Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Amazon - nečekaný problém
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Hydroponie Amazon - nečekaný problém Příspěvek č. 1

Zdravím všechny příznivce aeroponie a amazon systému především.

V amazonu pěstuju již druhým, nebo dokonce třetím rokem a nikdy s ním nebyl žádný problém. Poslední dvě výsadby se mi ovšem vůbec nezdařili a kyti odešly vždy po prvním či druhým týdnu. Prostě se zastavil růst, žily si v pohodě dál, ale prostě nerostly. Kořeny měly takovou hnusnou hnědavo-žlutou barvu a jakoby hnily a vůbec nevím čím to je, jen spekuluji.

Popis roomu:

Jedná se o špajsku cca 4m vysokou s větrací šachtou ven. Ta zčíná cca ve výšce 2 metry. Světlo 600w na růst metalhalogen, na květ sodík. Používám reflektor maxtube od klečky s odtahem ven. Vzduch nasáván zkrze okno samovolně. Větrák je jen na odtah a další větroň funí na kytky. Hnojím metropy.
Vlhkost se mi i přes přítomnost zvlhčovačky dařilo držet na maximální hodnotě 60%, když se dařilo, většinou ale bylo míň a teplnota kolem 30°C. No nic moc, ale vždy to fungovalo. Když jsem ale začal řešit zvýšení vlhkosti a vyřešit se mi podařilo přestaly mi růst kytky. Zvlhčovačku jsem vybavil rourou na rozvod páry. Na kyti fuňela pára ze všech stran a vlkhost najednou byla v pohodě na 80%. I teplota klesla na 25-26°C a vše vypadalo dobře. Konečně jsem byl spokojen. Jenže po týdnu mi začaly jako kdyby uhnívat kořeny, zhnědly a růst se naprosto zastavil. To samé druhá várka a teď už jsem se rozhodl napsat sem, páč už si fakt nevím rady a chci se vyvarovat dalšímu neúspěchu.

A teď čím to tedy může být? Jsou kyti udušené nedostatkem vzduchu a přliš velkou vlhkostí? Nebo mi mohla kořeny napadnout nějaká řasa? Na povrchu systému totiž kondenzuje voda a vytváří se klasický zelený povlak. Mohlo se stát, že i přes neoprenové kroužky slezla až na kořeny? Na kořenech po ní ovšem není žádná stopa.
Vyloučit mohu i to, že se dovnitř dostane světlo. Systém jsem po prvním neúspěchu celý dezinfikoval savem, ale stejně se problém opakoval.

Prosím zkuste dát hlavy dohromady a navrhnout čím to asi může být. Předem dík.

Old Post 23-12-2009 v 10:10 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hellspawn
Stálý Člen

Karma uživatele hellspawn - 95% PěstitelskáKarma uživatele hellspawn - 95% PěstitelskáKarma uživatele hellspawn - 95% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 53  

Příspěvek č. 2

zdar Jeckobe,

nikdy som nešiel Amazon, ale čo mám s tebou spoločné je to Savo..Hovoríš, že už pred Savom si mal ten problém..Môj prípad bol, že naposledy som mal problémy s plesňou a tak som nasadil Savo..a problém začal odvtedy naplno..myslel som si, že je to pleseň a prekopal som to tu, aby som zistil čo najviac..nič nepomáhalo, rôzne postreky proti plesni, výmena substrátu za nový (kokos) a nič. atlinky sa zasekli a bolo to utrpenie na to pozerať..potom som si prečítal príspevok ohľadom boxov, ktoré pomaly uvolňujú či fluor alebo chlor, neviem presne, a ten zabranuje rastlinkám prijímať železo..tu je link, možno ked sa pozreš, niečo tam nájdeš čo sa týka teba, alebo foto na porovnanie tvojho problému:

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=38425

A možno je to v tých riasach, neviem..skús pohladať niečo o peroxidu vodíka a jeho použití v aeroponii..

Hlavne aby si sa dopátral k príčine, vela zdaru borec..

hellspawn

Old Post 25-12-2009 v 22:31 PM
hellspawn je offline   Profil uživatele hellspawn   Find more posts by hellspawn   Foto galerie člena hellspawn   Click here to Send hellspawn a Private Message   Add hellspawn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vir
Stálý Člen

Karma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% PěstitelskáKarma uživatele vir - 93% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 210  

Příspěvek č. 3

co takhle kontrolovat ec a ph? u aeroponie dost dulezite, coz ty vubec neuvadis.

ignorance is bliss

Old Post 04-01-2010 v 05:41 AM
vir je offline   Profil uživatele vir   Find more posts by vir   Foto galerie člena vir   Click here to Send vir a Private Message   Add vir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EricCartman
Stálý Člen

