Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Vstup do EU!ANO či NE???
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5
Autor
Téma 
hh-top
Čestný Člen
2001 - 2004

Karma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 405 

Já jsem rovněž pro vstup. Příspěvek č. 33

Už kvůli tomu, aby u nás platily alespoň nějaké dohlížecí mechanismy. Klaus nám postavil kapitalismus na a za hranicí zákona a na to je EU mnohem citlivější, neboť prospěch většiny je jí přednější než prospěch jednotlivců.

Vítejte u Dr@Kotoučka

Old Post 28-07-2002 v 08:32 AM
hh-top je offline   Profil uživatele hh-top   Find more posts by hh-top   Foto galerie člena hh-top   Click here to Send hh-top a Private Message   Add hh-top to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SkArt
Nový Člen

Karma uživatele SkArt - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2002
Příspěvků: 3 

Reakce Příspěvek č. 34

Milý Nemo

Mě nikdo nemusí k reakci nutit sám se rád ozvu, ale dostal jsem se na net až teď.

1.
Stav hospodářství jste tady probrali docela dobře. Ale ptal jsi se proč si myslím, že naše zemědělství je v hajzlu. Nači zemědělci produkují málo a to málo někdy nejsou schopni ani prodat, protože dovážející se zboží má menší ceny než to naše. U nás (a to myslím spíše ve státním sektoru) fungují technologie velmi zastaralé a produktivita s efektivností klesají ruku v ruce. Soukromý sektor do zemědělství se příliš nehrne. Investice do zemědělství s návratností tak do 10 let a více ,oproti investice do terciální sféry s návratností tak 5 let, je jasná. Každý si raději vybere to snadnější.


2.
Také zde vyzdvihuješ pravici a dovoláváš se k tomu, aby ukázala všechny své plusy a klady. Oproti tomu jsi spokojený s "diktaturou" zákonů. Což si myslím, že není moc demokratické, a proto nevím jakého hybrida pravicového systému zde podáváš.
Já osobně bych nezavrhoval levicový systém, ale ne naše levicové parlamentní strany se svojí nekonstrukční politikou. Doufám že mi nebudeš předhazovat 40 komunismu. To lidé zničili systém ne systém lidi.


Nečtu Super, Blesk a novu jsem viděl tak před 6 týdny.



Old Post 29-07-2002 v 18:12 PM
SkArt je offline   Profil uživatele SkArt   Find more posts by SkArt   Foto galerie člena SkArt   Click here to Send SkArt a Private Message   Add SkArt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 286 

Příspěvek č. 35

Děkuju za K+. Opravdu se snažím zajímat o věci kolem sebe. A taky se snažím, pokud je v mých silách, je měnit k (podle mě) lepšímu.

Milý SkArte (To oslovení se ti fakt povedlo. Četl jsem tady nějaké polemiky a nezaregistroval jsem tam takový pěkný tón.)
Napřed bych ti chtěl říct, že ten Blesk nebyl přímo na tebe ale tak obecně. Navíc chápu postoj lidí, kteří z různých důvodů nechtějí věnovat čas na věci kolem sebe.Je mi to ale líto. Domnívámse, že kdyby naši předkové (obecně) věnovali víc času věcem kolem sebe než jen sami sobě, tak by tady možná nebyl ani Hitler a ani komanči.

