Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
KDYŽ CHCETE MÍT DOBRÝ VELKÝ ZDRAVÝ KYTKY UDĚLEJTE JIM POŘÁDNÝ MÍSTO NA KOŘENY (aspon 25ti litrové jamy) A KUPTE JIM KVALITNÍ HLÍNU, JE TO LEPŠÍ NEŽ MÍT MALOU KYTKU V KVĚTINÁČI A FURT JI DOHNOJOVAT
když se tady rozhlížim po outdoor threadech vidím hodně základní chybu...samozřejmě když někdo potřebuje mít malou kytku přizpůsobí si to ale hodně lidí by měly pořádný kytky kdyby nebyli blbý (nebo líný) !!!
40 litrů díra? No tak to už je fakt docela jáma!!! Já mám tak 20-25 ti litový a nestěžuju si.
Ono, záleží na tom, jaká je okolní hlína a klimatické podmínky panující v oklí. Já sem na místě, kde počítám s větší vlhkostí na růst kopal větší jámy, aby to kytku nebrzdilo.Na těchto místech pojedu na kvantitu.
No a na druhou stranu na těch hodně slunnejch místech, kde půda rychleji vysychá (a já tam nemůžu denně) tak tam počítam s pomalejším růstem a hodim jim tam jen 10-15 litrů a budu očekávat kvalitu.
To je muj letošní postup
P.S: Samozřejmě, čim více kvalitní hlíny tím lépe...
Původní příspěvek od RespectFlowers KDYŽ CHCETE MÍT DOBRÝ VELKÝ ZDRAVÝ KYTKY UDĚLEJTE JIM POŘÁDNÝ MÍSTO NA KOŘENY (aspon 40ti litrové jamy) A KUPTE JIM KVALITNÍ HLÍNU, JE TO LEPŠÍ NEŽ MÍT MALOU KYTKU V KVĚTINÁČI A FURT JI DOHNOJOVAT
když se tady rozhlížim po outdoor threadech vidím hodně základní chybu...samozřejmě když někdo potřebuje mít malou kytku přizpůsobí si to ale hodně lidí by měly pořádný kytky kdyby nebyli blbý (nebo líný) !!!
sry nedalo mi to
SORRY ALE HODNĚ STUPIDNÍ RADA, VŽDY TO BUDE BOJ VÝŠKA vs. OBJEM vs. MOŽNOSTI .
Ako nieco na tom pravdy je ale ja uz druhy rok robim tak vykopem jamu neham tam povodnu zem len ju poriadne prevzdusnim tak asi do tych 40cm ked je zem na dotyk jemna zasadim . Aj do pola medzi ci uz kukuricu alebo slnecnicu som nikdy nedaval inu zem ako bola povodna na poliach je ztem OBRABANA tak v tom nieje problem ! GROW ZDAR .
to hlasování je jako že pokud nedělám 40 litrové jámy tak mam hlasovat pro chcípáky? pro mě osobně je totiž 20 lt často i méně dostatečná (pořádná) díra. no je asi pravda že větší díra z větším množstvím hlíny je pro kytky lepší ale nedokážu si představit tahat ke každé kytce 40 litrů zeminy. říkám: každý ať dělá co umí.
to:respect flowers 25? v tom případě ok. hlasuju pro rozhodně
na tom co říká RespectFlowers je neco pravdy , dobrá hlína je opravdu základ bez kterého se kytkám daří špatně, minimální množství je podle mě 10-15 l . ale ani dobrá hlína nám nezaručí 100% uspěch, záleží na všech okolních faktorech.
Melvin
tak jasné, ale kdo se chce neco dozvedět a zdokonalovat se tak by o tom měl diskutovat.
naprostej souhlas, bez pořádný díry a substrátu to nejde. tlačím to do palice svýmu okolí pořád a vždycky když vídím ty pidijamky, tak se směju. no bez práce nejsou koláče, a když někdo vyrazí na partizánskej outdor s lopatkou, tak je jasný jak to dopadne...
Původní příspěvek od kamil ...a když někdo vyrazí na partizánskej outdor s lopatkou, tak je jasný jak to dopadne...
Já teda používám odjakživa pouze polní lopatku (klasickou českou, až poslední rok US) a nemám problém kopat 80l díry i v naší valašské (šutrovité) krajině...
Souhlasím s Respectem, na to jaká je to mrdačka se všema částma substrátu, tak se to rozhodně vyplatí. Když vidím moje kytí a kytí kámošů, co to sázeli na stejným poli ze stejnejch semen bez jakýhokoliv vlastního substrátu, tak je rozdíl víc než viditelnej. Oni mají mrzáčky kolem metru a já mám metry dva a to jsem to sázel ještě později než oni. jen kvůli tomu, že se jim s tím nechtělo tahat.
No ale velkou dírku se musí zase dost a pravidelně zavlažovat-, inak je k ničemu,-jasan, je dobrý, když si kořínky lebedí v pěkně načechrané a prokypřené půdě-rostou si v tom rychleji než v písku nebo jílu.
Bez pořádné jamky, vláhy a údržby se rostlina moc nevětví a je na ní většinou 1 nanuk
Na místech kde je 15cm pod povrchem břidlice nebo jíl se 40l díra dá udělat leda do šířky -ale taky to splňuje účel.
Úplně nejlépe by však rostly na celodenně osvětleném, prokypřeném X hektolitrovém kompostu plným žížal a půdních hub jehož součástí krom rozkládajícího se nekyselého a nemocemi nenapadeného bioodpadu by bylo vápno nebo kostní moučka, jež by vyvolávalo vzájemě chem. reakci, která by vytvářela teplo pro kořínky a na němž by zároveň rostly kopřivy, které by svým růstem nutily ganju konkurovat a tím pádem rychleji růst a jež by svou smrtí a svým tělem(kopřivy) na zimu kompost ještě přihnojily , no a né?
Ovšem málokdo má zahrádku jak moderátor ICmagu
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.