Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar lidi chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti a máte ověřenou nějakou nej 1000w výbojku. Chci jí dát na zkoušku na posledních tak 10dní květu a přemýšlím o Philips son-t nebo Osram nav-t vialox? Díky za info
no kdyz pise ze chce ke konci tak moc s tim palit nechce. Podle me kolem ctvrtky kveteni pres pulku nejvic roztou paly a ke konci uz tvrdou a cukruji. Proto litrem udelat co nejvetsi paly a slabsim dodelat.
Já se právě bojím toho účtu za elektřinu, tak to tam chci šoupnout jen na pár dní, ale díky za radu. Nevěděl jsem, že by se to mělo slabším dodělat, myslel sem naopak právě
no to je jen ma skromna logika pouzit silnejsi svetlo pri kvetovem nasazeni. Nevim na co svitit napr. dva tydny pred koncem takovou svini kdyz stejne zacinas flush a kytka uz dojizdi. Ja bych litr nasadil jak budou palicky jeste male a ne u konce. aspon je muzes nechat vyrust vice, ale na par dni to teda nebude aspon mesic v kuse......
Ještě se chci zeptat nevíte jak můžu udělat dlouhej kabel od přeřadníku k výbojce a od přeřadníku do sítě? Je to nějak omezený? Něco jsem četl že od přeřadníku k výbojce to nějak omezený je, ale už nevím kde a kolik to bylo :-(
Původní příspěvek od Ice_man Ještě se chci zeptat nevíte jak můžu udělat dlouhej kabel od přeřadníku k výbojce a od přeřadníku do sítě? Je to nějak omezený? Něco jsem četl že od přeřadníku k výbojce to nějak omezený je, ale už nevím kde a kolik to bylo :-(
U METLY je to do metru od tlumivky k lampě,záleží ovšem na průřezu,já měl i metry 2 ale na pořádné cyndře.tuším 3mm prúřez žilou.
U HPS je to tuším 3 metry
-je to myšleno při průřezu 1,5 mm
a mmj. ten litr tam dej po měsíci po přepnutí na měsíc,14 dní až 3 týdny můžeš dojet pod šestkou
Philipska bude cool
pic
U METLY je to do metru od tlumivky k lampě,záleží ovšem na průřezu,já měl i metry 2 ale na pořádné cyndře.tuším 3mm prúřez žilou.
U HPS je to tuším 3 metry
-je to myšleno při průřezu 1,5 mm
a mmj. ten litr tam dej po měsíci po přepnutí na měsíc,14 dní až 3 týdny můžeš dojet pod šestkou
Philipska bude cool
pic
Původní příspěvek od Ice_man Ještě se chci zeptat nevíte jak můžu udělat dlouhej kabel od přeřadníku k výbojce a od přeřadníku do sítě? Je to nějak omezený? Něco jsem četl že od přeřadníku k výbojce to nějak omezený je, ale už nevím kde a kolik to bylo :-(
Ta problematika je trochu složitější. Roli hraje nejenom typ výbojky, vzdálenost tlumivka-startér i startér výbojka, ale i vůbec způsob zapojení předřadníků. tlumivka-startér můžou být zapojeně sériově i paralelně, záleží to na typu startéru. Plus tu jsou ještě 3 vývodové tlumivky a k nim příslušné startéry. Podívej na startér TRZ 13/P http://www.dakof.cz/pages/zapal_1.html ten by byl pro tebe ideální a kdyby jsi startér umístil poblíž stínidla, tak vzdálenost tlumivky moc řešit nemusíš.
Určitě na zapojení použij kabel s průřezem žil minimálně 2,5mm2, dbej na kvalitní kontakty a v případě slaněného vodiče použij nalisované koncovky. Tím obvodem poteče okolo 10A. Z toho důvodu bych ti také nedoporučoval zapojovat kondenzátor, zbytečně by jsi namáhal spínací kontakty a vytvářel startovací špičky. Na spínaní spínačkama do zásuvky napřímo bych na tvém místě z fleku zapomněl a použil stykač pro odporovou zátěž alespoň 25A, např. OEZ RSI-25-40-A230 (důvody, proč 25A a bez kondenzátoru viz str. 6 http://www.oez.cz/uploads/oez/files...01-09_CZ_SK.pdf)
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Původní příspěvek od Hanyz
Ta problematika je trochu složitější. Roli hraje nejenom typ výbojky, vzdálenost tlumivka-startér i startér výbojka, ale i vůbec způsob zapojení předřadníků. tlumivka-startér můžou být zapojeně sériově i paralelně, záleží to na typu startéru. Plus tu jsou ještě 3 vývodové tlumivky a k nim příslušné startéry. Podívej na startér TRZ 13/P http://www.dakof.cz/pages/zapal_1.html ten by byl pro tebe ideální a kdyby jsi startér umístil poblíž stínidla, tak vzdálenost tlumivky moc řešit nemusíš.
Určitě na zapojení použij kabel s průřezem žil minimálně 2,5mm2, dbej na kvalitní kontakty a v případě slaněného vodiče použij nalisované koncovky. Tím obvodem poteče okolo 10A. Z toho důvodu bych ti také nedoporučoval zapojovat kondenzátor, zbytečně by jsi namáhal spínací kontakty a vytvářel startovací špičky. Na spínaní spínačkama do zásuvky napřímo bych na tvém místě z fleku zapomněl a použil stykač pro odporovou zátěž alespoň 25A, např. OEZ RSI-25-40-A230 (důvody, proč 25A a bez kondenzátoru viz str. 6 http://www.oez.cz/uploads/oez/files...01-09_CZ_SK.pdf)
čeče nejsem elektrikář, takže absolutně nevím o čem mluvíš :-( Vím jen to, že to mám všechno na spínačkách z obi za 80Kč
čeče nejsem elektrikář, takže absolutně nevím o čem mluvíš
To je přesně ten důvod, proč by jsi měl
a) nechat to na někom jiném
b) snažit se pochytit co nejvíc znalostí, než se do toho pustíš a nemyslet si, že to nejlevnější řešení bude vždy dostačující
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Původní příspěvek od Hanyz
To je přesně ten důvod, proč by jsi měl
a) nechat to na někom jiném
b) snažit se pochytit co nejvíc znalostí, než se do toho pustíš a nemyslet si, že to nejlevnější řešení bude vždy dostačující
Prostě já a elektrika to odjakživa nejde dohromady a abych něco několik dní studoval a pak to stejně nedal dohromady, tak to nemá moc cenu a nikoho kdo by mi s tím pomohl nemám, tak proto mám asi 8 spínaček a různě pospojovaný přes prodlužovačky no. Jinak co je tak špatnýho na těch spínačkách? Jsou nějak do 16A a 3500w, což všechno v klidu splňuju i na tu 1000w výbojku ne?
Původní příspěvek od Ice_man Jinak co je tak špatnýho na těch spínačkách? Jsou nějak do 16A a 3500w, což všechno v klidu splňuju i na tu 1000w výbojku ne?
Přesně proto říkám, že by sis tady měl trochu počíst. Kdyby sis obal od spínaček přečetl pořádně, tak zjistíš, že 16A je maximální odporová zátěž, ale indukdivní je maximálně 4A. Takže nejpravděpodobnější scénař je, že se ti spečou spínací kontakty ve spínačkách, což v období květu není ideální stav. Bezúčelně bych ti ten stykač neradil