Karma uživatele EricCartman - 96% Pěstitelská

Registrován: Oct 2006
Příspěvků: 421  

Příspěvek č. 4

Nahoď mi prosím následující údaje:
Teplota vzduchu ve dne/noci
roztok-teplota/ec/ph
vstupní voda-jaká ec/ph
vypsat všechno co dostaly včetně postřiků

když se jedná o kořeny bude to něco ohledně vnitřní rovnováhy
Baktrie-živiny-škodliviny-prostředí

Můj postup:
změnit zdroj vody, spustit systém naprázno na dva dny s 1ml/l peroxidem vodíku
vyměnit vodu srovnat hodnoty, nahodit enzymy+podporný bakterie+kořeňák+hnojky
nacpat nový řezy (možná od jinýho matkaře) + dělat fotky protože bez nich víme prd.

TAG by EricCartman Podporuji zlepšení G.cz Klimatizace!!!
Stavba home boxu Easy groow by EricCartman Heatshield ANO či NE?
Dáme si do bytu dáme si lampu, pod lampu kytku a bude nám hej !
Špetka čísel má větší hodnotu něž hromada keců!
Vše funguje, jak si inženýři Mazdy naplánovali.

Old Post 05-01-2010 v 09:06 AM
EricCartman je offline   Profil uživatele EricCartman   Find more posts by EricCartman   Foto galerie člena EricCartman   Click here to Send EricCartman a Private Message   Add EricCartman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 5

Hojte všichni odpovídající. Všem moc dík za rady a návrhy. Cos se týče ph a ec, vždy jedu dle návodu. Jak už jsem psal, používám hnojky od Metrop-u. pH držím ze startu na 5,6, ec 0,9. Teplota roztoku by měla být 22°C, mám topítko s termostatem. Přes den tepota nepřesáhne 28°C, v noci se snažím nejít pod 17°C, ale nejsem u nich každý den a otec na to sere a dělá si co chce což bude asi zásadní prolém. Připomínám, že toto se mi za 2-3 roky nikdy nestalo a přitom jedu vše pořád stejně. Bohužel už se to začíná oběvovat i u třetí várky a zdá se, že je po ni. Řezy jsem tentokrát bral od jinud takže v tom bych problém taky neviděl. Dnes naměřím vstupní hodnoty používané vody a dám vědět. Fotky bych mohl přihodit buď dnes, nebo až víkend.

Old Post 07-01-2010 v 10:49 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

zdar, jedu taky metropy ale ne amazon,ale rainforest a minulý kolo se mi stalo to samý co tobě, tak tenhle thread je momentálně č1 mýho zájmu. Co se týká EC tak já mám na startu 0.4(čistá hnojka,mám osmózu), jedu podle tabulky metropu pro hydro bez media. Podezření mám tři, jinak si to zatím nedovedu vysvětlit a to 1) neustále nacucanej rockwol vodou 2) To akvarijní topítko, který podle mne nějakym způsobem přehřálo roztok a vznikla tak ta kořenová plíseň 3) pomohli tomu enzymes plus tím že se třeba nemaj s metropem rády (spíš blbost) Docela jsem stim bojoval pomohlo vyměnit vodu a nasadit peroxid,topítko jsem vyhodil,protože ta plíseň už si topila sama Tímhle jsem zastavil postup a začli se tvořit nový krásně bílé kořínky,bohužel ty kytky už nebyli ve stadiu kdy tak málo zdravejch kořenů utáhne kytku v květu, takže jsem to dosvítil spíš ze zvědavosti jak to dopadne. Každopádně teď jedu bez topítka,enzymů a rockwolu (řezy z aeropropagatoru, pro aero si myslim nejlepší volba,kam se hrabe rockwolová kostička na ty mega kořeny ) a nasazuju preventivně peroxid. Tak snad jsem ti nějak pomohl,nebo třeba navedl. Ať se zadaří!

Naposledy upravil 07-01-2010 v 18:11 PM

Old Post 07-01-2010 v 18:05 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 619 

Příspěvek č. 7

2Jeckob: Zdar. Nemam sice metropy, ale i tak z toho co tady pises bych overil nebo udelal par veci:

1. Zkontrolovat jestli pH a EC metry dobre meri
2. Pouzit teplomer s pameti a poradne si posvitit na minimalni teplotu (mimochodem na tomhle jsem taky nedavno vyhorel)
3.EC na prvni tyden nastavit na max. 0,7
4.Vysadit zvlhcovacku a prykryt rezy od zacatku na prvni tyden zavarovackou nebo kelimkem (delam to tak odjakziva a obejdu se bez zvlhcovacky a bez vhkomeru)

Jo a jestli mas v boxu teda porad rozumnou teplotu, tak neni potreba vytapet roztok, to jsou Watty navic. Rikal mi treba Hlava, ze kotel lidi prihriva roztok, ale je to zbytecne za vyse uvedene podminky.

No a na konec teda prvni tyden se na ne chodit kazdy den divat a sledovat zmeny a parametry...

Nic jineho me nenapada

2masterblaster: Jo s tou nacucanou kostkou je to tak. Podle me je nejlepsi udelat v parnicku cca 1cm silnou drenaz z perlitu. Nasosane kostky pred vlozenim rezu jemne vymackat a pak do nich umistit rez. Takto udelane rezance polozit do parnicku na perlit, ovlazit je decentne roztokem s korenakem a upravenym pH. Zavrit parnicek, dat pod svetlo a tyden ho vubec neotvirat. Max do 10 dni vylezou koreny.

Old Post 07-01-2010 v 19:58 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 8

Nazdar všichni, taxem včera dojel na kontrolu a je to tu opět. Není to tak hrozné jako posledně, protože se zdá, že některé kusy to ještě rozdýchaj. Koukal jsem na kořeny, začíná to směrem o stonku dolů. Ačkoliv větší kousky ještě vytvářejí nové, zdravé kořínky, rozhodl jsem se už nic neriskovat a pro tentokrát se vrátím ke klasické geoponii, páč si nejsem jist, jestli by to v takovém stádiu peroxid zpravil. Mikrovlka už dostává hodinu a půl záhul - sterilizace substrátu. Navíc mi odešly spínací hodiny a holky byl dva dny po silvestru bez světla, což se taky promítlo na jejich zdraví. No jak to tak vidím, pokud u toho člověk nemůže být denně, dobrých výsledů se nedočká. Nechal jsem si v záloze 9 klonů, páč už riskovat noic nechci, tak uvidíme jaxe zadaří v hlíně.

Přikládám ještě naměřené hodnoty
roztkok
pH 5,6
ec 1,04 shozeno na 0,85
teplota roztoku 23°C

čistá voda
pH 7,34 což je asi dost
ec 0,12

jinak pH metr je skoro nový, tam asi taky nebude problém

fota nahodím za chvíli, jdu hodit další várku do mikrovlny

Old Post 08-01-2010 v 10:34 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Fota Příspěvek č. 9



Tak tady slibované fotky. Hrůza pohledět

Naposledy upravil Jeckob 08-01-2010 v 11:03 AM

Old Post 08-01-2010 v 10:41 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 10



Další

Old Post 08-01-2010 v 11:03 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 11



Next

kořeny nejlepší a nejhorší kytky.

Old Post 08-01-2010 v 11:05 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 12



Už se na to nemůžu dívat

Old Post 08-01-2010 v 11:10 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 13


poslední

Old Post 08-01-2010 v 11:11 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EricCartman
Stálý Člen

Karma uživatele EricCartman - 96% Pěstitelská

Registrován: Oct 2006
Příspěvků: 421  

Příspěvek č. 14

Mě se tam nelíbí ten alobal... Co vím tak dost reaguje a pro člověka je nebezpečnej, a ty kytky sou taky nějaký otrávený... Dal bych ho pryč.

TAG by EricCartman Podporuji zlepšení G.cz Klimatizace!!!
Stavba home boxu Easy groow by EricCartman Heatshield ANO či NE?
Dáme si do bytu dáme si lampu, pod lampu kytku a bude nám hej !
Špetka čísel má větší hodnotu něž hromada keců!
Vše funguje, jak si inženýři Mazdy naplánovali.

Old Post 08-01-2010 v 11:17 AM
EricCartman je offline   Profil uživatele EricCartman   Find more posts by EricCartman   Foto galerie člena EricCartman   Click here to Send EricCartman a Private Message   Add EricCartman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 15

Alobal je tam teď poprvé A když jsme u toho alobalu, všiml jsem si, že odrazová fólie na stěnách se začíná jako kdyby drolit a rozpadat, oštěpují se z ní malé šupinky. Je to jen na jedné stěně. Nemůže to být třeba i tím?

Naposledy upravil Jeckob 08-01-2010 v 11:58 AM

Old Post 08-01-2010 v 11:45 AM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jeckob
Stálý Člen

Karma uživatele Jeckob - 22% PěstitelskáKarma uživatele Jeckob - 22% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 152 

Příspěvek č. 16

Ještě bych asi měl dodat, že už jsem řízky dostal v dost zuboženém stavu. Přeschlé, vystresované a z toho častečně nakvetlé - vyhozené blizny, ale nebyla jiná možnost. Ale kořínky byly v pořádku a rychle začly pouštět nové, teda krom těch malých a zakrslých, ty se téměř nehly.

Old Post 08-01-2010 v 12:38 PM
Jeckob je offline   Profil uživatele Jeckob   Find more posts by Jeckob   Foto galerie člena Jeckob   Click here to Send Jeckob a Private Message   Add Jeckob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:06 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5415730 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív