Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím,
jako začínající grower bych potřeboval trochu poradit. Je tu hodně podobných témat, ale potřeboval bych konkrétní odpověď. Zároveň se omlouvám, jestli to tu už je.
Chci si pořídít domů menší skříň, protože už mě nebavilo sponzorovat někoho a venku to nemá cenu pokud nemáte rodinný domek.
Rozhoduju se mezi Darkbox 40x40x120cm a Homebox XS (60x60x120cm).
Samozřejmě přítah a odtah budu také řešit v nejbližších dnech.
Ale teď k věci:
1. Je rozumější koupit darkbox nebo homebox? Moc místa doma nemám, tak bohužel nic většího nemůžu mít.
2. Bude stačit toto osvětlení do jednoho z těch boxů? Jaké stínění mi doporučíte?
3. Kolik mě to bude měsíčně asi stát - elektřina?
Nejde mi o přesné číslo, ale jen přibližně pro představu, protože jsem v podnájmu a nechci na sebe upozorňovat.
Snad pochopíte moje hloupé začátečnické otázky, ale budu velmi vděčný za jakoukoliv radu. Díky moc yndyán
Nebo můžeš koupit darkbox 60 (60x60x140).. Kolik chceš jet kytek?
1) Spíš záleží, jak jsi na tom s prašulema
2) http://indoor.xf.cz/vykon/ Jako jo, ale s 200W CFL, by to bylo lepší..
3) http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#17 Nicméně, i s 250W HPS, by jsi na sebe upozorňoval minimálně..
4) Nauč se používat FAQ.. To jen tak pro Tebe na okraj.. Ať se daří..
Chtěl bych tam tak dvě kytí, myslíš, že to bude v pohodě?
S prašulema v pohodě, ale nechci projet třeba 1000kč měsíčně.
Myslíš teda, že mám koupit 250W?
hele na 60x60x120 bych doporučil to samé, co jedu já.. - (mám 60x60x140) - 3*3=9 truhlíků = 9 kytek. stačí na to 250W, na květ doporučuji 400W, vše sodík...
sodik 250W. ikdyz ti to vyjde o trochu vice nez 200W usporka budes mit o kopec vice srandy, vysledek taky predci nejakou usporku. usporky jsou takove bludicky az se mi z toho chce brecet. nedelam si srandu! kdo vi, ten vi.
čau............být tebou tak do boxu 60*60*120 ať už HB nebo DB dal určitě 250 sodík. Stejně když tam dáš ted na začátek tu úsporku tak později přejdeš k sodíku a úsporku si necháš maximálně tak na růst.