Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím Sused chová prasata... A neviem nájsť spôsob ako ich odohnať z mojeho políčka (v strede hustého krovia)... Minulý rok mi zničil rastliny... A tento rok sa bojím, že to zopakuje, flek je to neskutočne parádny, teda ak neberiem v úvahu to prasa.. Minulý rok som tam dal vlasy, všade som to pomočil atď, ale na domáce prasata, ktoré sú na ľudský pach dosť zvyknuté, to nefunguje... Takže sa pýtam ako by sa dalo zabrániť tomu, aby tam chodil aj tento rok..
Ďakujem vopred...
EDIT: Ešte jeden dotaz... S rastlinkami som počas sezóny približne 2-3 dni za týždeň (aj to víkend)... A problém teda nastal ešte aj so zavlažovaním.. Ako tento problém odstrániť? Použitím fólií okolo stoniek a jám?
já mám problém s prasatama divokejma a plot je jistotka, akorát jelikož tahat po lese plot není žádná prdel a políček je hodně, tak letos to budu řešit tak, že dám okolo políčka do země pořádně(využiju,pokácím nějaký strom v okolí) pevné kůly, koupím drát nebo nějaký lano pro horolezce třeba(pevnost je hlavní ukazatel) a to namotám na ty kůly ve 3 vrstvách, výškách...
Plot mám opravdu vyzkoušenej, pak stačí vanish na slimáky a máš klid. To co popisuju je ještě nevyzkoušené, ale věřím, že to fungovat bude
zalezi jaky vztahy se sousedem chovas... ja bych jako prvni variantu zkusil zajit za sousedem treba s nakym malim dareckem a s tim ze se ho potrebuju na neco zeptat nebo poradit... neco si vymysli treba ja nevim jestli mu tece tepla voda nebo jde elektrina.. pustil bych se snim do rozhovoru snazil bych se bejt co nejvice prijemny... no a pak bych se ho ke konci nenapadne zeptal jestli by si nemoch ty roztomily prasatka na jare nekam uklidit ze bys chtel pestovat zeleninu a ze ti to tam minulej rok vsecko poslapaly a byla toho skoda... taklenc nak bych to zkusil nejdriv... taky me zarazi jak muze sousedovo prase vlizt na tvuj pozemek tam nemate ploty? tenhle postup bych zvolil samozrejme jenom pokud neni soused naprostej kreten kterej hned jak uvidi ganju tak vola fizly...
ještě k těm výkalům, vyzkoušeno to nemám, ale někdo si možná všiml, jak v Lednicko- Valtickém areálu bojovali proti bobrům, kteří ohlodávali stromy v areálu zámků, nechtěli je vystřílet, tak stromy potírali právě vlčím trusem, prej to pomáhalo, tak když bobr má respekt, tak proč ne prase.
No ono to je všade naokolo tie ostružiny a šípky atď... Proste ker s ostňami.. Preto to je také dobré miesto... Lenže tej svini je to jedno... Ona už tadiaľ má vychodené priechody... Skúsim asi len obviazať drát cez tie priesmyky a ak to nepomôže, tak niečo ešte vymyslím.. Ale zatiaľ díky všetkým