A teď bych ti rád něco řekl k tvému vyjádření:
1. Nemyslím, že by naše zemědělství bylo v hajzlu. Myslím, že naši zemědělci produkují dost a myslím, že díky technologiím, které mají a násilné kolektivizaci mají slušnou produktivitu práce. Dokonce si myslím, že produktivita práce u nás v 90. letech v zemědělství stoupala podstatně rychleji než v průmyslu - proto taky ti družstveníci nadávají - nemají totiž už ty relativně lehké příjmy jako za komančů a musí makat. Například v ZD Troubky nad Bečvou na počátku 90. let pracovalo asi 25 traktoristů a dnes mají snad jen 5. Navíc si pořídili traktor Ferguson s přídavnými zařízeními (za několik milionů Kč) a ten těch 1000 ha co mají k dispozici upraví pro cukrovku v krátké době lépe než mnoho Troubečáků upraví záhonky na své zahrádce (nemám důvod tomu nevěřit, protože mi to řekl odpůrce toho ZD). Produktivita v zemědělství je u nás na poměry ve střední Evropě velice dobrá. V zemědělství pracuje asi jen 3 nebo 5% obyvatel (na rozdíl od Polska, kde je to víc než 20%). Pravda je, že ale v některých oblastech zaostávají a nestačí konkurenci ze západu. Vtip je ale v tom, že vstup do EU našim zemědělcům pomůže nejvíc. Můžeme klidně rozvinout podrobnější debatu na téma zemědělství a vstup do EU ale asi by to tady nikoho nezajímalo.
Soukromý sektor v zemědělství je myslím, že ve 100%. Družstva jsou soukromá a možná ani nevíš, že u nás je mnoho soukromých farmářů, kteří k nám přišli farmařit ze západních zemí. To ovšem dokazuje, že to u nás jde a že je to lukrativní pro ty co ví jak na to (know-how), a že je to v lidech a ne v odvětví ekonomiky.
Druhá věc je, že s příchodem Fencla byli družstevníci trochu upřednostňováni před ostatními farmáři. Levnější a dostupnější úvěry atd.
Co se týká investic do zemedělství, tak si myslím, že je to stejné jako v jiných odvětvích. Jsou lidé, kteří úvěry dostanou a jsou lidé, kteří ne. A je to v nich ne v bankách. Do nedávna jsem podnikal a musím říct, že někteří lidé, co si stěžovali, že nedostali úvěry, by je ode mě taky nedostali. To co předvedli nebyl podnikatelský záměr ale zbožné přání dostat peníze, užít je, a pak: děj se vůle boží. To je ale taky na samostatné téma. V každém případě si vždycky připomenu na citát tuším pana W. Goetheho: "To co lidé považují za osud jsou jen jejich hloupé chyby a omyly.". V tomto případě to není pro ty lidi osud ale špatná zemědělská politka vlády a Bůh ví co ještě.
Co se návratnosti investic týká, tak mají možná dlouhou návratnost ale zato jistou (pokud investor není nemehlo a ví jak na to) na rozdíl od investic do bydlení.

2. Nepodávám hybrida pravicového systému (aspoň si to nemyslím) ale uvědomil jsem si jednu věc: PRAVDA NEEXISTUJE. Nikdo neví, která cesta je lepší, protože nevidí do budoucnosti, a navíc to co v blízké budoucnosti může vypadat jako zápor, se může v daleké budopucnosti ukázat jako klad. Protože nevíme kam jdeme (kdo to ví kromě Boha?), tak ani nevíme co je dobré udělat. Proto si myslím, že pluralita názorů v politoce a kompromisy z ní vzniklé "zajistí" aspoň v nějaké míře, že vývoj společnosti se bude ubírat méně zcestnou cestou, než když dlouhodobě zvítězí jeden názor. Jednu slušnou zkušenost už máme za sebou. Proto jsem volal pravici, aby ukázala všechny své plusy a klady.

S diktaturou zákonů nejsem moc spokojený zvlášť u nás ne, protože se spíš držíme litery zákona než ducha. Ale uvědomuju si, že nějaké zákony musí být. Aspoň v těchto dobách. Takže mi nezbývá, než je respektovat i když s mnohými z nich nesouhlasím.
Já osobně už dnes nezavrhuji ani levicový ani pravicový systém (za levicový považuji ten, kde se stát míchá lidem do života a pravicový ten, kdy se stát do života lidem nemíchá; Severní Korea je levicový extrém a nějaký pravicový extrém mě nenapadá). Každý má své klady a zápory. Podle mě je to jen otázka MÍRY toho míchání se do života občanům. Nakonec je vidět, že to už politici pochopili, protože se všichni tlačí do středu a minimální rozdíl v počtu hlasů mezi demokraty a republikány při posl. volbách v U.S.A. to dokazuje. Nakonec i u nás "levicová" vláda krásně zprivatizovala to co "pravicová" vláda zprivatizovat neměla sílu nebo odvahu a "levý" Blair v Uk je v mnohém "pravější" než kontzervativci.
Druhá věc je ta, že mnozí z těch co jsou ve vedoucích pozicích ve státě se domnívají, že se stali něčím víc než jen placenými úředníky, kteří mají stát spravovat. To je to špatné. A vláda je podle mě tím horší, čím víc si toto ti lidé myslí. Proto mi Špidla nevadí (i když mě některé jeho názory iritují), protože (podle mě) on je přesně ten člověk, co si myslí, že je jen placeným úředníkem, a ne nějakým Bohem či co, tak jak si to snad mysleli předchozí "vládci". Špidlovi (podle mě) záleží opravdu na tomto státě a ne na sobě samém. Uvidíme ovšem, jak dlouho mu to vydrží.
To jsem se zase rozepsal. Omlouvám se.

Měj se hezky a jsem rád, že ses mi ozval i když se ti některé moje názory nezamlouvají.

nemo

Old Post 30-07-2002 v 02:17 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
magellan
Stálý Člen

Karma uživatele magellan - 23% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 35 

Příspěvek č. 36

tohle si zaslouzi jedine, K+ nemo! Po hromade bezduchych (a hlavne NEINFORMOVANYCH) reci konecne nekdo, kdo vi, o cem mluvi. respekt.

Otoc se dvakrat doleva a budes zase vpravo...

Old Post 30-07-2002 v 07:58 AM
magellan je offline   Profil uživatele magellan   Find more posts by magellan   Foto galerie člena magellan   Click here to Send magellan a Private Message   Add magellan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High_Land
Stálý Člen

Karma uživatele High_Land - 67% PěstitelskáKarma uživatele High_Land - 67% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 113 

Nápad Another Příspěvek č. 37

Nemo,

Tak se nam tady rozjela pekna polemika, tak to ma byt! Jen doufam, ze nejsme jedini, kdo to cte J
Ale k veci: Ja s nekterymi vecmi (co Ty a dalsi pisi) maximalne souhlasim, ale vy mi porad predkladate neco ve smyslu “u nas to neni mozne” a “za soucasne situace to nejde” – proste predkladate mi jakoby tady nikdo nebyl schopny delat takove veci! Ona ta ceska politika je hodne prolezla, ale kde neni?? Podivejme se na skandaly do Nem., Rak., Francie a vidime, ze to neni az tak ruzove. Souhlasim, ze za dane situace to asi nepujde, ja ale uvazuji, navrhuji jak bych to delal ja. Za soucasne situace jsem pro vstup, ale v zadnem pripade v r. 2004 jak se o tom uvazuje.
EU porad prichazi s necim jinym – mimochodem, za chvili konci vstupni vyjednavani cili jedina cesta jak mohla EU tlacit na prijimani zakonu a potom uz to bude zase na kandidatskych zemich! EU bude moct (az do prip. vstupu) pouze pripominkovat. Navic, jak jste mozna cetli, EU chysta nove sankce pro uchazece, kteri po vstupu urcite budou mit hodne penez…..
A s tim Irskem operuji – ja taky netvrdim, ze to zvladli za 2 roky! Proto jsem taky mluvil o nejmene 10 letech – a spise bych to videl na 15. Samozrejme ze to nejde samo za chvili. A anglictina si myslim nemela na to az takovy vliv. Takze Ti ten argument zase beruJ
A dotace – velky problem nejen pro nas 2, ale pro celou EU. S nizsimi dotacemi nesouhlasim z principu – samozrejme, ze neocekavam 100%, ale kdyz jsme na nejakych cca. 65% (HDP) ve srovnani s EU, myslim, ze tak 50-60% dotace by slusely…A s temi lekari a uciteli – predevsim lekari – je to tragicke (ale neni to duvod porovnavat se zemedelstvim – platy tady jsou taky doslova smesne) a doufam, ze se toho uz konecne nejaka vlada chopi stejne jako duchodove reformy! A kdo to zaplati? Stat – ktery zefektivni danovou reformu, prestane vyhazovat na nesmysly, vytvori vyrovnany rozpocet a omezi soc. davky - z toho vyplyva, ze za teto vlady se to na 99.9% nestane A souhlasim s tim, ze dotace jsou spatne uz z principu – presne jak rikas, proc se nedotuje vyroba PC a dalsi? Nebo proc aspon to skolstvi a napr. vedecky vyzkum?
K dalsimu odstavci jen pripominky – vetsina Evropy (vlady) je stredoprava, cili myslim, ze zas v tak soc. Evrope nezijeme. A nesouhlasim s timhle – myslim, ze lide musi chtit porad vice a vice, byt na sebe (a na druhe) narocnejsi. Neni dobre, kdyz si nekdo na neco stezuje, kazdy ma osud ve svych rukou. Ale chtit vic se musi! Pokud nechces, niceho nedosahnes! Je treba byt spokojeny, ale chtit vic a vice! Ja jsem spokojenej se svymi 35.000 mesicne (byl bych peknej debil kdybych nebyl (ve svym veku)), ale chtel bych vic – abych si mohl doprad dalsi “level” Ale jinak s Tebou zase max. souhlasim – vezmete si, jak ziji lide v 60% sveta, jak zili nasi predkove a potom si stezujte. V podstate jsem chtel rict – kazdy sveho stesti strujcem…
Narodni zajmy – souhlas skoro s celym odstavcem. Ale opravdu, opravdu silne nesouhlasim s tim, jak se kazdy sere do Benesovejch dekretu. Vytahli to Rak politici a Nemecko se k nim v probihajici predvolebni kampani pripojilo. Je to stejne populisticke od Rakouskych a Nemeckych politiku jako od nasich – ale myslim, ze tyhle 2 narody by se o 2. svetove valce vubec radeji vyjadrovat nemely. Jedine, co muzeme udelat, je omluvit se za ty dekrety. Ale az pote co se omluvi tyhle narody celemu svetu! Coz nikdy neudelali a jeste si dovoli narokovat drive zabrane uzemi!! A tohle se teoreticky muze stat nejen s Benesovymi dekrety. Jinak, nechapu, co ti politikove porad resi, minulost nechme minulosti!
A nase pravice? Bohuzel je to smutne! Pan professor uz ma sve za sebou a je to navic nesmirne arogantni clovek. A US? I better not say anything. Chtelo by to nejakou novou, demokratickou, “lidskou” stranu.A ta se muze zviditelnit pomoci nejakych slavnych osobnosti sympatickych verejnosti…A zacit makat konecne pro lidi!
Myslim, ze je tady porad prostor pro tvrde kroky. Jen politikove: 1. musi byt dost silni (nejlepe silna koalice), 2. chtit prosadit smeny, 3. perfektne lidem vysvetlit v ramci jejich ekonomickych znalosti proc. Protoze pokud chceme byr rychle nekde jinde, musime tyto kroky prijmout. A mala poznamka ohledne Francie – ta zeme je politicky velmi velmi zvlastni – silne lobby, silne odbory, slaba vlada, spousta problemu se hned resi stavkami…. Fakt zajimave.
Na zaver musim maximalne souhlasit s tim dusevnem. Tam by mel kazdy zacit a tam by se mel kazdy soustredit. Ty penize jsou jen cesta k pohodli a hmotnym statkum. Ale co si budeme povidat – zije se s nimi lepe, protoze tento svet v podstate nic jineho neuznava. A proto je treba se snazit o vetsi a vetsi ekonomicky rust – ono je s tim v podstate spojeno I dusevno – kdyz budes mit dostatek (nemyslim miliony) penez, budes mit I vice casu a prostoru se venovat dusevnu. A navstivit treba Nepal, Tibet, kde jsi vsem temto vecem mnohem blize….Stejne tak nam tam pomaha I THC a ja doufam, ze spousta lidi z groweru se nad svym dusevnem zamysli. Protoze to potrebujeme vsichni bez rozdilu! And the more, the better.
A zase s Tebou musim souhlasit – myslim, ze az na nektere nazory, spise ruzne postoje, se ty nase od sebe nejak zvlast nelisi. A taky – Blesk je Blesk a Super je Super. Vlastne, pozitivni je, ze Super uz neni Super, Super uz neni vubec nic…Vzdy, kdyz vidim nekoho, kdo cte Blesk (drive take Super), snazim se odhadovat co to je za cloveka, jake ma nazory a co ho vede k tomu cist Blesk. Co ho pritahuje na tom, ze napr. “Karel Gott ma 25 deti s 25 ruznymi milenkami”? Proc se lidi zajimaji v takovem obsahu o soukromi jinych??? At si resi svy problemy, bez toho jich maj dost.
Don`t read this shit.

Tak, jeste jeden nazorek bude nasledovat...

We be doing whatever we want

Old Post 31-07-2002 v 07:04 AM
High_Land je offline   Profil uživatele High_Land   Find more posts by High_Land   Foto galerie člena High_Land   Click here to Send High_Land a Private Message   Add High_Land to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High_Land
Stálý Člen

Karma uživatele High_Land - 67% PěstitelskáKarma uživatele High_Land - 67% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 113 

Nápad Long stuff about EU Příspěvek č. 38

NEMO: Tak, to jsme zase narazili na tema – to EU je na seminarku, jak rikam…

Ale s timhle postnutim zatim souhlasim nejvic, az na nektere veci tykajici se zemedelstvi. Ale to stejne nikoho moc nezajima (jak pises), navic ja se o zemedelstvi moc zasvecene bavit nemuzu, spise vidim do prumyslu a financi.
Pravda ovsem je, ze nase zemedelstvi na tom neni tak bidne jak si mnozi stezuji, to jen nejsou schopni pochopit, ze pro konkurenceschopnost musi zacit delat mnohem efektivneji – v ekonomice se tomu rika tlak na snizovani vyrobnich nakladu ci vstupnich statku.
Ale tak je to vsude – firmy nadavaji na silnou korunu, ale ta silna koruna je dobre. Svedci o sile nasi ekonomiky a to, ze stoupa je dukaz bezesporu dobry. A je na lidech at zefektivni sve pracovni postupy, propusti (pripadne) par lidi a zacnou se chovat ekonomicky a prestanou plytvat na nesmysly. Ve svem dusledku to take mirne zabranuje danovym unikum, protoze uz nebude tak jednoduche nakoupit auta pro cele rodiny apod. jak se to delo drive. A je samozrejme na statu at nasim exporterum MIRNE pomuze – existuje cela rada nastroju jak to udelat od snizeni dani az po rozsireni dotaci na zacinajici podnikani. Silna mena je tak trochu omluva pro firmy a staty, protoze to znamena v dusledku, ze se nejsou schopni dostatecne rychle prizpusobit rustu ekonomiky – coz jak vsichni usoudite je dobre. Narky na silny dollar jsem z USA nikdy neslysel, spise na to byli hrdi….
Trh je vec pekne slozita a jak pises – nikdo dopredu nevi jak to bude, zaporne veci se v budoucnu mohou ukazat jako klad. Da se ale predvidat v nekterych oblastech docela presne, v jinych vubec. A trh se chova vzdy specificky a podleha neocekavanym okolnostem – napr. ted jsou to podvody v ucetnictvi (Enron, WorldCom). You never know..
A ted bych si dovolil malou poznamku – pises, ze nikdo krome Boha nevi co a jak. Ja jsem spise ten pragmatictejsi typ – myslim, ze to nevi ani Buh, protoze nic takoveho neni. A please, nejak moc na tohle nereagujte, jinak se nam tady vyvine diskuse, ktera nema konce.
Pluralita nazoru je jiste prospesna veci, ale nase politicke strany si za svymi nazory absolutne (nekdy) nestoji. Obzvlaste se to da rict o hybridu jmenem Koalice. Ale predstavme si jinou situaci – my jsme zazili, ze jeden nazor na politiku neni good, ale to byl extremni pripad, i kdyz zachvatil kus sveta. Kdyby tady existoval 1 nazor, se kterym se ztotoznuje velka vetsina lidi, a ktery je take touto vetsinou schvalen a respektovan, potom si myslim, ze je to vubec nejlepsi. Protoze ta pluralita je urcite k dobru veci, ale jen do urcite miry.
Zakony,zakony,zakony. To je dalsi seminarka. Ja osobne myslim, ze proto, aby mohla spolecnost fungovat, je zakonu samozrejme treba. Ale uz si nemyslim, ze by zakony mely jit moc do siroka – predevsim v oblastech svobod cloveka. Neco jineho zase jsou zakony, ktere plati v podnikani – tady ty hranice museji byt jasne stanoveny a prestupky trestany. Jak to funguje se spatnymi zakony jsme se po revoluci presvedcili dostatecne a urcite nas jeste nejake skandaly cekaji. Proste – myslim, ze by mi nikdo nemel zakazovat hulit a pestovat pro vlastni potrebu, ale na druhou stranu bych nenamital nic proti tomu, ze musim dodrzovat urcita hygienicka opatreni (dana zakonem), kdybych si chtel zalozit obchod s potravinami nebo ze musim jezdit v aute strizlivy. To byl jen priklad za vsechny. Bohuzel, je treba rict, ze nase zakony jsou velmi nedokonale v mnoha smerech. I pres tlak EU.
Levice vs. pravice – tak tady se nam nabizi jasne smerovani ke stredu, jak uvadis. Ale myslim, ze svet by mel smerovat spise doprava, protoze se vzrustajicimi naroky lidi ta vyse statni podpory bude treba vetsi a vetsi. Myslim, ze by mel stat dat lidem svobodu (mene omezujici zakony), ale take je ucinit vice zodpovednymi sami za sebe (omezeni statnich davek). Protoze system u nas vylozene podporuje nezamestnanost. Velka cast mych dani (a ze nejsou pri mem prijmu male) putuje do kapes lidem, kteri nechteji pracovat nebo pracuji nelegalne a berou statni davky. U nas rapidne stoupla nezamestnanost (coz se dalo ocekavat, ale ne tak rapidne) ruku v ruce se zvysovanim davek. Porad existuje spousta mist, na ktera se nehlasi kandidati, ktera zustavaji dlouhodobe neobsazena.
Extremne vysoka dlouho trvajici podpora, socialni davky za vsechno – dovolim si malou “rasistickou vlozku” – predevsim pro cikany (myslim procentualne) atd atd. Ja nechci na tyto lidi tolik platit!
Soucasna politicka situace je pri vsi te hruze pri volbach docela OK. Nastesti jiz odesla Zemanova parta vcele se svym hulvatskym leadrem. Spidla je v tom smeru, ktery pises, OK. Ale on se na druhe strane snazi delat politiku populistickou a tu dela pomoci tentokrat jiz nechutnych, extremne velkych rozpoctovych schodku, ktere opet zaplati obcane. Argumentace tim, ze oproti zemim ostatnim je vyse naseho dluhu mala, je sice (opet) populisticka a na prvni pohled nice, ale neopravnuje jej k tomu zadluzovat pristi generace vice. Zvlast kdyz to jde jinak. A nektere jeho dalsi nazory me taky irituji.
Jinak si myslim, ze tahle vlada je (obzvkaste vzhledem k CSSD) docela slusne slozena (2. nejlepsi po Tosovskeho ½ roku) a jsou v ni lide, kteri maji potencial. A co je dulezite – podle jejich vystupovani jsou i docela cestni a charakterni. Ale to se prokaze az pozdeji, ted se prokazuji jaci lide byli ve vlade minule – viz. pripad Srba. We shall see.

Fakt nevim, jestli to nekdo cte. Ale I kdyby jen 1 clovek – je to positive. Karmu pro tebe – Nemo – a tesim se na dalsi reakce J I od ostatnich

Magellan: Taky by jsi mohl neco pridat nez jen kratkou vetu a blize se k tomu vyjadrit kdyz jses tak INFORMOVANEJ…..

hh-top: Souhlasim s Klausem, i kdyz na to nebyl sam a urcitej ekonomickej rust nastartoval. A EU by byla uplne stejna, jen je to tak velky celek s tolika nazory, ze to nejde tak jednoduse udelat. Oni ne vsichni politikove Evropy jsou cestni a prospech vetsiny je jim ukradeny. Nastesti je tady dost mechanismu proti...

skArt: Fakt moc pekny osloveni

We be doing whatever we want

Old Post 31-07-2002 v 07:10 AM
High_Land je offline   Profil uživatele High_Land   Find more posts by High_Land   Foto galerie člena High_Land   Click here to Send High_Land a Private Message   Add High_Land to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DtRik
Stálý Člen

Karma uživatele DtRik - 60% Pěstitelská

Registrován: Feb 2002
Příspěvků: 26  

Příspěvek č. 39

jedine ano

(((DtRik)))

Old Post 19-08-2002 v 19:07 PM
DtRik je offline   Profil uživatele DtRik   Find more posts by DtRik   Foto galerie člena DtRik   Click here to Send DtRik a Private Message   Add DtRik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 286 

Příspěvek č. 40

High-Lande, tak krásnou reakci na tvůj příspěvek jsem napsal ale mezitím se mi zrušilo pro nečinnost připojení (nechápu proč) a já jsem o ni přišel (nechápu proč). Už nemám sílu to opakovat, jen asi jedno musím znovu napsat. Doprdele tak mi to vadí..... Tak jsem si na tom dal záležet a je to v hazlu. Ne, omlouvám se, jsem tak nasraný a zdeptaný, že snad někdy jindy.

nemo

Old Post 06-09-2002 v 04:33 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High_Land
Stálý Člen

Karma uživatele High_Land - 67% PěstitelskáKarma uživatele High_Land - 67% Pěstitelská

Registrován: Mar 2002
Příspěvků: 113 

Palec dolů Skoda Příspěvek č. 41

YO! Nemo, tak to je skoda....pokud ale budes mit chut a cas, writni.

We be doing whatever we want

Old Post 06-09-2002 v 10:36 AM
High_Land je offline   Profil uživatele High_Land   Find more posts by High_Land   Foto galerie člena High_Land   Click here to Send High_Land a Private Message   Add High_Land to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Beebob
Nový Člen

Karma uživatele Beebob - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 11 

Obecné l__i Příspěvek č. 42

Doufám jen, že se v EU změní legislativa až do ní vstoupíme. A že naše země vykročí po vzoru Švýcarska.
Myslím, že to je cesta, která chybí v českém politickém povědomí! Doufám že jestli se dostane do čela ODS Bém, tak legalizaci prosadí. Ale zase hrozí do Eu nevstoupíme.což by byl myslím větší průser.......

Žij dokud žiješ

Old Post 11-09-2002 v 16:56 PM
Beebob je offline   Profil uživatele Beebob   Find more posts by Beebob   Foto galerie člena Beebob   Click here to Send Beebob a Private Message   Add Beebob to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yasmeene
Stálý Člen

Karma uživatele Yasmeene - 77% PěstitelskáKarma uživatele Yasmeene - 77% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 111 

Palec dolů EU je jak bolavá noha.. hih Příspěvek č. 43

Já jsem absolutně proti vstupu do EU, jakmile vstoupíme najedem na normovanou protidrogovou politiku jakožto malý stát si nebudem moct dovolit nějaké axesy, čili báj báj legalizace. Navíc stát ztratí spousty pravomocí a spousty zásadních věcí se budou projednávat v Brusselu a tam samozřejmě o ČR nic neví (maximálně z doslechu) a naši vyslanci budou tak nanejvejš kývat hlavičkama těm vysokejm pánům, zmizí koruna naše česká koruna, už nebude nic za pár kaček maximálně tak za pár éček, postupnou integrací (a jestli to bude toto honební integrační tempo, který nám tady vláda ukazuje..) začne ztrácet význam něco jako česká republika, a kdo ví za pár let někoho napadne, že by se mělo mluvit všude v EU stejně takže báj báj češtino protože náš krásný jazyk asi jako mainstreem nevyberou no a to už je pak jen otázka času kdy EU bude ekvivalentem USA popřípadě Ruska. Svjet jak to vypadá se vlivem globalizačních procesů rozděluje na několik částí, které prostě přerostou ve tři čtyří (pět šest) supervelmocí a jediné co mi může být útěchou je, že země dnešní tlak prostě nemůže vydržet a jednou udělá takové křup a báj báj.

No one can live forewer (except)
Yasmeene

Old Post 12-09-2002 v 12:30 PM
Yasmeene je offline   Profil uživatele Yasmeene   Find more posts by Yasmeene   Foto galerie člena Yasmeene   Click here to Send Yasmeene a Private Message   Add Yasmeene to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 286 

Palec dolů Příspěvek č. 44

Yasmeene co je to ta tvoje "normovaná protidrogová politika" v EU?
Jestlipak o tom něco víš? Holandsko je v EU, Velká Británie co přeřadila konopí mezi léky a uvažuje o zlegalizování Extáze je taky v EU shodně s Portugalskem, kde držení jakékoliv drogy pro vlastní potřebu není ilegální. Takže co? Jestli mají všichni takový pojem o EU jako ty, tak se nedivím těm strachům.

nemo

Old Post 12-09-2002 v 23:01 PM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mllock
Nový Člen

Karma uživatele mllock - 68% Pěstitelská

Registrován: Jul 2002
Příspěvků: 14 

vstup do eu Příspěvek č. 45

Ahojky, nechci tady delat chytryho ,jen bych rad zminil neco co to urcite prinese.

Mam zkousku z EU na ekne a na zaver zkousky se me prof. zeptal zda po precteni asi 6 knizek jsem pro ci proti.Tenkrat jsem na to nemel nazor a jeste dlouho po tom asi 2 roky.Dost jsem o tom od ty doby premejslel. Ted ho uz mam. Rozhodne ne! Mame jinou alternativu ptam se ? Nemame na to byt suverenim statem, hlavne prachy.Napad to neni spatny jelikoz cr vzdy byla pod vlivem nejakych mocnosti bud z vychodu ci zapadu (
Takze by jsme mohli bejt trosicku suvereni.. )) Bohuzel jsme velice mala a chuda zeme na takovy luxus.
Napadlo Vas nekdy kolik stoji dum v zahranici, napr. v Britanii stoji takovej pidi domecek ve spatny lokalite okolo 2,5 milionu (3+1) s ubohou skoro nezahradou bez topeni a tep. izolaci se spatnejma oknama... Kolik berou lidi v zahranici. Nase platy tady maji stredoskolaci z lepsich rodin jako kapesny. Co se stane po pripojeni a po padu ochrane lhuty na nakup a pohyb osob ,zbozi atd.. po unii. Vyrostou tady ceny nemovitosti primo astronomicky. Jelikoz si je lidi ze zapadu zkoupi. V hospode si nedate gulas, jelikoz je to jidlo pripravene a skladovane vic nez 3 hodiny. Budeme se ridit evropskym pravem atd.... Takze mlady rodiny budou muset jit do zahranici ,aby si tady doma mohli koupit vlastni byt ci dum ! Myslite ,ze vsichni lidi pujdou pracovat do zahranici? Treba ti co tady maji rodiny s detmi nebo starsi lidi ? Opravdu chcete ,aby vase dite chodilo nekde v zahranici do skoly? Mezi cizima detma ,ktery ho stejne nikdy neprijmou a vzdy budete cizinec z vychodu. Dopadneme jeste hur nez nejchudsi zeme po pripojeni.A tech nebylo moc. Ohromnejma dotacema ,ktery trvaj ,az do dneska se podarilo stabilizovat jejich ekonomiku a zvednout nakonec zivotni uroven. Kdyz se pripoji novejch 5 zemi.... ( tak tech dotaci moc nebude. Budeme absolutni zebraci. Evropska ekonomika jde dolu a otazkou zustava jestli vstup do EU pomuze k jejimu rustu ,je to hezka teorie. Pravdepodobne ano. Bude stacit zlevneni vyroby o dane z presunu zbozi pres hranice na konkurencni americky a japonsky trhy?

Proc vstupovat? Tech kladu je tady dost. Presto nebylo by lepsi vstoupit pouze do Ekonomicke unie a ponechat si neco jako vlastni kulturu ,ktera dost utrpi. O nasi zemi budou rozhodovat lidi ,kteri o problemech v teto zemi toho moc nevi a v podstate je jim to jedno.Uz ted nase vlada razi vetsinu tendenci ze zapadu, vcetne boje proti ganje. Jsme zase pod nadvladou zapadu.Musim se tomu smat ,ze se vzdy ridime tim co si nejaka velmoc preje.At to bylo z vychodu ci dnes. Mame preci lidi v tehle republice. Ridme se tim co je pro lidi nejlepsi. Ne tim cim se nekomu zavdecime! Stabilizujme ekonomiku, ek, rust a snizme nezamestnanost v prvni rade. O pravnim systemu nemluvme. Po vstupu se zde budeme ridit velice prazvlastnimi pravy, ktery si ceskej narod neodhlasoval.....

Co se pripojit pouze ekonomicky s kontrolovanym pohybem zbozi a surovin, lidi atd..., vysledek by byl podobny.... Proc si vzit kontrolu nad svou vlastni zemi! Pochybuju ,ze vlada vypise referendum o vstupu. Pravdepodobne ,kdyz lidi budou mit informace, tak se nebudou chtit pripojit.

mllock

Old Post 13-09-2002 v 00:26 AM
mllock je offline   Profil uživatele mllock   Find more posts by mllock   Foto galerie člena mllock   Click here to Send mllock a Private Message   Add mllock to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yasmeene
Stálý Člen

Karma uživatele Yasmeene - 77% PěstitelskáKarma uživatele Yasmeene - 77% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 111 

2nemo Příspěvek č. 46

to co sem řekla vlastně "ofundoval" tadyhle mllock to je to o čem mluvim, nevím co se ti na mém příspěvku nezdá, není nijak útočný, proč má pořád každý pocit, že někoho hrozně osobně napadám

Jistě holandsko je v EU, jenže Holandsko je na tom tak dobře, že si může dovolit takový, dneska by mohli nějací politici říct až radikální krok, my (my češi, my česká republika..(-znáte tu mp3? ) ) budem prostě jenom poslouchat a přikyvovat.

edit: Navíc Holandsko už s tímto vstupovalo, tak dejme tomu británie- ta konkrétně si nikoho na nic neptá.

[Edited by Yasmeene on 13-09-2002 at 02:49 PM]

No one can live forewer (except)
Yasmeene

Old Post 13-09-2002 v 13:47 PM
Yasmeene je offline   Profil uživatele Yasmeene   Find more posts by Yasmeene   Foto galerie člena Yasmeene   Click here to Send Yasmeene a Private Message   Add Yasmeene to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Growman
Stálý Člen

Karma uživatele Growman - 90% PěstitelskáKarma uživatele Growman - 90% PěstitelskáKarma uživatele Growman - 90% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 161  

Příspěvek č. 47

Zásadně proti přece nám nebudou všichni diktovat co máme dělat.
Je lepší zůstat nezávislej stát.
Třeba Dánsko to je nezávislý a nijak mu to nevadí.

První indoor 2002 - 70W Mazar
DSII 90 - 250W - Jack F1 - aktuálně - 63?/12
A hulení je koření. Když ho máš, není co řešit
USA a EU = PARAZITI!!!
Nikdo nezemře jako panic nebo panna - život postupně vyjebe s každým

Old Post 07-11-2002 v 19:46 PM
Growman je offline   Profil uživatele Growman   Find more posts by Growman   Foto galerie člena Growman   Click here to Send Growman a Private Message   Add Growman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
maslox
Stálý Člen

Karma uživatele maslox - 27% PěstitelskáKarma uživatele maslox - 27% PěstitelskáKarma uživatele maslox - 27% PěstitelskáKarma uživatele maslox - 27% PěstitelskáKarma uživatele maslox - 27% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 299  

Palec nahoru Příspěvek č. 48

provedl bych legalizaci > pag bych s radosti EU naftivil

foosball

Old Post 07-11-2002 v 21:28 PM
maslox je offline   Profil uživatele maslox   Find more posts by maslox   Foto galerie člena maslox   Click here to Send maslox a Private Message   Add maslox to your buddy list     Navštiv homepage uživatele maslox! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:46 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2273000 seconds with 22 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív