Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Výběr semínek pro první outdoor
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host

Výběr semínek pro první outdoor Příspěvek č. 1

Ahoj všichni jak zkušení tak začínající pěstovatelé,

chtěl začít se svým prvním outdoorem a zajímá mě Váš názor na výběr odrůd, právě na první pěstování.

V zásadě jsem si vybral tyto dvě odrůdy:

Passion #1 . Feminizovaná od Dutch Passion
Většina uživatelů s ní má skvělé zkušenosti, vypadá že by měla být odolná i vůči horším podmínkám, popřípadě malým zkušenostem.
Cena: 65 Euro/10 semínek

Bluebarry . Feminizovaná od Dutch Passion
Opět údajně skvělá rostlinka na outdoor ačkoliv je popsaná jako typicky indoor. S tím mě zajímá jedna věc: na stránkách DP je napsáno: doba květu:8 - 10 týdnů, čas sklizně venku: 2. – 3. týden v říjnu. Vztahují se stejné informace i na outdoor pěstování?
Cena: 55 Euro/10 semínek

Pěstovat chci poblíž lesa v křovinách a začít někdy začátku dubna, bez předpěstování bez přemíry hnojení. Čili, myslíte si, že tyto odrůdy jsou dobrý výběr pro dané účely?

Děkuji za odpověď.

Old Post 17-03-2010 v 17:38 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 2

Passion #1 je jitota.dozrává koncem září záčátek řijna v holandském podnebí.Unás tak nějak podobně.Je to kytka kterou píchneš do hlíny a ona roste bez dalších dohnojování v podstatě sama.Sklizen je prostě tráva.Zhuluje dobře a do high.

z blueberry mám skušenosti pouze jako konzument.Je to opravdu borůvka.Tmavé a ovocné palice mnam.
Zhulení je tokové super silné high kteríé je docela dlouhé.

Jinak existuje spoustu začatečnických odrůd jako-Durban poison,shaman,Hollands Hope a tak dál.

A ohledně toho brzkého sázení je to hloupost.vyroste ti 4m keř který je vidět i z vesmíru a je to zbytčně mooc velký.
Stačí vysadit na konci května začátek června možná i později.
A ohledne tvé poslední otázky.Passion #1 je na sázení do země best.
blueberry nevim.
čau

Old Post 17-03-2010 v 18:00 PM
krast
Stálý Člen

Karma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Píšeš, že bys pěstoval bez předpěstování a ještě k tomu poprvé a s origo semínkama. On je docela problém s tím přímím sázením do země. Může se něco pokazit a vyrostou ti 2 semena z deseti. Např. minulý rok(kdy jsem pěstoval poprvé) mi první várka semínek vyšla výborně a z druhé várky asi 20ti semen se z důvodů dvou týdenních dešťů ujaly dvě.

A za tu cenu by to už předpěstovat chtělo. Ohledně modelů hledej, co kdo pěstuje a jak se mu to daří.

2009-Pozdní pole náhod Shutdown kámo, nebo prostě touchdown zlato.
2010-Brzká pole náhod Slepotou raněn je tento svět a jen málokdo prohlédne.
2011-Review 2011

Old Post 17-03-2010 v 22:27 PM
krast je offline   Profil uživatele krast   Find more posts by krast   Foto galerie člena krast   Click here to Send krast a Private Message   Add krast to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 4

Děkuji moc za opovědi.

ad1) Dobrá poznámka, díky. To Blueberry jsem si vybral právě kvůli konzumaci, tak jsem jenom tak poptal. Passion #1 vypadá taky skvěle.

ad2) To je taky dobrá poznámka (a opět za ní děkuji), na druhou stranu s tím snad nebude takový problém, stačí sledovat předpověď a případně semínka i chránit. Chtěl bych je pěstovat po várkách abych měl větší jistotu. Jinak tvoje políčko je velká inspirace.

Old Post 17-03-2010 v 22:41 PM
krast
Stálý Člen

Karma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Jako inspiraci to ber s nadhledem a hlavně si všímej nedostatků. např. nesázet pozdě, sázet dál od sebe atd. Ale podle psaného projevu vypadáš na inteligentního jedince a to je jedině +. Jinak, prvním outem se budeš spíš učit a proto bych nešel do fem. semen. Ale to je tvoje volba a nemusí býti žádný problém.

btw. ať se daři

btw2.u nás na out-něco od mandaly, sanniesshopu, orange bud, kc36 atd.- a taky se dá něco najít tady http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=47579

a pokuď by to brutálně rostlo, tak by to mohlo dopadnout i takhle :-D

zde

2011-Review 2011

Naposledy upravil krast 17-03-2010 v 23:28 PM

Old Post 17-03-2010 v 23:07 PM
krast je offline   Profil uživatele krast   Find more posts by krast   Foto galerie člena krast   Click here to Send krast a Private Message   Add krast to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 6

Díky za odkazy, je tam pár zajímavých postřehů. Mimochodem proč ne feminizovaná? Kvůli zkušenosti, nebo je v tom ještě nějaký háček o kterém nevím? Vím, že jsou náchylná k hermafordismu, ale to snad není až takový problém, pro jistotu bych kytku rovnou vytrhl.

Old Post 18-03-2010 v 06:44 AM
Thespis
Šerif

Karma uživatele Thespis - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Dextře, kytky sazet nejdrive na konci kvetna v obdobi kdy je budes chtit sazet by Ti mohly nakvest a tim by meli lepsi monosti na hermeni a v tuhle dubu neni ani jistota,ze nebudou mraziky potrebujes aby bylo nejlepe i v noci kolem 10°C...

pasion asi nebude spatnej,ale nema prej dobrej rustovej potencial,takze bych do nej nesel kdyz ho chces do krovin

Boruvka je dobra,ale pouze pokud mas misto kam sviti celej den a jsi nekde z jizni moravy nebo z mista kde jsou podobne podminky jako na jizni morave takze bych do ni nesel tez...

Dutch Passion neni zrovna moc dobra seed banka na to jak maj velky ceny:-( a kdyz bych sel do neceho od nich tak do durban poison

a ty seminka Ti neprijdou nejspis stejne do 14ti dnu, kdyz je dneska objednas(pokud to nekoupis taky od nekoho z CR)

ja bych doporucoval KC36, Purpurea Ticinensis, Rox, Erbeer, Ruzne modely od Blue Hemp... nebo ruzne modely od Zen Seeds(Early Durban a maj i naky dalsi krizence erdbeera a Purpureu ticinnensis) vyrazne nizsi ceny a vetsi sance na uspech s dozranim at se dari a drz se rad,ktere tu dostanes

Old Post 18-03-2010 v 14:42 PM
Thespis je offline   Profil uživatele Thespis   Find more posts by Thespis   Foto galerie člena Thespis   Click here to Send Thespis a Private Message   Add Thespis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 8

To je právě to, většina lidí se na tom moc neshodne. Například právě u Passionu no.1 všichni říkají že roste úžasně a je velice jednoduchá rostlina na vypěstování. Jenom by mě zajímalo, proč ne DP? Jak jsem to tak pročítal, většina lidí je s nimi velmi spokojena a co se týče ceny, 55 euro za deset feminizovaných semínek mi nepřijde zas tak moc na to, že všude jinde se prodávají skoro za dvojnásobek, o cenách v librách nemluvě.

Jinak ještě jednou díky za rady, rozhodně začnu později, ještě to rozmyslím s těmi semínky. Ten Passion mi připadá fajn a 55 euro není mnoho. Blueberry mě hrozně láká jak z hlediska pěstění, tak z hlediska spotřebitele.

Jinak konkrétně mě zaujaly tyhle:

http://www.dutch-passion.nl/index.p...etail=29&grow=2
http://www.dutch-passion.nl/index.p...etail=37&grow=1
http://www.dutch-passion.nl/index.p...etail=10&grow=1
http://www.dutch-passion.nl/index.p...etail=26&grow=1

Old Post 18-03-2010 v 16:03 PM
Host
Host

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od Thespis
Dextře, kytky sazet nejdrive na konci kvetna v obdobi kdy je budes chtit sazet by Ti mohly nakvest a tim by meli lepsi monosti na hermeni a v tuhle dubu neni ani jistota,ze nebudou mraziky potrebujes aby bylo nejlepe i v noci kolem 10°C...

pasion asi nebude spatnej,ale nema prej dobrej rustovej potencial,takze bych do nej nesel kdyz ho chces do krovin

Boruvka je dobra,ale pouze pokud mas misto kam sviti celej den a jsi nekde z jizni moravy nebo z mista kde jsou podobne podminky jako na jizni morave takze bych do ni nesel tez...

Dutch Passion neni zrovna moc dobra seed banka na to jak maj velky ceny:-( a kdyz bych sel do neceho od nich tak do durban poison

a ty seminka Ti neprijdou nejspis stejne do 14ti dnu, kdyz je dneska objednas(pokud to nekoupis taky od nekoho z CR)

ja bych doporucoval KC36, Purpurea Ticinensis, Rox, Erbeer, Ruzne modely od Blue Hemp... nebo ruzne modely od Zen Seeds(Early Durban a maj i naky dalsi krizence erdbeera a Purpureu ticinnensis) vyrazne nizsi ceny a vetsi sance na uspech s dozranim at se dari a drz se rad,ktere tu dostanes

Co to je za nesmysl?že Dutch Passion je špatná seed banka?je to nejlepší seeds banka v přijatelné ceně!Klíčivost bývá téměř vždy 10 z 10 semínek a vyjmečně je tomu jinak.Jejich odrůdy jsou jistota.Ale máš pravdu že kupovat hned origoš seeds na první out se může vymstít.(pro pana Dexterbzuk)Prohledej bazar a tam najdeš spoustu prodejc seeds.
Ohledně té blueberry.U nás ve východních čechách dozravala kolem 29.října.Ale nevím co je natom pravdy nemám to od moc důvěryhodného zdroje(dealer).Ahoj

Old Post 18-03-2010 v 16:37 PM
mysak
Stálý Člen

Karma uživatele mysak - 93% PěstitelskáKarma uživatele mysak - 93% PěstitelskáKarma uživatele mysak - 93% PěstitelskáKarma uživatele mysak - 93% PěstitelskáKarma uživatele mysak - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

Ano ano souhlasím s tebbou..taky jsem mel od nich semena a všechna mi vylezla ven!(holland hope,frisian dew)

Jinak navenek do volne přírody je to celkem risk.. takové semena,ale s tim jiste počítás

Old Post 18-03-2010 v 17:45 PM
mysak je offline   Profil uživatele mysak   Find more posts by mysak   Foto galerie člena mysak   Click here to Send mysak a Private Message   Add mysak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 11

A ty nemáš možnost to dát řeba do kelímku a nějak doma schovat.Stačí vzít dvě 18w ůsporky nebo někdy v květnu to dát na okno.Třeba ke kámošovy do dát nejde.Protože 5-6 euro za jedno semínko je opravdu dost.

Old Post 18-03-2010 v 17:58 PM
Host
Host

Příspěvek č. 12

Tyto možnosti mám, ale přijde mi, že nechat kytku od začátku ve stejné zemi bez přesazení, zvlášťě pokud si najdu dost času a dobré místo v což věřím. Ještě přemýšlím o pěstování na zahradě, ale přijde mi to zbytečně riskantní a nepohodlné. Každopádně oceňuji Vaši starost a arady.

Old Post 18-03-2010 v 20:07 PM
krast
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

Feminizovaná semínka jsou bez předpěstování risk a za tu cenu-120E bych si osobně vybral 3 balíky jiných semínek alespoň ze dvou seedbank. Ale toť tvoje volba.

2011-Review 2011

Old Post 18-03-2010 v 20:18 PM
Thespis
Šerif

Karma uživatele Thespis - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

citace:
Původní příspěvek od Purple

Co to je za nesmysl?že Dutch Passion je špatná seed banka?je to nejlepší seeds banka v přijatelné ceně!Klíčivost bývá téměř vždy 10 z 10 semínek a vyjmečně je tomu jinak.Jejich odrůdy jsou jistota.Ale máš pravdu že kupovat hned origoš seeds na první out se může vymstít.(pro pana Dexterbzuk)Prohledej bazar a tam najdeš spoustu prodejc seeds.
Ohledně té blueberry.U nás ve východních čechách dozravala kolem 29.října.Ale nevím co je natom pravdy nemám to od moc důvěryhodného zdroje(dealer).Ahoj

Purple

no mel jsme od nich 3krat a jenom jednou jsem byl spokojen... proste takovej prumer. jednou vim,ze jsem mel smulu na paklik:-/ ale opravdu vim,ze DP neni banka co bejvala... naky modely maj dobry,ale ja bych od nich uz nejspis nekupoval

je spousta lepsich banek a za lepsi ceny...

jinak ukaz mi kdyztak naky fotky tech pecek co Ti vylezlo 10 z 10ti rad se pokocham.

A Dealer Ti rekne skoro cokoliv aby prodal:-)

Dextře kdyz bys od nich neco bral,tak HH a Durbana radsi nez Purple 1... se koukni do out galerky a uvidis,ze vesina lidi ma lepsi vysledky s temahle odrudama

Old Post 18-03-2010 v 20:37 PM
Thespis je offline   Profil uživatele Thespis   Find more posts by Thespis   Foto galerie člena Thespis   Click here to Send Thespis a Private Message   Add Thespis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 15

Dobře díky moc, ještě to promyslím a prokoukám, ale jak říkám, tyto dvě odrůdy jsem si vybral právě kvůli tomu, že je většina lidí vychvalovala a měla s nimy skvělé výsledky, takže těžko říct, jestli nový průzkum přinese něco nového.

To krast: Mohu se jenom zeptat v čem přesně ten risk spočívá? A Když vezmu v potaz, že úspěšnost feminizovaných semínek je kolem 80 (hermafrodismus, nevyklíčení) procent zatímco normální teoreticky pod padesát (mužské pohlaví + nemusí vyklíčit), vyjde to v nejlepším případě přibližně na stejno,

Old Post 18-03-2010 v 22:26 PM
krast
Stálý Člen

Příspěvek č. 16

Jo, máš asi pravdu. Risk jsem myslel spíše v ohledu na finance. Když se ti nevyvedou(sežerou ptáci, slimáci či nevyklíčí) semena za 20E tak to nebude tak k nasr... jako když ti příroda vezme semena za 1625 Kč. Ano, takhle v korunách to vypadá hnusnějc něž nějakejch 65Euro :-d.

2011-Review 2011

Old Post 18-03-2010 v 23:40 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:29 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás