Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Odrůdy a Šlechtění » Roubování
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host

Zdraví Roubování Příspěvek č. 1

Tak nejak me napadlo, zda by tahle technika mela smysl. Pokud by to slo, moznosti by byly velky. Napr. vytvareni vice ,,krizencu,, na jedny rostline. (na kytku A by se naroubovala B,C,D a este tu samou slizen bychom meli crossy) Otazka je jestli by ten roub nebyl proste stejnej jako jeho matka. Tzn, jestli by se projevily znaky ty naroubovany kytky. Co si o tom myslite? Je to realny? Ma to smysl? Povedlo by se roubovanijako takovy?

(tzn. ufiknout vetvicku kytky B a dat ho do mezery vytvoreny na kytce A) ucinek by mel byt ze nevznikne nakonec ani A ani B ale neco mezi.

Old Post 30-08-2010 v 15:19 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
46, XY
Stálý Člen

Karma uživatele 46, XY - 92% PěstitelskáKarma uživatele 46, XY - 92% PěstitelskáKarma uživatele 46, XY - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Co se týče roubování:
Genetické vlastnosti roubu jsou odlišné! "Matečný podklad" funguje pouze jako "dodavač živin a biomolekul. Takže ano, je možno mít na jedné rostlině různé rouby. Genetický vliv podklad na roub nemá!
Teď už jde jen o to, zda by se takovýto roub na rostlině uchytil... Ale když vidím, jak zlomená a následně ošetřená rostlina dále roste, tak mám pozitivní názor.

Old Post 30-08-2010 v 16:26 PM
46, XY je offline   Profil uživatele 46, XY   Find more posts by 46, XY   Foto galerie člena 46, XY   Click here to Send 46, XY a Private Message   Add 46, XY to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DooMer
vesnický pěstitel

Karma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

no nekde sem to uz pred lety videl a roubovani u cannabis nefunguje jako u jabloni

Low ammo pack 2011 by DooM

DooMeruv outdoor 2010

Doomerova malá zahrádka|2007,2008,2009|

young forever with a foot in the grave

Old Post 30-08-2010 v 18:51 PM
DooMer je offline   Profil uživatele DooMer   Find more posts by DooMer   Foto galerie člena DooMer   Click here to Send DooMer a Private Message   Add DooMer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 4

46 XY - taky myslim, je teda mozny ze by se to chytlo, jasne ze nemyslim genetickou zmenu, ale jakoby vsechny latky,ziviny, voda atd,jdou z ty podkladovy rostliny, takze nejakej vliv na ten roub byt musi ne?

doomer- videl sei jak to nekdo delal? proc myslis ze to tak nefunguje?

Old Post 30-08-2010 v 18:55 PM
DooMer
vesnický pěstitel

Karma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% PěstitelskáKarma uživatele DooMer - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

ja rikam nekdy davno se tady uz resilo a vysledek dizkuze byl ze to proste nejde...

DooMeruv outdoor 2010

Old Post 30-08-2010 v 18:59 PM
DooMer je offline   Profil uživatele DooMer   Find more posts by DooMer   Foto galerie člena DooMer   Click here to Send DooMer a Private Message   Add DooMer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 6

ok, proto se ptam

Old Post 30-08-2010 v 19:26 PM
vimnevim
Stálý Člen

Karma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

a já si zase myslím, že by to jít mělo...
Pokud by jsi to udělal někdy v růstu, rychle, čistě a dobře tak by neměl snad bejt problém.
Co se týče vzájemnýho ovlivnění vlastností, tak u stromů to funguje, že záleží jakou použiješ podnož a potom mají plody trochu jinou chuť a i jiné vlastnosti.
Aspoň co jsem se dočetl a nevim proč by to konopí nemělo zvládnout ???
Možná to příští rok vyzkouším, jestli si na to vzpomenu
Teoreticky by se timhle způsobem dal zvednout výnos u kytek, který zrovna moc plodný nejsou...

Old Post 30-08-2010 v 19:35 PM
vimnevim je offline   Profil uživatele vimnevim   Find more posts by vimnevim   Foto galerie člena vimnevim   Click here to Send vimnevim a Private Message   Add vimnevim to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Time
Stálý Člen

Karma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Zdravíčko!
tak to mi jdete do noty ! poněvač přesně tohle jsem letos zkoušel na outdoor kytkách a říkal jsem si že za dlouhých zimních večerů otom napíšu .

Uřízl jsem z řízků co jsem měl několik větviček a narouboval je na jiný rostliny ,něco řízky něco semínkáče . Způsob roubování jsem zkusil klasickou kopulaci-šikmý řez a pak anglický způsob viz fotka nahoře . Musím říci že ujmuly se řízky jen naroubované ang. kopulací ,ale věřím že kdybych byl pečlivější byla by určitě větší uspěšnost u obou technik . Jelikož se jednalo o wenek sledoval jsem to tři dny a všechny řízky začaly uvadat takže jsem to vzdal/přestal sledovat . Rouby jsem klasicky uvázal a kdybych použil igelit. sáček kvůli zvýšení vlhkosti určitě by byla větší uspěšnost . Roub chce tedy držet ve vlhku a s minimálním olistěnm kvůli výparu , prostě jako klasic řízkování... ve výsledku se ujmul jeden roub ale z rostliny na který byl naroubovaný se nakonec vyklubl samec , takže jsem ho ožezal a nechal jen větvičku stím roubem a ta teď tedy už asi 10 dní stagnuje což je pochopitelné ...

takže ve výsledku . roubovat určitě lze ,ale chce to pečlivost ... škoda , měl jsem takovou krásnou představu nestejně barevných palic na jedný kytce ,ale tak hold příští rok

byl to jen pokus a přiznám se že jsem to trochu odflákl , resp. samotný způsob roubování jsem mohl udělat pečlivěji a výsledky by byly určitě lepší . O dalším vývoji budu informovat ..

Naposledy upravil Time 31-08-2010 v 12:47 PM

Old Post 30-08-2010 v 20:17 PM
Time je offline   Profil uživatele Time   Find more posts by Time   Foto galerie člena Time   Click here to Send Time a Private Message   Add Time to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 9

fakn, takze tu mame jeden dukaz, ze mozny to je, skoda jen ze nedotazenej (co nadelas), tak pristi rok bych to tez zkusil, nekdo dalsi coma s podobne zkusenosti?

Old Post 30-08-2010 v 22:25 PM
Host
Host

Příspěvek č. 10

jeden znamej,mel naroubovany rizky na ostruzinach nebo malinach ted nevím.ale rostlo mu to krasne na zahrade po pergole..

Old Post 31-08-2010 v 11:04 AM
DooMer
vesnický pěstitel

Příspěvek č. 11

citace:
Původní příspěvek od s!de
jeden znamej,mel naroubovany rizky na ostruzinach nebo malinach ted nevím.ale rostlo mu to krasne na zahrade po pergole..

no to snad ne lol

DooMeruv outdoor 2010

Old Post 31-08-2010 v 11:07 AM
vimnevim
Stálý Člen

Karma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% PěstitelskáKarma uživatele vimnevim - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

citace:

Dobře vy !!! Tak to by jsem teda chtěl vidět
Nejlepší by bylo si vypěstovat třeba jabloň a vždycky na jaře na to naroubovat 100 řízků Jéééjej to by byla parádička...
A místo políček vždycky jenom jít a roubovat řízky rovnou na stromy po okolí bych se asi počůral radostí

Old Post 31-08-2010 v 11:24 AM
vimnevim je offline   Profil uživatele vimnevim   Find more posts by vimnevim   Foto galerie člena vimnevim   Click here to Send vimnevim a Private Message   Add vimnevim to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

citace:

haters gona hate -nic si z toho nedelej, kdyz muj kamos mohl mohl pestovat jitrnice na strome, proc by nemohl tvuj pestovat ganju na malinach

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 31-08-2010 v 12:05 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
46, XY
Stálý Člen

Karma uživatele 46, XY - 92% PěstitelskáKarma uživatele 46, XY - 92% PěstitelskáKarma uživatele 46, XY - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

Vše je v podstatě o aplikovaném výzkumu.
Jak říká klasik: "Jára Cimrman byl prvním, kdo experimentálně potvrdil, že vyfukováním cigaretového kouře do vody, zlato nevzniká...!"

Old Post 31-08-2010 v 12:40 PM
46, XY je offline   Profil uživatele 46, XY   Find more posts by 46, XY   Foto galerie člena 46, XY   Click here to Send 46, XY a Private Message   Add 46, XY to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
aejk
Stálý Člen

Karma uživatele aejk - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Mně se osobně zdá řízkování mnohem efektivnější, než roubování. Ve všech ohledech (kromě extravagancí typu víc genetik na jedné rostlině) je podle mě v poměru péče/úspěšnost lepší řízkování.

Jakožto pěstitel i ovocných stromů naopak přemýšlím, zda by nešly třeba jabloně rovnou řízkovat. :-)

O roubování kytek na ostružiny jsem neslyšel, ale představa, že si můžu utrhnout paličku z pergoly, je zajímavá.:-)

Old Post 31-08-2010 v 14:51 PM
aejk je offline   Profil uživatele aejk   Find more posts by aejk   Foto galerie člena aejk   Click here to Send aejk a Private Message   Add aejk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16814
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=6674
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=40556
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=21498
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=16406
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=16575

...neco málo co se tady válí , trochu praxe ... Hlava

Old Post 31-08-2010 v 20:59 PM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:38 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás