Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Setkal jsem se s mnoha názory v které části dne je ideální sklízet a převážný ohlas má pátá hodina ranní. Údajně z důvodu, že není pryskyřice sluncem roztavená.
Ale přeci pokud se pryskyřice roztaví a lehce se vpije do rostliny, znamenalo by to, že pokud bych sklidil ve dvanáct hodin odpoledne zůstala by pryskyřice uvnitř rostliny ?
Doufám, že mě za tuhle otázku neukamenujete Zajímám se i o alternativní varianty
Původní příspěvek od Tayem de Tox Má se za to, že pryskyřice se tvoří přes noc. Přes den ti může vysychat, opadávat a tak.. Prostě ráno je jí nejvíc.
no já nevím podle mě je to úplně jedno. lepí to jak blázen určitě neopadává a že by vysychala na kytce to se mi taky nezdá. a i kdyby tak po sklizni se kytky stejně suší tak co, stejně se trochu seschne.
to je nějaký blud. jen si zkus ohmatat kytku v noci a v poledne když pálí slunko a zjistíš že kytka lepí za sluníčka. a nejlépe už vůbec nezalívat ona se bude bránit tim, že hodí pryskyřici. podle mě nejlépe trhat za slunka kolem 4. samo je to jen můj názor. ale mám to vyzkoušený. a teď když chčije tak kytí lepit taky moc nebude.
BANIK pičo
Jaký je rozdíl mezi USA a jogurtem????
jogurt je kultura.
od našich moudrých předků co rozuměli přírodě (keltů) víme, že přelom mezi nocí a dnem je ideální na sklízení nejenom trávy ale i jinejch léčivejch bylin
...
ještě ta doba zrána kdy sbírat...léčivé byliny se sbírají ráno, v době kdy ještě ani nepřestala noc a nenastal ještě den (například 15.října je to před 6. ráno) ... http://grower.cz/forum/showthread.p...6097#post786097
abych to podložil praxí tak známá bylinkářka která o trávě nic neví tak si myslela že je nejlepší sbírat v poledne (taky nej doba pro některý byliny)...povídala jak pryskyřice jenom tekla...aano - nalepila se jí na všechno možný
kopeček - kapky rosy můžeš jednoduše setřást nebo vysušit větrem při trimmingu nebo tak...jde o to že přes noc rostlina věnuje energii a přes den ji sbírá takže to ráno je jakoby nejsilnější vid .)
jak je to podle tebe?
Aha no a já jsem celou dobu žil v domění že se to nemá sklízet po dešti a ani po rose, aby to prostě nebylo mokrý
A taky jsem slyšel že je to nejlepší když je několik dní sluníčka aby se tam pořádně dělala pryskiřice
Jak je to teda? Každopádně chci ale zejtra už konečně sklidit
ono podla mna tvrdenie ze kytka seknuta rano bude mat viacej pryskyrice je blbost. to mi fakt chcete podedat ze cez den sa cast pryskyrice proste strati(odpari?) a kazdu noc sa jej vytvori take mnozstvo ze rano jej je viacej ako vcera?podla mna sa obsah pryskyrice zvysuje plynule ako kytka kvitne a dalsia vec je ze seknutim kytky sa v nej nezastavia vsetky biologicke procesi takze ak by to bolo tak ako pisete tak by sa cez den odparila cast pryskyrice aj po zkoseni....tot moj nazor.....peace!
Původní příspěvek od Kopeček Aha no a já jsem celou dobu žil v domění že se to nemá sklízet po dešti a ani po rose, aby to prostě nebylo mokrý
A taky jsem slyšel že je to nejlepší když je několik dní sluníčka aby se tam pořádně dělala pryskiřice
Jak je to teda? Každopádně chci ale zejtra už konečně sklidit
jo to si neodporuje...hele víš jak poznáš že bude hezkej den? že je ráno jasno a je rosa která se drží u země !!! viz here http://www.shaman.cz/praxe/jak-predpovidat-pocasi.htm tim chci říct že se mlze nevyhneš většinou
což vypadá blbě kuli plísni...ale proto sem psal že je dobrý s kytkou nějak otřást a pak při stříhání profoukávat nebo prostě nějak takhle to řešit
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
abych to podložil praxí tak známá bylinkářka která o trávě nic neví tak si myslela že je nejlepší sbírat v poledne (taky nej doba pro některý byliny)...povídala jak pryskyřice jenom tekla...aano - nalepila se jí na všechno možný
...takže tak...jasně že je lepší když před sklizní praží
ještě bych dodal že to že zkosíte před ránem nezaručuje vyšší kvalitu samo o sobě, musí se to pořádně kvalitně usušit - aano ty procesy probíhaj i potom...
konec.tečka