Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a teď jedna technická: kolik zhruba počítáš že z těch 70 vyržiňáků
co máš
jalalo1 za barákem bude cca semen?????
V jedné tobolce 2-3 tis,na každý kytce máš tobolek mraky, krát to množství kytek a muj hrubej odhad mě zavál někam do
šesti i sedmi cifernejch hodnot.
Jakej je tvuj odhad?
na to že to je letos tvůj první tabákovej pokus,(kterej se mimochodem poved)
tak to zatim vypadá že napřezrok budeš plantáž rozšířovat.
Vykácej pár dalších stromů a máš plácek hnedka větší.
Držim palce ať to roste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§
.....Ať to všem pěkně roste a dělá pořádnej bordel v hlavě.......!!!!
Vždy jsem si myslel, že na tabákových plantážích má každej plebejec v puse doutník, ale přišel jsem na to, že si prostě dotyčnej urve kus suchýho listu, zamotá a hulí.
Zkusil jsem to smotat, kouří to, chutná to, pomalu netřeba papírku.
1- špičky suchých listů
2- dva smotám, každého zvlášť, do vzdušné ruličky
3- zamotám do třetího a zavážu, neutahuju
4- upravím do konečné podoby
5- ihned mohu hulit
ps: dovnitř co nejsušší listy, navrch vláčnější, aby se dal motat. Neutahovat na fest!!
TA FERMENTACE: budu se muset uskromnit a zfermentovat jen nějaký malý vzorek, bo to stačím odkuřovat jen usušený.
Potom poznám, či to smysl má, nebo ne.
Získané zkušenosti uplatním příští rok, neboť počítám, že Česko bude tabáková velmoc.
Původní příspěvek od John.Mall nějak mi tam chybí ta fermentace, všude vidím listy na rostlině pak otrhaný navlečený usušený smotaný a nastřihaný. To to jako kouříš bez fermentace?
viržinský tabák není tak silný jako selský, chuť a síla mi sedí tak to zatím nefermentuji. Až toho bude dost, něco zfermentujem. Sleduj to
Stranky pekny,produkce velice slusna )) hele ,ale dopln si ty skudce
..nejhorsi predator v indooru je kocka..venku v klidu a jeste jeden poznatek, cuba zacala chodit na tobolky jako na worisky..byla po tom pripitomela,polehavala a jako by neslysela..ale chutna ji to natolik,ze po tom sla opakovane..
Cigarko je proste cigarko a muj nazor je ,ze je to jediny co jde hulit pokud se clovek zivi v oboru IT a elektro
No a ačkoliv to vypadá, že je hotovo, tak není.
Mám v záloze:
1. tabák viržin, pěstovaný od ledna ve stísněných prostorách u maminky na okně.
2. tabák selský, taktéž ledňák, z toho samýho okna.
3. přesazený a o kraví lejno obohacený viržin z kýble.
4+5 taktéž přesazený viržin, ale ze záhonu.
Co s tím?
Někde jsem četl, že při dobrých podmínkách tabák (rostlina) může růst i déle než rok. Snad mi kytičky doma přežijou do června a pak půjdou zase ven. Sám jsem zvědav, co z toho příští rok na podzim bude
Každopádně mám zde čím přes zimu pokračovat.
: PS: ty první dva ještě přesadím do nějakých lavorů
Jak jsem už uváděl, nefermentuji a chutná to skvělě, ale kvůli zkušenostem na příští rok malý vzorek zfermentuji. Takže-
TÍMTO BYCH ZAČAL NOVOU KAPITOLU- FERMENTACI
Sám jsem zvědav, co mi z toho vzejde, tudíž budu fermentovat jen omezené množství.
Z poslední sklizně mám pěkně narvanou sušárnu a ty vrchní listy jsou opravdu silnější, než ten prostřední standard.
Při přebírání jsem listy, který ještě tolik nezhnědli, dal na stranu a zkusím 2 přepravky těchto listů zfermentovat. Dnes jsem připravil jednu, zítra dodělám druhou.
1.nikotinová pryskyřice
2.nikotinový dýchánek
3.silný vrchní tabáček
4.první přepravka určená k fermentaci
4. narval jsem to do igelitu kterej má v sobě dírky, to vše jsem zatížil, strčil do igelitky a schoval pod dřez do tmy, se stálou pokojovou teplotou.
Lupení je vláčné, něco víc, něco míň. Některé listy pěkně došly a zhnědly, něco je zelenější. Doufám že mi tou fermentací dohnědne.
Teď už musím hlídat teplotu aby nepřelezla 50 stupňů, občas juknu jestli to nechytá plíseň.