Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Toto je môj úplne prvý mikrogrow, takže by som vás poprosil o nejaké rady, typy, triky, samozrejme aj kritiku... skúšam to prvý krát preto nechcem žiadne dojebávanie ale skôr nejaké rady čo zlepšiť a tak... samozrejme aj kritika musí byť ale len v dobrom nie žiadne dojebávanie..
Vnútro je vylepené alobalom, viem že alobal odráža dosť málo svetla ale je to zatiaľ len provizorne riešenie, teplota okolo 30°C , vetranie zatiaľ žiadne lebo nebolo potrebné kedže skrinu každé 3-4 hodiny len na pár minút otvorím a teplota mi ihneď klesne na nejakých 25 °C
Ak máte nejaké návrhy (čo iste máte ) pre zlepšenie budem vám veľmi vďačný..
When u smoke the herbs, it reveals you to yourself
Zdar novacik !
Niesom jeden z najskusenejsich na G ale rozhodne som nieco uz pochytal a dufam ze ti moje rady pomozu !!
osvetlenie : rozhodne daj tie usporky blisie k rastlinkam.. kedze usporky nevyvijaju tolko tepla ale bohuzial ani svetla ako sodik tak sa rastlinky tahaju blizko ku nim daj ich asi tak na 5 - 7 cm od najvisieho listu
Box : volba alobalu bolo fakt veeeeelmy zle riesenie, alobal je dobry akurat tak na pecenie a bonga..
bez do lekarni za 70centov tam predavaju striebornu foliu do autolekarniciek je to lacne riesenie a ovela efektivnejsie ako alobal
Kvetniky : zbytocne velke a sadil si prilis hlboko, ak je to mozne hned ich vyber a presad do niecoho mensieho.. napr kelimky od jogurtov ( nezabudni dole spravit zopar dierok aby mohla odtekat prebitocna voda )
a vydim ze si neuviedol hnojiva.. tak ich potom dopln ..
drzim ti palce, budem sledovat
gl hf zatim
ok diky moc za radu, hlavne stou fóliou lebo som nevedel kde by som zohnal niečo lepšie bez obiednávania z growshopu, zaťial som nehnojil ale mám v pláne nahodiť nejaké hnojivá od plagronu.. hádam to porastie , budem priebežne pridávať foto..
diky za radu..
koukám že to máš nějákou hlínu ze zahrádky...přidat pertlit minimálně.Na semínka je lepší menší květníky a postupně přesazovat/míň hlíny rychlej proschne a dá se kontrolovat kořenový systém/.S hnojkama nikam nespíchej.Než aby si řešil folii radši vyřeš ventilaci/jak ofuk tak odtah/
EDIT:k tomu tvýmu vyjádření....
skúšam to prvý krát preto nechcem žiadne dojebávanie
Sis měl prvně pročíst pár témat,FAQ a trošku zaimprovizovat.zavařil sis to hned ze startu a tos ještě neměl semínka ve vodě stavbou boxu který je nefunkční....můj názor je že tomu bude líp na okně než v zavřené bedně pod 2*20W
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
Velmi maly a nizky box, pod ty kvetinace dej neco, aby byly výš u svetla a mezitim zkus zbouchat dokupy neco vyssiho... a ten alobal vyhod a dej tam radeji bilou folli, nebo to nabarvi na bilo... mozna by se hodil i nejaky mensi vetrak na odtah a az trosku povyrostou kytky, tak i na ofuk, aby se ti posilily stonky... budu te sledovat
No ten alobal som už vymenil za striebornú foliu .. zatial som si zohnal ofuk, v pondelok idem kúpiť tie pc vetráky len enviem presne akym spôsobom sa to zapája tak ak viete poradte..
No rastlinky nejako nechceli rásť tak som ich presadil do iných črepníkov , substrát je teraz pre pokojové rastliny + perlit, po presadený vyzerá že sa trochu spametali ale aj tak sa mi zdá že že rastú dosť pomaly , neviete mi povedať v čom by mohla byť chyba ?
kedže foťák mám u kamoša tak foto pridám až zajtra, ale ak máte nejaké rady aj teraz tak sem snimi.. :P
Nespěchej na ně, nech je vzpamatovat z toho přesazení. Zajisti jim H2O, CO2, světlo a optimální teplotu + vlhkost a měly by se rozjet. Svítíš 18/6? Jestli melu blbosti, tak sorry, začínám, ale mně tohle pomohlo. Těším se na fotky, glhf.
Sirius' first - 4x Buddha pod 100W HPS
Když nejde Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi, nebo se může stát, že si Mohamed najde jinou horu.
No chyba na začiatku nastala v tom že boli asi 4 dni na okne kym som ich dal do boxu čiže mali iba tak 12hodín svetla, tak som im nechal tento výkend po presadni 24 hodín svetla a trochu sa zpametali ale od zajtra už mám nastavené na 18/6 tak dúfam že máš pravdu a schopia sa poriadne.. :P
Prve co sprav je to ze si zozen riadnu zeminu .... Poriadny substrat je zakladom uspechu ... Na rastovu fazu je podla mna 40w dostacujuce , ale nije idealne. Na kvet ked mas moznost , tak si zaobstaraj 70w HPS .. Tiez nieje dobry napad ist noname , a este v takom malom pocte ... lebo nemas sancu vediet co ti s toho vyrastie (samci,hermaci) Nech to rastie
A k tym vetrakom : mozes ich normalne napojit na trafo , alebo nejaky adapter na 12w... Daju sa napojit aj na nabijacku od mobilneho telefonu , ale nejake moc velke otacky od toho necakaj
tak ako som videl tak skoro každy tu má klasický hlinu pre pokojové rastliny + perlit.. viem nie je to asi bohvie čo ale tak podla mna stačí , a kedže je to můj prvý mikrogrow tak len chcem nabrat nejake skusenosti a tak podobne rpeto som začal s noname semenami , teraz mi ide hlavne o skúsenosti a nie o výnos.. hovorím zajtra pridám foto tak poradite čo a ako dalej.. ale aj tak diky každá rada je dobrá.. :P