Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Pryskyřice
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Orichi
Nový Člen

Karma uživatele Orichi - 12% PěstitelskáKarma uživatele Orichi - 12% Pěstitelská

Pryskyřice Příspěvek č. 1

Setkal jsem se s mnoha názory v které části dne je ideální sklízet a převážný ohlas má pátá hodina ranní. Údajně z důvodu, že není pryskyřice sluncem roztavená.
Ale přeci pokud se pryskyřice roztaví a lehce se vpije do rostliny, znamenalo by to, že pokud bych sklidil ve dvanáct hodin odpoledne zůstala by pryskyřice uvnitř rostliny ?
Doufám, že mě za tuhle otázku neukamenujete Zajímám se i o alternativní varianty

Old Post 28-08-2009 v 13:28 PM
Orichi je offline   Profil uživatele Orichi   Find more posts by Orichi   Foto galerie člena Orichi   Click here to Send Orichi a Private Message   Add Orichi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 2

tohle by mě docela taky zajímalo ...

Old Post 28-08-2009 v 13:38 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tayem de Tox
Stálý Člen

Karma uživatele Tayem de Tox - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Má se za to, že pryskyřice se tvoří přes noc. Přes den ti může vysychat, opadávat a tak.. Prostě ráno je jí nejvíc.

grower.cz resident (since 2006) JOINTS ORTHODOX!

Grower doporučuje deTOX! OUT2006 i OUT2007
Outdoor system VPS 2008
Tayemovo 2009

Old Post 28-08-2009 v 13:42 PM
Tayem de Tox je offline   Profil uživatele Tayem de Tox   Find more posts by Tayem de Tox   Foto galerie člena Tayem de Tox   Click here to Send Tayem de Tox a Private Message   Add Tayem de Tox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vojtaxxx
Stálý Člen

Karma uživatele vojtaxxx - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

citace:
Původní příspěvek od Tayem de Tox
Má se za to, že pryskyřice se tvoří přes noc. Přes den ti může vysychat, opadávat a tak.. Prostě ráno je jí nejvíc.

no já nevím podle mě je to úplně jedno. lepí to jak blázen určitě neopadává a že by vysychala na kytce to se mi taky nezdá. a i kdyby tak po sklizni se kytky stejně suší tak co, stejně se trochu seschne.

Vojtovo lány 2009 - K.C 36,Leda Uno, Spontanica,California special,B-52, PPP, Jock Horor, Passion#1, Early skunk, Hawaian skunk, Ingemars punch, Purple widow, thaifun horizon, Erdbeer
Můj skromný OUT_2007XXOUTdoor 2008 XXSoutěž o seeds Early DurbanXXVýroba hašiše přes síto

Old Post 28-08-2009 v 15:08 PM
vojtaxxx je offline   Profil uživatele vojtaxxx   Find more posts by vojtaxxx   Foto galerie člena vojtaxxx   Click here to Send vojtaxxx a Private Message   Add vojtaxxx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kokopelo
Stálý Člen

Karma uživatele kokopelo - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

to je nějaký blud. jen si zkus ohmatat kytku v noci a v poledne když pálí slunko a zjistíš že kytka lepí za sluníčka. a nejlépe už vůbec nezalívat ona se bude bránit tim, že hodí pryskyřici. podle mě nejlépe trhat za slunka kolem 4. samo je to jen můj názor. ale mám to vyzkoušený. a teď když chčije tak kytí lepit taky moc nebude.

BANIK pičo
Jaký je rozdíl mezi USA a jogurtem????
jogurt je kultura.

Old Post 14-09-2009 v 08:07 AM
kokopelo je offline   Profil uživatele kokopelo   Find more posts by kokopelo   Foto galerie člena kokopelo   Click here to Send kokopelo a Private Message   Add kokopelo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 6

od našich moudrých předků co rozuměli přírodě (keltů) víme, že přelom mezi nocí a dnem je ideální na sklízení nejenom trávy ale i jinejch léčivejch bylin
...
ještě ta doba zrána kdy sbírat...léčivé byliny se sbírají ráno, v době kdy ještě ani nepřestala noc a nenastal ještě den (například 15.října je to před 6. ráno) ...
http://grower.cz/forum/showthread.p...6097#post786097

abych to podložil praxí tak známá bylinkářka která o trávě nic neví tak si myslela že je nejlepší sbírat v poledne (taky nej doba pro některý byliny)...povídala jak pryskyřice jenom tekla...aano - nalepila se jí na všechno možný

takže jedině zrána

Old Post 14-09-2009 v 11:06 AM
Host
Host

Příspěvek č. 7

No já teda nevim, ale z rána je většinou rosa (v tomhle období dost brutální) a mě nepřipadá nejlepší sbírat mokrý palice

Old Post 14-09-2009 v 15:39 PM
Host
Host

Příspěvek č. 8

kopeček - kapky rosy můžeš jednoduše setřást nebo vysušit větrem při trimmingu nebo tak...jde o to že přes noc rostlina věnuje energii a přes den ji sbírá takže to ráno je jakoby nejsilnější vid .)
jak je to podle tebe?

