Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj groweři..
Sorry za založení novýho tématu, ale tento příspěvek je hodně konkrétní, a jinde na fóru jsem nenašel problém, kterej by vyřešil můj problém.
Na začátku května jsem zasel pár semínek NONAME skunku..Všechno bylo vpohodě, semínka vyklíčila, a rostlinky vesele rostli..
Zemina:
Rašelina pro muškáty
Perlit
Písek
Kravský granulovaný hnůj
Lehce kyselé prostředí bylo upraveno vápenitým dolomitem, a hašeným vápnem.. Přesto kytičkám začínají odspoda usychat listy. U jedné kytičky už tento jev postoupil až k třetímu patru od vrchu, a celkově se ta kytička hodně zhoršuje. Ostatní jsou na tom sice lépe, ale taktéž usychají odspoda.
Celkově jsou holky uvadlé a povislé.
Zatím jsem přihnojil jen jednou (AGRO Cererit hobby).
Mám strach, a nevím co holkám chybí, nebo čeho je moc. Proto moc prosím zkušené growery, aby mi poradili co s nimi je, a jak dále postupovat.
Moc díky...přikládám fotky
Když vidím co všechno možný si ji nasypal (písek, kravskej granulovanej, hašený vápno, cererit) a ještě tak mladejm holkám, tak trochu nechápu proč to?
Není snad jednodušší skočit do Gshopu, koupit pytel Light-mixu a je hotovo, takle to přesí...t a zbytečně!
Pokud nemáš možnost změřit Ph zálivky, nebo zeminy a Ec, tak bych je z týdle hrůzy přesadil do něčeho normálního i když to pro ně bude šok, ale lepší než ladit médium, který si takle přemrskal čím to jen šlo.
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
No to jsem nemyslel, že je to tak špatný... měl jsem za to, že substrát, písek, perlit je vpoho...když jsem zjistil, že je půda kyselá, přidal jsem trošku vápna... nepřijde mi, že by to bylo zase tolik překombinovaný to mě teda mrzí...takže říkáš, že je zemina naprd tedy?
Původní příspěvek od gorgano Ještě jsem zapomněl říct kde jsou pěstovaný..
Je to balkón, celý zasklený, s malými průduchami na vzduch... když svítí slunce, je tam pořádný vedro!
v tomhle bude problem..malý květináče rychle vyschnou, kytka vadne, kořeny nemaj kam..
přesaď to do pořádnejch kýblů, substrát,písek , perlit je v poho - už tam nedávej to vápno...
jo a rozhodně víc větrat a dej to víc na světlo-sou hodně vytažený..
zedy: a co je špatnýho na písku jako příměs do substrátu?
Takže zkusim přesadit, pohlidam ph už od začátku, a budu doufat, že se to spraví!! Snad ještě není pozdě, a kytičky nebudou kriplíci...
Jináč na substrátu je napsáno ph 5.0 - 6.5, což se mi zdá dost velká tolerance, obzvlášť pro tak citlivou kytičku jako je konopí...
A teď by mě tedy zajímalo, jaký nejlepší substrát použít jako základ, nemám možnost zajet do growshopu pro nějakej mix, takže to budu muset asi vyřešit substrát(jakej?) + perlit...
Když budu přesazovat, nevadí, když je zasadim úplně na dno, a kus holýho stonku pohřbim?
Díky všem za odpovědi kluci
Zdravím, sám jsem měl několikrát podobný problém se svýma kytkama a na co sem přišel je, že je to jednoznačně substrátem. Nevím přesně jestli pH, spíš mi to příjde, že ten substrát se pořád na povrchu tvářil vyschle, a já sem každý den zaléval, jenomže do něho rýpneš centimetr a ejhle je tam vody až moc. Co sem udělal je, že sem to přesadil a zaléval jenom zespodu do podmisky. Taky je dost blbé, zalévat to zeshora, potom ti to prosakuje dolů, a jak nahoru paří slunce, tak ta voda vzlíná zpátky k povrchu a bere sebou ty minerální věci, takže nahoře se ti udělá senza krustička přesolená.
Jinak jak se tady bavíte o tom písku, tak nejlepší substrát který sem koupil v obyč. zahradnictví a kytky v tom rostly jak šílené se jmenoval substrát pro bonsaje, a byl hodně písčitý + kousky cihel nebo čeho.
zalévám normálně odstátou vodou...ph teď nevim... jinak mi není uplne jasny, jak upravovat ph v zálivce....
hele a do tohoho substrátu pro bonsaje už jsi nic nepřidával?
substrat sam o sobe neni uplne ideal, zvlast pokud v nem jsou takove ty kousky raseliny a drcene kůry, ale bohate ti muze stacit sehnat si od nekoho ze zahradky kompost nebo dobrou hlinu a trosku to tim riznout.
O uprave pH obecne existuji na to primo pripravky, odstata voda z kohoutku by mohla byt ok, nemusi to byt pravidlem. Nejjednodussi vec je tu vodu prevarovat.. jinak tuhle je o tom pH thread http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=17