Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, potrebuju poradit jak snizit vlhkost v HB. Mam kytky desaty den v kvetu a extremne mi stoupla vlhkost. Tim extremne myslim 80- 100 % Snazim se vetrat mistnost, v boxu mam dva vetraky s klipsem, hodne silny odtah, nepomaha ani kdyz ho mam zapnuty non stop. Pokousel jsem se nechat box i pootevreny. Uz nevim co dal....
Taky se přikláním k té variantě se špatnou ventilací v místnosti kde máš HB, ale jestli píšeš, že tam z ničeho nic máš 80 - 100% vlhkost, tak bych radši zkusil vyměnit vlhkoměr
Odtah z HB je reseny dvourychlostnim ventilatorem (bohuzel nemuzu dodat techniceke parametry) do mistnosti. Mistnost je neustale vetrana a jeji vlhkost je 30%. Jeste me napadlo, jestli to nemuze byt vetsim mnozstvim kytek na malem prostoru. Box je 1x1x2 metry a na teto plose je deset kytek, coz by teoreticky mohlo zadrzovat vetsi mnozstvi vlhkosti.
Jeste vse premerim jinym vlhkomerem. Pokud se vysledek nezmeni, napadaji vas nejake alternativy, jak vlhkost srazit na prijatelnou hranici.
Diky moc.
pokud mas ve vetrane mistnosti 30procent, nevim ale venkovni vlhkost je podle me vetsi. Stejne s dobrym odtahem bys nemel ve vetrane mistnosti problem z vlhkem. Jinac odvlhcovacka. Co jineho
ok, budu se modlit za spatny vlhkomer. Pak holt koupim odvlhcovacku a konvertuju k odvlhcovacimu bohu
Kazdopadne diky vsem, ze jste si udelali cas a poradili.
Já kdysi bydlel v bytovce pro horníky co v 97mem vytopila povoden,stěny tak 60cm tlusty a tam bylo vlhko tak že sem nemoh mít nábytek u zdi aby nesplesnivěla a v kuch. lince sem měl zapařeno.tam bych nic nepěstoval.každopádně s tim co píšeš čím to cirkuluješ tak není realna 80-100vlhkost. prostě blbej vlhkoměr.... at se ti daří...
Původní příspěvek od shefin Já kdysi bydlel v bytovce pro horníky co v 97mem vytopila povoden,stěny tak 60cm tlusty a tam bylo vlhko tak že sem nemoh mít nábytek u zdi aby nesplesnivěla a v kuch. lince sem měl zapařeno.tam bych nic nepěstoval.každopádně s tim co píšeš čím to cirkuluješ tak není realna 80-100vlhkost. prostě blbej vlhkoměr.... at se ti daří...
Zda se, ze jsem zacal panikarit predcasne. Blby je, ze uz je to druhej vlhkomer za pul roku... asi kupuju vlhkomery s alergii na vlhkost
OK, jen musim jeste dodat, ze mi byl doporuceny, jako bezproblemovy vlhkomer. Tzn. mohl jsem mit vazne smulu a nerad bych delal nekomu spatnou reklamu. Kazdopadne necham to na vas. Fotku pripojim
OK, jen musim jeste dodat, ze mi byl doporuceny, jako bezproblemovy vlhkomer. Tzn. mohl jsem mit vazne smulu a nerad bych delal nekomu spatnou reklamu. Kazdopadne necham to na vas. Fotku pripojim
Ahoj. Skôr než si napísal, že je to vo vlhkomeri, mal som dve otázky:
V akom médiu pestuješ?
Akú odrodu máš?
Veľa rastlín s veľa veľkými listami vytvára veľkú vlhkosť. Aj vo väčšom priestore v hlinenom substráte dokážu pri nonstop odťahu a bez zvlhčovačky udržiavať vlhkosť počas svietenia 65 % a počas noci aj 75 - 80 %. Vtedy by mohlo pomôcť pretrhať listy, aby sa priestor prevzdušnil a lepšie prúdil vzduch z príťahu do odťahu. Silný odťah je základ.
Prípadne poradím zaobstarať si analógový vlhkomer.
Původní příspěvek od Ono Ahoj. Skôr než si napísal, že je to vo vlhkomeri, mal som dve otázky:
V akom médiu pestuješ?
Akú odrodu máš?
Veľa rastlín s veľa veľkými listami vytvára veľkú vlhkosť. Aj vo väčšom priestore v hlinenom substráte dokážu pri nonstop odťahu a bez zvlhčovačky udržiavať vlhkosť počas svietenia 65 % a počas noci aj 75 - 80 %. Vtedy by mohlo pomôcť pretrhať listy, aby sa priestor prevzdušnil a lepšie prúdil vzduch z príťahu do odťahu. Silný odťah je základ.
Prípadne poradím zaobstarať si analógový vlhkomer.
Ahoj, pestuju v hline v HB 1x1x2 metry. Mam celkem deset rostlin odrudy Belladonna. V soucasne dobe jsou cca. 70 cm vysoke. Nejvetsi list ma hlavni cepel 15 cm dlouhou a v nejsirsim miste 3.5 cm sirokou. Coz je oproti modelum, ktere jsem mel pred tim list znacne vetsi.