Naposledy upravil 14-09-2009 v 17:54 PM

Old Post 14-09-2009 v 17:41 PM
Host
Host

Příspěvek č. 9

Aha no a já jsem celou dobu žil v domění že se to nemá sklízet po dešti a ani po rose, aby to prostě nebylo mokrý
A taky jsem slyšel že je to nejlepší když je několik dní sluníčka aby se tam pořádně dělala pryskiřice
Jak je to teda? Každopádně chci ale zejtra už konečně sklidit

Old Post 14-09-2009 v 19:03 PM
Zmerčenej Klon
Stálý Člen

Karma uživatele Zmerčenej Klon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Zmerčenej Klon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Zmerčenej Klon - 94% PěstitelskáKarma uživatele Zmerčenej Klon - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

Taky jsem zastánce sklizně v ranních hodinách! Letos to vidim tak 6-7hodin ráno

First Grow pole 2009

2 Grow - Křoví a kopřivy 2010

3. Grow - Critical + a SuperSkunk

Old Post 14-09-2009 v 19:28 PM
Zmerčenej Klon je offline   Profil uživatele Zmerčenej Klon   Find more posts by Zmerčenej Klon   Foto galerie člena Zmerčenej Klon   Click here to Send Zmerčenej Klon a Private Message   Add Zmerčenej Klon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Orbit.cz
Nový Člen

Karma uživatele Orbit.cz - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Ono na tom respectově tvzení něco asi bude,proto taky dost growerů aplikuje u indooru třeba 24h tmy před zběrem

Old Post 14-09-2009 v 19:55 PM
Orbit.cz je offline   Profil uživatele Orbit.cz   Find more posts by Orbit.cz   Foto galerie člena Orbit.cz   Click here to Send Orbit.cz a Private Message   Add Orbit.cz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Migho
Stálý Člen

Karma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

ono podla mna tvrdenie ze kytka seknuta rano bude mat viacej pryskyrice je blbost. to mi fakt chcete podedat ze cez den sa cast pryskyrice proste strati(odpari?) a kazdu noc sa jej vytvori take mnozstvo ze rano jej je viacej ako vcera?podla mna sa obsah pryskyrice zvysuje plynule ako kytka kvitne a dalsia vec je ze seknutim kytky sa v nej nezastavia vsetky biologicke procesi takze ak by to bolo tak ako pisete tak by sa cez den odparila cast pryskyrice aj po zkoseni....tot moj nazor.....peace!

Old Post 14-09-2009 v 21:31 PM
Migho je offline   Profil uživatele Migho   Find more posts by Migho   Foto galerie člena Migho   Click here to Send Migho a Private Message   Add Migho to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 13

citace:
Původní příspěvek od Kopeček
Aha no a já jsem celou dobu žil v domění že se to nemá sklízet po dešti a ani po rose, aby to prostě nebylo mokrý
A taky jsem slyšel že je to nejlepší když je několik dní sluníčka aby se tam pořádně dělala pryskiřice
Jak je to teda? Každopádně chci ale zejtra už konečně sklidit

jo to si neodporuje...hele víš jak poznáš že bude hezkej den? že je ráno jasno a je rosa která se drží u země !!! viz here http://www.shaman.cz/praxe/jak-predpovidat-pocasi.htm tim chci říct že se mlze nevyhneš většinou
což vypadá blbě kuli plísni...ale proto sem psal že je dobrý s kytkou nějak otřást a pak při stříhání profoukávat nebo prostě nějak takhle to řešit

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers

abych to podložil praxí tak známá bylinkářka která o trávě nic neví tak si myslela že je nejlepší sbírat v poledne (taky nej doba pro některý byliny)...povídala jak pryskyřice jenom tekla...aano - nalepila se jí na všechno možný

...takže tak...jasně že je lepší když před sklizní praží

ještě bych dodal že to že zkosíte před ránem nezaručuje vyšší kvalitu samo o sobě, musí se to pořádně kvalitně usušit - aano ty procesy probíhaj i potom...
konec.tečka

Naposledy upravil 15-09-2009 v 06:31 AM

Old Post 15-09-2009 v 06:17 AM
Host
Host

Příspěvek č. 14

ještě k tomu když sbíráte mokrý paldy jakoby - já sem na ně pár minut foukal větrákem a no problem

Old Post 29-09-2009 v 08:58 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:43 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
19-10-2009 - více pryskyřice - 48 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás