Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak především a nejdřív bych rád poděkoval vám všem, growerům, za neocenitelné rady a zkušenosti.
Po nějakém tom roce pěstění out jsem se konečně rozhoupal k výrobě in-zahrádky. Prakticky za 75-80% informací vděčím této komunitě.
Stavba skříně (skříňky) je zadokumentována, jednak z archivních důvodů a jednak pro eventuelní využití pro ty, kteří teprve tápou.
Máte-li někdo připomínky, náměty, ohlasy, dotazy, rady… v zájmu dobré úrody, sem s nima
3 větráky SUNON (220 V) – odtah, přívod, vnitřní cirkulace
Přechod z větráku na odsávací rouru vyřešen vhodně zformovanou a izolepou oblepenou pet-flaškou
Vnitřní cirkulace, zavěšená na řetízku a skobičkách, kvůli optimálnímu nastaveni (černej kablík vlevo je čidlo od teploměru, kterej je na skříni, aby na něj bylo vidět bez otvírání dveří)
Z hliníkovejch profilů mřížka na SCroG
Na víku bublátka čtyři šrouby, na který se postupem času nasadí a matičkou připevněj nohy od mřížky. Ta se pochopitelně dá nastavit na potřebnou výšku.
Světlo – sodíkovka Osram SON-T PLUS 250w
Kvůli vychytání případnejch much ohledně spínacích hodin, teploty, vlhkosti a tak, zatím (asi tejden) jede opatrnej zkušební provoz na kytkách, co byly doteď za voknem (no name)
No doufam ze stoho bude serial,jen dotaz sila tech desek ktere jsi pouzil co je to za desky(drevotris.,preklis.),a ta folie ma dobry odraz??? a kde jsi ji sehnel??? A samozrejme velky Káčko
Čus máš to pěkný hale chtěl bych se tě zeptat na jednu věc koukám že máš odtah přímo od stínítka to sis dělal sám nebo je to kupovaný?? ( a jak si s tim spokojenej ) ?
Jinak K+ ten bubler bude asi vostrej už se těšim na další fota ........
2 kralicek
Že z toho bude seriál doufám taky.
Síla desek je 1,5 cm - dřevotříska, ale abych se nechlubil cizím peřím, tu skříň mi udělal zadara známej truhlář. Možná bych to zvládl taky, ale z estetickýho hlediska by to rozhodně bylo o několik tříd níž.
Folii mi doporučovalo mnoho známých a koneckonců mám dojem, že jsem se o ní dočetl i někde na Groweru. Dá se koupit v Growshopu, metr čtvereční vychází asi tak na 35,-
2 ant
Stínítko je kupovaný, je fakt, že by se dalo udělat, v podstatě je to kus ohnutýho plechu s rourou navrchu, ale než seženu kus plechu, nůžky na plech, nejtovačku a další věci, radši jsem do něj vrazil 700,- v Growshopu.
Funguje výborně, teď je ještě malinko vylepšený, protože z čelních stran je uzavřený alobalama - na teplotě to udělalo stupeň dolu. Takže i při hodně hustejch vedrech outdoor, je maximum indoor 30
Mno místo toho zavěšenýho ventilátoru bych tam dal jeden otočnej. Ten zavěšenej bych umístil vede toho co se stará o odtah od stínítka. (bude odvádět teplej vzduch co ti stojí nad nad stínítkem) Dle 4. fotky vypadá, že se tam f klídu vejde. Neměl bys mít problém s teplotou ani nedostatečným větráním skříně. Kdyby přeci jen bylo horko (nad 30°C) Udělej ty čela stínítka pořádně a pod stínítko zavěš trojku sklo (čistý a rovný!). V galerii najdeš jak by to mohlo vypadat doporučuju Sroogovu laboratoř. Z tohodle floutka si vem příklad!
P.S. : ty čela vystřihneš z plechu (popř. jinej matroš) a přinejtuješ, kdybys neměl jak, použij vysokopevnostní lepicí pásku (taková stříbrná, nepromokavá a extrémně pevná) Jinak to máš pěkný, tak ať ti to výjde a nic se neposere. N4
No jo, tak ja to s otočným větrákem snad nějak pochystám, ale nějak je to teď slabší s penězma.. Zkusim bazary. Nebo něco...
Zatím to je ale s teplotou v pohodě a s cirkulací vevnitř to taky není tak zlý. Mam ozkoušený varianty se zapnutým vnitřním i s vypnutým vnitřnim větránim a řek bych, že ten rozdíl je dost patrnej.
Ve fotoseriálu míním pokračovat, 4x JH má kořínky, takže až kapku ještě zesílej, půjdou do skříně, no a až začnou růst, nějaký fotky udělám. Teda doufám, že se někde něco nezvrtne a bude fotit co... Přeci jen učenej z nebe nespadl, zkoušim to poprvé...
Všechny čtyři se jevěj jako poměrně vitální, akorát jsou moc do žluta. Hlavně nový lístky. Starý jsou zelený a od žilkování se začíná rozlejzat žlutá. Takže jsem o kousek zvedl světlo. Jo a taky je hodně velká honička udržet vlhkotu aspoň nějak kolem 60%. Lítam kolem s mokrejma hadrama a rosítkem jak magor. Ale to se, počítám, snad spraví až povyrostou a budou odpařovat listama. Zatim nemaj moc čim...