Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny pěstitele.
Tentokrát jsem si pro vás připravil s kámošem a místním členem JPT, trochu netradiční venkovní grow, takže check this
Vzhledem k tomu, že v dnešní době je čím dál těžší sehnat si opravdu "bezpečné" místo na out, tak jsme to letos pojali trochu jinak. Jak už sám název napovídá, tak adrenalin už je jen se na náš plácek dostat a tím to rozhodně nekončí
Vzhledem k tomu, že naše vytipovaná lokalita se nenachází na příliš pohostinném místě, takže první co jsme řešili bylo v čem pěstovat ?!?
Médium - nakonec to vyhrál mix lignocel (kokosová vlákna) 50L, zahradnický substrát , přesněji pro kořenovou zeleninu 70L a v neposlední řadě Guanokolong prášek, tedy netopíří exkrementy, přibližně třičtvrtě kila (kilo je na 100-200l zeminy), trochu keramzitu a perlitu co mi zbyli z minulého in...
Všechno jsme to promíchali v 60 L malťáku a napytlovali to do 7 pytlů (černé pevnější pytle do odpadkových košů) a převezli poblíž našemu místu
Genetika - kže osazenstvo bude tvořit 10ks GWS, Shiva Shanti, AK 48 (poměr jednotlivých řezů si přesně nepamatuju) z vlastní produkce. Momentálně je mám zatím doma pod 125 Blue CFL, kde by se měli trochu rozjet..
Tento víkend jsme si byli místo připravit a nanosit tam substrát(vyšlo to jen na 7 pytlů, takže zbylé tři doplníme při sázení) a sázet budeme hned příští víkend.
No a něco fotoz:
1. přisypávání Guanocolongu do mixu kokosu, perlitu a keramzitu
2 a 3. Před přidáním zahradnického substrátu...
4. Fotka výsledného mixu
5. Pytle se substrátem už na (tedy spíš nad) místě určení
až do teď by na těchto přípravách nebylo nic ze slibovaného adrenalinu, ale z dalších fotek uvidíte, že se to tak easy není ...
1. Příprava na spuštění prvního pytle
2. nějaká ta nezbytná uzlovanice
3. už hrana a naše tři lana (ty voe to se teda rýmuje ) - jedno nosné, na kterém se kolega JPT spustil na náš plac a já jsem mu pak pomocí těch dvou lan posílal pytle se substrátem
4. tak tady je už patrná cesta, kterou by musel případný čórkař zdolat, k uskutečnění svých nekalých úmyslů (bez lana, vybavení a kumpána nemožné ) muhehee
5. a tady už je flek pro první favoritku...
Tak co je dámičky, chlastámeee
Naposledy upravil Rasta_pasta 19-05-2009 v 11:19 AM
mno právě proto jsme volily kombinaci substrátu s kokosem (3díly substr. na 2 díly kokosu). Jel jsem ho v indooru a mám s ním ty nejlepší zkušenosti co se týká zadržování vody...
Věc druhá je, že až postnu zbytek fotek, tak uvidíš že tam roste i tráva a nějaký křový, vím že tam té vláhy nebude nějak moc, ale kytizz si s tím poraděj, teda doufám (pytle jsou ze spoda děravé, aby nedocházelo k uhnívání kořenů a zároveň se mohou prokořenit do původní zeminy na tom fleku...)
Věc další je, že tento grow je koncipován jako bezúdržbový. To znamená připravit, zasadit, tak jednou je sjet zaštípnout a sklidit.
1. První tři pytle jsou orientovány na jihovýchod - sem svítí od samého rána cca do 14 hod. (na pytle, až budou kytky vzrostlé, tak budou chytat slunko déle)
2. Další tři kousky jsou čistě na jih, tudíž chytají slunko od rána až do pozdního odpoledne... Nad tyto tři kousky půjdou asi do takové kaskády zbylé tři pytle, které dovezeme příští víkend už se šniclama
3. o5 místečko z páté fotky z minulého příspěvku - to je zase na Jihovýchod, ale jakmile se kytizzz rozkošatí, tak bude chytat slunko taky tak do těch 16-17 hod.
4. Výhled z našeho placu (všiměte si, že okolní stromy mají koruny zhruba ve výšce našeho placu...)
5. Cesta domů (původně jsme chtěli vylézt, tam odkud jsme se slanily, ale to se ukázalo být téměř nemožné, takže jsme se museli spustit dalších cca 20 metrů dolů), ale dopadlo to dobře a dolů jsme se dostaly
hlavně dejte bacha na ukotvení, takle u skal se mužpu vyskytovat nějaký silnější větry,tak aby vám je to neporazilo, přípaně nesschodilo do 20ti metrových hlubin
kluci nechci malovat čerta na zeď ale co jsem vždycky pěstil kytky v pytli tak to bez údržby rozhodně nejde, vypijou hrozně moc vody. Vždy když jsem po týdnu přijel tak kytky byly úplně totálně seschlý
No tak i v na tenhle pripad sme se tak nejak pripravili. V uvahu prichazi varianta s dlouhou hadici s rozvodem ke kytkam zamaskovanou do spary ve skale. Pak uz by jen stacilo lit vodu zeshora. Takovej drip samospadem:-D
Při growingu musíme pamatovat na jediné základní pravidlo ------JE TO PLEVEL
no hoši,taky si myslím,jak píše vojtaxxx,že kytí budou hned vysušený ..
nápad s hadicí není špatný,já bych spíš vytáhl nějaký umělohmotný sud nahoru,natahal do něj vodu (jeden dole,druhý nahoře,kladka),zakopal bych ho,kdyby nešlo tak prostě nějak upevnit a i náká ta dešťovka by se v něm mohla udržet .. každopádně budu sledovat jak dlouho vás to bude bavit
Tak to mi ho vyndej K+ chlapi, na to bych neměl koule, někde lozit po skále. Ten rozvod vody bude určitě potřeba, nevím, kolik litrů zeminy máte v těch pytlích, každopádně aspoň jednou týdně to budete muset zalít. Každopádně držím palec!
s tou vodou to budete muset nějak pořešit. napadá mě nějaká plachta která bude zachytávat dešťovou vodu a rozvádět ji do pytlů.
Když jsem pěstil v pytlech tak jsem ty díry na odtok udělal asi 10 cm nad zemí a vysypal hrubším štěrkem takže se vespod držela voda a kytky chvíly vydržely ty hice v létě ale i tak byly po dvou týdnech bez deště dost zubožený
V těch sedmi pytlích je 130 L substrátu, takže to dělá 18,5 l/pytel.
Z těchto 18,5 litrů je tam asi 8 litrů lignocelu, který drží a táhne vodu jako prase...
Když jsme rozpouštěli brykety lignocelu, tak jsme šoupli tři do jednoho kýble, jak je na těch prvních fotkách. Jak začli chlastat a kynout, tak se nafoukly natolik, že když jsme se jenažily vytáhnou z toho kýble, tak rupnul
Jinak chtěl bych poděkovat za první várku Kček, ale musím poznamenat, že pokud se vám líbí naše hardcorová zahrádka natolik, že se ji rozhodnete ohodnotit kladnou karmou, tak se prosím podělte i s JPT, který má na tomto šrumci stejné zásluhy, jako já.
Děkuji a konec hlášení
Tak co je dámičky, chlastámeee
Naposledy upravil Rasta_pasta 20-05-2009 v 07:07 AM
zdarec borci!!! Dobrej výběr místa, jenom se chcu zeptat, nelezou i jiný lidi? Já mám něco podobnýho v okolí svýho bydliště, ale holky bych tam nedal, je tam moc horolezců. At to roste K+