Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prosím vás budúcu sezonu idem outdoor este len druhy raz - s kamaratmi uvažujeme o dosť odporúčanom Durban Poison.
Mne ale ešte padlo do oka Durban od Sensi Seeds. Je medzi týmito odrodami nejaký podstatný rozdiel? Ak hej ktorá z nich je podľa vás rozhodne lepšia?
Ahoj. Pozri tento thread, ponúka sa tam inšpirácia.
Osobne som išiel Durban Poison od Dutch Passion a bol som veľmi spokojný. Je to veľmi dobre rastúca, voňavá a výnosná odroda, rozhodne odporúčam.
Pravdepodobne niekto z growerov pestoval Durban od Sensi Seeds, ale mne sa nevybavuje nikto.
Tento rok som mal DP od nirvany a nedokvetol .Ale kamarati mesiac potom objednavali tiez z nirvany a krasne pekne zacal kvitnut 20.8.Takze podla mna je Durban Poison BUD_ ALEBO.
Původní příspěvek od Spsemi DURBAN je cista landrace
DURBAN POISON je durban X skunk No.1
dovoluju si pochybovat
pokud si prectes ten clanek v odkazu od IqTyq tak tam dojdou k zaveru, ze Durban Poison od DP je skutene cista odruda (konzistetni phenotypy atd.) zatimco Durban od Sensi seeds je zrejme necim strihla,
jinak dobry tema, presne tohle me zajimalo jakej v nich rozdil, ted mam jasno
no je to chaos teoreticky by měl bejt ten čistej řidší...
já mam za to že je to řízlý obojí
ale teoreticky: kompaktnější a tvrdší pálky by mělo mít to co je prclý skunkem... viděl sem fota čistýho durbanu. Měli to někde v tý j. africe a bylo to řídký ja ňáká haze...
jasny ze kdyz se to rizne skunkem tak to bude macatejsi, ale kdyz slechtis durbany z prirody (mozna ty cos videl na fotkach) tak postupnym slechtenim dospejou k velkejm salamum,
nemusis pridavat novy geny do kytky abys zmenil vlastnosti (mas kone - vsechno sou to kone, ale neco herky neco valasi a neco dostihovi esa)
pisou ze ten od DP uz maj tak dvacet tricet let v holandsku, prodavaj tedy kultivary zvykly na evropsky klima, jasny ze tropickou sativu v nasich polohach neni mozno dopestovat do zralosti
Kedy ti to prosím ťa približne dozrelo? Koľko si mal zo všetkých semienok samíc? A čo pleseň?
Dopredu DIKY za odpoved. P.S. - čo si myslíš o tom Durbane od Sensi Seeds?
Ahoj. Durbany dozreli ku koncu prvej polovice októbra. Z 10 regulárnych semienok od Dutch Passion vyklíčilo 8. Z nich sa najskôr ukázali 4 samičky, až o cca 2 týždne sa u ostatných 4 ukázali samčie puky. Samcov som odstránil a zostali mi teda 4 rastliny. Tri z nich mali skôr sativový charakter - obrovské stromy s klasickými redšími (ale dlhými) šiškami. Jedna mala skôr indikový charakter - šišky boli naozaj veľmi tvrdé a aj výnos bol veľmi dobrý. Táto rastliny bola aj viac náchylná na pleseň - zväčša však vnútri šišiek kvôli ich konzistencii, na čo treba dať pozor. Durban Poison od Dutch Passion rozhodne odporúčam, účinky zodpovedajú popisu seedbanky. A ešte dodám, že vôňa je veľmi zaujímavá - cukríková až lieková.
O Durbane od Sensi Seeds som si len čítal, a nemám dôvod neveriť, že by uvádzané informácie boli nereálne. Každopádne by som sa zameral skôr na sativové phenotypy, nech sa prejaví jeho skutočný charakter.