Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Ultraponie - aneb chceme hulit ve vesmíru
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Zajímá vás to nebo to mám smáznout?
Ano!
Ne!
Táhni!
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Ballius
Nový Člen

Karma uživatele Ballius - 67% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 6  

Dotaz Ultraponie - aneb chceme hulit ve vesmíru Příspěvek č. 1

Zdravím všechny přátele zeleného údolí!

Úplnou náhodou jsem nedávno na internetu narazil na takzvané ultraponické pěstování. Jedná se o vyhrocenou verzi aeroponie, kde k rozptylu živného roztoku není použitá tryska, ale ultrazvuková memrána jako je v klasickém ultrazvukovém zvlhčovači. Na internetu jsem našel jen minimum informací, našel bych jich víc, ale to bych musel umět po frantícku :-( Nejvíc informací poskytuje český obchod, věnující se tomuto tématu již od jména : ultraponie.cz . Avšak tyto informace jsou nedostačující, neb je zde vysvětlen pouze princip, ale chybí veškeré info o dávkování hnojiv, speciálních požadavcích na roztok, vlivu na chování rostliny atd.

PROTO ZAKLÁDÁM TENTO TRÝD!

Jsem člověk silně zvědavý a v pěstování rostlin pod umělým osvětlením jsem zkusil již kdeco. Mým dalším cílem se proto stává ultraponická pěstírna! Postupem času s přispěním pokud možno co nejvíce čtenářu groweru bych zde rád dal dohromady kompletní návod a zkušenosti s tímto druhem kultivace rostlin.

Vzhledem k tomu, že momentálně nemám ani jednu skřín volnou, tak se praktická zkouška odsouvá o pár měsiců (musím nechat holky dokvést). Do té doby bych zde rád soustředil co nejvíc teoretických informací a pokud možno i zkušeností lidí, kteří již něco podobného provozovali, či provozují. A proto vás všechny prosím: pokud máte s ultraponií již nějakou zkušenost, tak nebuďte skoupí a podělte se s námi o vámi zjištěné poznatky!

Old Post 11-08-2010 v 09:23 AM
Ballius je offline   Profil uživatele Ballius   Find more posts by Ballius   Foto galerie člena Ballius   Click here to Send Ballius a Private Message   Add Ballius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 2

::Foggaponic propagator - DIY:: od Kwjetoně... http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33360

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 11-08-2010 v 13:24 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
marie
Virgin

Karma uživatele marie - 86% Pěstitelská

Registrován: Jul 2009
Příspěvků: 354  

Příspěvek č. 3


Přiznám se, nemám zkušenost s ultra, ani aero. Ale kořenům pravděpodobně stačí extrémní vzdušná vlhkost. Stalo se jistě každýmu, že měl v bubláku vody na dně a kořeny super paráda a rostliny taky. Zde přikládám obrázek chilli.
Jak je vidět a je to logické - i sebemenší kapka se nakonec slije v jednu velkou a steče po kořenech dolů.
Mám rajčata na hydru. Je to něco jako vertical nft. Tam jsou ty kořeny kompletně ve vzduchu a živí se jen vodou, která k nim seshora proteče přes košíček. Sám si kladu otázku, jestli se dostane na každej kořínek..
Takže k ultraponii... myslíte, že má smysl hrotit to až na tuto míru? Čistě technicky myslím... Vím, že koníček a zvědavost jsou silnější. Navíc, jak píše Kwětoň, že to neživí hnojkama, aby neodrovnal membránu (jestli jsem to dobře pochopil) by se použitelnost omezila na šnicle. Osobně si myslím, že větší zlo, než hnojky bude samotná tvrdost vody.

Old Post 13-08-2010 v 13:09 PM
marie je offline   Profil uživatele marie   Find more posts by marie   Foto galerie člena marie   Click here to Send marie a Private Message   Add marie to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ballius
Nový Člen

Karma uživatele Ballius - 67% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 6  

Příspěvek č. 4

S nedostatkem vody v bubláku jsem to taky zažil, ale spíš bych zdraví kořenů přisuzoval tomu, že jsem bublák zase v krátkém čase doplnil. Čistě technicky to asi smysl hrotit nemá, ALE všichni víme, že třeba bublák je co se výnosu týče výkonější než hlína a právě bublák je dost omezen množstvím vzduchu co se dostane ke kořenům. A přesně jak jsi napsal: zvědavost a koníček jsou silné motivace, hlavně ta zvědavost.... Spotřebu membrán bych zase tolik nehrotil, zas tak velký výdaj to snad nebude a taky si myslím, že samotná tvrdost vody bude asi největší zabiják. Ale nevím to jistě, můžu to zkusit přemeřit, v práci na to máme roztok. Jinak už jsem pořešil trojnebblera takže případné "odpadnutí" jedné nebo dvou membrán nebude pro rostlinky likvidační. Jinak hnojit budu GHckem a použiju asi nádobu o objemu aspon 60l aby měly holky dost prostoru. Jen přemýšlím jak to udělat s koncentrací, jestli stejnou, menší nebo vetší, než třeba u zmíněného bubláku? Budu to řešit pokusně:-)

Old Post 17-08-2010 v 11:54 AM
Ballius je offline   Profil uživatele Ballius   Find more posts by Ballius   Foto galerie člena Ballius   Click here to Send Ballius a Private Message   Add Ballius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:36 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3928730 seconds with 32 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív