Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Dotaz Napětí u výbojky Příspěvek č. 33

Zdravim všechny,
potřeboval bych poradit ohledně sodíkový výbojky, přesněji napětí.

Na růst chci používat CFL a na květ sodík. Bude to na jednom stínítku resp. cooltube. Jenomže CFL nepotřebuje předřadník, tak mě napadlo, že bych si z toho stínítka vytáhnul klasickej třížílovej kabel s vidličkou na konci. Pokud tam bude CFL, tak to pujde napřímo do zásuvky. Ovšem když bych tam chtěl výbojku, tak tam musí být ten předřadník, napadlo mě, že bych si výstup toho předřadníku vytáhnul vedle do jiný zásuvky a když bude potřeba výbojku, tak tu vidličku dám do této zásuvky. Jen mě trochu odrazuje, že by v té zásuvce mělo být 3-4kV.

Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. Jestli mi někdo může poradit, budu moc rád.

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 27-03-2011 v 22:18 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jarinek69
Stálý Člen

Karma uživatele jarinek69 - 91% PěstitelskáKarma uživatele jarinek69 - 91% Pěstitelská

Registrován: Dec 2009
Příspěvků: 97  

Příspěvek č. 34

tyjo velice zajimavej napad jak si usetrit cas pri prehazovani. osobne bych v tom problem nevidel, ale zaroven si myslim, ze cim jednodusi zapojeni tim lepsi - ja si radsi prehodim celej kabl a mam to v jednom kuse

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 27-03-2011 v 22:28 PM
jarinek69 je offline   Profil uživatele jarinek69   Find more posts by jarinek69   Foto galerie člena jarinek69   Click here to Send jarinek69 a Private Message   Add jarinek69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 35


Taky jsem měl tímto zpúsobem řešenu výměnu napájení do cooltuby v jedné lednici. Ale jako zásuvky jsem použil samici (napravo) z tohoto prodlužováku napájení PC a kabel od samce (nalevo) šel k výbojce, takže mě to stálo 2 kusy prodlužováku. Z jednoho kusu uděláš zásuvku k předřadníku a kabel do cooltuby a ze druhého odštípneš samce a místo něj dáš zástrčku do 220v zásuvky.

edit: při zhulení a následné manipulaci je nebezpečí záměny napájení a hrozí nešťastná kombinace CFL na předřadníku.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Naposledy upravil bezdechu 27-03-2011 v 22:44 PM

Old Post 27-03-2011 v 22:34 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 36

citace:
Původní příspěvek od bezdechu
Taky jsem měl tímto zpúsobem řešenu výměnu napájení do cooltuby v jedné lednici. Ale jako zásuvky jsem použil samici (napravo) z tohoto prodlužováku napájení PC a kabel od samce (nalevo) šel k výbojce, takže mě to stálo 2 kusy prodlužováku. Z jednoho kusu uděláš zásuvku k předřadníku a kabel do cooltuby a ze druhého odštípneš samce a místo něj dáš zástrčku do 220v zásuvky.


To je bezva nápad! sice to nebude tak pěkný (chtěl jsem to osadit vše na jednu desku, bez zbytečně visících kabelů), ale asi to bude bezpečnější. Dám přednost jistotě před nejistou zásuvkou. Ono by se asi nic nestalo, ale jistota je jistota. Díky moc za radu. Zítra mi přijde předřadník, tak se hned dám do zapojování.

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 27-03-2011 v 23:11 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 37


citace:
Původní příspěvek od MrGrow


To je bezva nápad! sice to nebude tak pěkný (chtěl jsem to osadit vše na jednu desku, bez zbytečně visících kabelů), ale asi to bude bezpečnější. Dám přednost jistotě před nejistou zásuvkou. Ono by se asi nic nestalo, ale jistota je jistota. Díky moc za radu. Zítra mi přijde předřadník, tak se hned dám do zapojování.


Sem debil, vúbec jsem si neuvědomil, že místo druhého prodlužováku múžeš použít kabel k napájení PC. Mě to tenkrát končilo na přepínači světel a štípal jsem prodlužováky, tak mi to nedošlo, že pokud Ti to pújde rovnou do zásuvky tak ten druhej kabel múže být napájecí k PC

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 28-03-2011 v 09:34 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 38

citace:
Původní příspěvek od bezdechu


Sem debil, vúbec jsem si neuvědomil, že místo druhého prodlužováku múžeš použít kabel k napájení PC. Mě to tenkrát končilo na přepínači světel a štípal jsem prodlužováky, tak mi to nedošlo, že pokud Ti to pújde rovnou do zásuvky tak ten druhej kabel múže být napájecí k PC


To mě napadlo, že můžu použít přímo tenhle kabel už s vidlicí. Díky moc! Je to opravdu bezva nápad. Ale měl bych ještě otázku ohledně zapojení odtahu. Co je nejlepší způsob, jak zapojit pacháč, ventilátor a cooltube?

Napadaj mě 3 možnosti ale každá má pro i proti.

1. pacháč -> ventilátor -> cooltube ...nevim jestli neztratim tah tim že to do cooltube "jen" foukám, příjde mi lepší to skrz ní tahat

2. ventilátor -> cooltube -> pacháč ...taky nevim jak to bude s výkonem

3. pacháč - > cooltube -> ventilátor ...tohle zapojení mi přijde nejvýkonější ale zase se skrz ventilátor tahá horkej vzduch, což asi není moc dobrý

Díky moc za rady, zkušenosti a názory.

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 28-03-2011 v 17:05 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blackous97
Stálý Člen

Karma uživatele Blackous97 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2010
Příspěvků: 144  

Příspěvek č. 39

Ahoj Groweri.

Nedavno sem se rozhodl ze svou skrin presunu na pudu, ale kdyz sem to zkusil zapojit, tak mi to vyhodilo jistic.
Mam 600w sodik.
Na pude sem udelal el.skrin(foto pridam zitra) ale asi sem tam dal slaby jistic. V te skrini mam jistic B 25 a v dome mam pouze jistic B 6.

Napodlo me jistice prehodit ale bojim se co to s nimi udela.

Nevite jaky jistic kam napojit aby to bylo bezpecny a zaroven to nevyhazovalo jistic v dome?

Spoleham na Vas

Old Post 28-03-2011 v 19:52 PM
Blackous97 je offline   Profil uživatele Blackous97   Find more posts by Blackous97   Foto galerie člena Blackous97   Click here to Send Blackous97 a Private Message   Add Blackous97 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Blackous97! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 40

citace:
Původní příspěvek od MrGrow


1. pacháč -> ventilátor -> cooltube ...nevim jestli neztratim tah tim že to do cooltube "jen" foukám, příjde mi lepší to skrz ní tahat



Foukat nebo tahat.. vzduch bude proudit kolem výbojky a o to jde a samo, že je lepší mít ventilátor před cooltube a za pacháčem. A tím, že je pacháč před cooltube se ti sklo tuby méně zasírá.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 28-03-2011 v 20:56 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 41

citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Ahoj Groweri.

Nedavno sem se rozhodl ze svou skrin presunu na pudu, ale kdyz sem to zkusil zapojit, tak mi to vyhodilo jistic.
Mam 600w sodik.
Na pude sem udelal el.skrin(foto pridam zitra) ale asi sem tam dal slaby jistic. V te skrini mam jistic B 25 a v dome mam pouze jistic B 6.




A kterej jistič ti to teda vyrazilo, teda vyhodilo?

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 28-03-2011 v 20:58 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 42

citace:
Původní příspěvek od jarinek69
mam taky 600W a jisteny komplet skrin 16A, lampu 6A, ale mam teda vsechno "cecka" ABB


Správně podotknuto.

Charakteristika jističe:
B – odporové spotřebiče,
C - indukční spotřebiče, motory – (rozběhový proud při startu výbojky) !!
D - motory s těžkým rozběhem.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 28-03-2011 v 21:23 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blackous97
Stálý Člen

Karma uživatele Blackous97 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2010
Příspěvků: 144  

Příspěvek č. 43

Vyhodilo mi to ten slabsi.

A jaky tam mam teda dat aby to nevyhatovalo jistic v dome (B6)

Old Post 29-03-2011 v 05:43 AM
Blackous97 je offline   Profil uživatele Blackous97   Find more posts by Blackous97   Foto galerie člena Blackous97   Click here to Send Blackous97 a Private Message   Add Blackous97 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Blackous97! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 44

citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Vyhodilo mi to ten slabsi.

