíš bát spálení. Bednu podle toho, jak ukočíruješ kytky v takovém malém prostoru bych ti radil scrog, udělat sít a pěkně opartně větve proplétat
11.12.2011 - trochu jsem bednu vylepšil dvěma větráčky z PC , které jsem zapojil na starý zvonkový transformátor vytažený ze šuplíky.Větráčky jedou na výstup 9V a síla ofuku je zatím plně postačující.
Vzadu jsou dovezené kytky ze Španělska a abych využil bednu a také získal zkušenosti,doplnil jsem noname semínkovou sadbu - samozřejmě je viditelný rozdíl časového odstupu sadby a tak jsem zvědavý , jak se s tim kytky poperou.
hezké, sodíku se bát nemusíte, na květ by byl určitě lepší a pokud zajistíte dobrý odtah tak se opravdu bát nemusíte :-) na květ skuste koupit naké drahší hnojiva, vyplatí se, např. nějaký růst třeba tohle enzymy na vitalitu rostlin http://www.growshop-headshop.cz/Esh...ctCategoryId=59 ty jim můžete prát pořád a nic nezkazíte, dále růst http://www.growshop-headshop.cz/Esh...ctCategoryId=59 toto používám sám a jsem nad míru spokojen, a na květ http://www.growshop-headshop.cz/Esh...ctCategoryId=59 tyto hnojiva jsou dle mě hodně luxusní cenou. Toto je pouze mé doporučení, jestli nemáte finance tak kupte alespoň to květové, budou hezčí paldy :-)