Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar mas to paradni, taky se na chilli příští rok chystám. Moh bys pak az to všechno dozraje udělat nějaký závěrečný srovnání těch jednotlivejch odrůd (výnos, náročnost na pěstování, pálivost).
Na příští rok mám nachystaný Rocoto Red (stupeň 8), Pasilla Bajio 5 a Habanero White to je tuším desítka. Tož uvidíme. Líbí se mi jak se komunita pěstitelů rozrůstá.
jj... habanero white je desítka. Ono všechno od určitý hranice obsahu capsicyaninu je desítka. Třeba s nima budeš mít víc štěstí než já, mně se nezbarvili až do běla. Je to prej těžkej druh na dozrávání.
1) Ve sladkokyselém nálevu
- 3/4 l vody, 1/4 l octa, 60g cukru, 30g soli, 10tbl umělého sladidla
- Papriky dáme do oslené vařící vody a necháme 3 minuty vařit. Do malých skleniček dáme uvařené papriky a zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 min při 80°C.
2) Slaný nálev
- 1 l vody, 2-3 lžičky soli
- Vodu se solí krátce povaříme a teplý nálev nalijeme do sklenic na papriky (uvařené podle předchozího) a sterilujeme opět 20 min při 80°C.
3) Octový nálev
- 750 ml vody, 250 ml octa, 2-5 lžic cukru, 3 lžičky soli
- Vodu se solí a cukrem krátce povaříme a pak přidáme ocet. Necháme přejít varem. Teplý nálev lejeme na papriky do sklenic (uvařené ve slané vodě). Sterilujeme stále stejně. 20 min při 80°C.
Tak sem dávám nějakej konečnej update letošní sezóny, cca před 14 dny proběhla poslední sklizeň ještě nezralých plodů, které za oknem pěkně dozrály. Zároveň jsem rostliny sestříhal a jsem zvědavej co z nich bude, protože nové listy napadly mšice a docela je zdavastovaly, tak proběhnul brutální postřik, ale snad to rozdejchaj..
jinak srovnání- absolutně vyhrála odrůda Lemon Drop- co se týče výnosu, odolnosti kytky, chuti a pálivosti. Naprosto mi vyhovuje. Odrůdy habanero jsou na můj vkus pálivý až moc. O chuti se u nich moc mluvit nedá. Naprosté zklamání byla odrůda hot cherry. Asi už u mě příští rok místo ve květináči nenajde.
to pro tuto sezónu vše, občas sem hodim nějaký info jak to pokračuje s bonsajema, zatím čus
tak nějak to dál roste, kořínky už prorostly kostkou až do hydrotonu, zatím to zalejvám ručně cca 3x denně, není čas to připojit na čerpadlo a automat.. ale snad co nejdřív
Tak tu pro Vás mám malej update, je to focený v tomhle tejdnu nevím přesně kdy. Momentálně jsou už ty dvě velký přesazený do 11l květníků a závlaha je typu waterfarm. Plus mi začínají dozrávat nějaky chillis na bolivian rainbow
Tak malej up.. trošku se to od posledně hnulo :-D zejtra hodlám přidat i ty další dva druhy a zárověň přesadit bonchi z loňska do 11l květníků do země.