A jaky tam mam teda dat aby to nevyhatovalo jistic v dome (B6)


Inu... dej si tam jistič C6. Ten s B charakteristikou Ti startovací proud výbojky spolehlivě shodí. Nebo by ten s B charakteristikou musel mít větší vypínací proud, takže třeba jistič B10, B16, B20.. netuším od jaké hodnoty to start 600W výbojky udrží.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 29-03-2011 v 09:32 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fredy
Stálý Člen

Karma uživatele Fredy - 93% PěstitelskáKarma uživatele Fredy - 93% Pěstitelská

Registrován: Jan 2010
Příspěvků: 200  

Příspěvek č. 45

citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Ahoj Groweri.

Nedavno sem se rozhodl ze svou skrin presunu na pudu, ale kdyz sem to zkusil zapojit, tak mi to vyhodilo jistic.
Mam 600w sodik.
Na pude sem udelal el.skrin(foto pridam zitra) ale asi sem tam dal slaby jistic. V te skrini mam jistic B 25 a v dome mam pouze jistic B 6.

Napodlo me jistice prehodit ale bojim se co to s nimi udela.

Nevite jaky jistic kam napojit aby to bylo bezpecny a zaroven to nevyhazovalo jistic v dome?

Spoleham na Vas


K cemu ti je petadvacitka za sestkou?


citace:
Původní příspěvek od jarinek69
mam taky 600W a jisteny komplet skrin 16A, lampu 6A, ale mam teda vsechno "cecka" ABB


a skrin mas normal do zasuvky? Tak proc vsude cecka? kdyz ta zasuvka ja urcite jistena max b16.

Život je kurva....s tou si ale člověk nejvíc užije

250W/400W, 5xMM & 5xDM

250W-166G-0,64G/W

Old Post 29-03-2011 v 14:18 PM
Fredy je offline   Profil uživatele Fredy   Find more posts by Fredy   Foto galerie člena Fredy   Click here to Send Fredy a Private Message   Add Fredy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jarinek69
Stálý Člen

Karma uživatele jarinek69 - 91% PěstitelskáKarma uživatele jarinek69 - 91% Pěstitelská

Registrován: Dec 2009
Příspěvků: 97  

Příspěvek č. 46

2 fredy: jsem od fochu, okruh je jistenej ceckem
jinak to mam abych to mel pokupe v malym rozvadeci s DINkou a spinackama aji stykacem
jistice jsou ten nejmensi problem

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 29-03-2011 v 16:31 PM
jarinek69 je offline   Profil uživatele jarinek69   Find more posts by jarinek69   Foto galerie člena jarinek69   Click here to Send jarinek69 a Private Message   Add jarinek69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
volcanoman
Nový Člen

Karma uživatele volcanoman - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2011
Příspěvků: 22  

Příspěvek č. 47

zdravim,mel bych takovej dotaz,kdyz zapojim CFL 125 do zasuvky tak sem si vsiml ze elektromer vydava jinej zvuk nez normalne,vic je slyset tak divne bzuci,a dela to jen kdyz zapojim tu CFL, je to normalni???zapojeny to mam podle toho jak je to psany o stranku nazpet dekuji za odpoved

Old Post 02-04-2011 v 19:42 PM
volcanoman je offline   Profil uživatele volcanoman   Find more posts by volcanoman   Foto galerie člena volcanoman   Click here to Send volcanoman a Private Message   Add volcanoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 48

citace:
Původní příspěvek od volcanoman
zdravim,mel bych takovej dotaz,kdyz zapojim CFL 125 do zasuvky tak sem si vsiml ze elektromer vydava jinej zvuk nez normalne,vic je slyset tak divne bzuci,a dela to jen kdyz zapojim tu CFL, je to normalni???zapojeny to mam podle toho jak je to psany o stranku nazpet dekuji za odpoved


Napiš prosím číslo příspěvku dle kterého to máš zapojeno. O stránku nazpět je velmi neurčité. A ten elektroměr je ještě starý s kovovým kolečkem nebo nový digitální?

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 02-04-2011 v 20:50 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:03 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
03-04-2011 - elektricka zapojeni vseho mozneho I. - 1165 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7877400 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív