Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak už je tu zase čas zasadit kytičky. Rozhodl sem se že letos už nebudu pěstovat na balkoně- květináče se mi neosvědčily, budu sázet přímo do země.
Loni sem si objednal 10 semen Shivy od Nirvana seeds a někteří si možná pamatují že z toho mi pouze 2 semena vyklíčila(jednu rostlinu sem věnoval, takže mi zbyla jenom jedna), mizerná klíčivost mě docela odradila a tak sem se letos rozhodl pro Sensi seeds. S kamarádem sme se složili na Early Skunk takže mam k dispozici 5 semen tohoto modelu a jako bonus nám poslali 5 semen Original T*Haze x Skunk 1. Objednávali sme prostřednictvím www.seedboutique.com a vyšlo nás to na necelých 40 eur. Semínka dorazily tenthle tejden v pondělí a hned sem je všechny dal klíčit(5 ks Early Skunk a 3 ks Original T*Haze x Skunk 1), v úterý okolo 9 večer sem nahlédnul do vaty a všech 5 kousků Early Skunku už mělo malý klíček, což mě velice potěšilo (myslim že se mi nikdy před tim nepovedlo aby semena vyklíčila do 24 hodin). Bonus seeds se zatim neprojevili.
Až ze semínek budou kytičky tak z každé rostliny udělam řízek abych zjistil co sou samci a co samice, doma na zahrádce si pak necham 2 nebo 3 holky, samce nejspíš zničim a klony rozvezu po okolí nebo věnuju kámošům.
Přidávam nějaké foto pro ilustraci(data na fotkách si nevšímejte)
Tak všechny semínka co mi přišly tak vyklíčily ale co sem je dal do země tak se jim moc nechce, na povrch zatim vylezli 2 kytičky Early skunk, 1 Haze x Skunk a u jedný si nejsem jistej jestli to je Early nebo Haze.
Haze x Skunk1- před chviličkou sem tuhle rostlinku přesadil volně do země, z PETky sem ustřihl hrdlo, udělal do ní pár otvorů a použil sem ji jako takový provizorní pařník, kdyby náhodou měli přijít mrazíky
2 kousky Durban Poison x Skunk 1 z loňska - měl sem 3 semínka na kytce...
tady jedna várka NoNames- ty v nejbližší době odvezu někam na políčko
druhá várka NoNames
a tady klíčí zbytek: v první řadě sou 4 ks ES(Early skunk), ve druhé řadě sou po stranách ES a HS(Haze Skunk), ale zapoměl sem která kytička je co... ale vim že uprostřed je HS, no a v poslední řadě sou Durban skunk a Santa Maria(taky model z loňska- na týhle kytce bylo jenom jedno semeno)
to w23: neměj strach- to mam v plánu, první várku už sem rozvezl po okolí (3. foto minulého příspěvku) a další pudou do přírody co nevidět...
Jinak včera sem zařídil záhonek pro dva ES; vyplel sem trávu a kořeny do hloubky asi tak 10-15 cm a místo toho sem tam nasypal ornici, jinak na tomto místě dřív byl kompost takže kytky by ze začátku měly bejt dobře živený. Konečný stav objednaných semen je 2x ES, 1x HS a u jedné rostlinky nevím jestli to je HS nebo ES- zbytek semen sice naklíčil ale klíčky v zápětí uhnili
Kvalita fotek je dost mizerná- foceno telefonem...
1. foto HS
takže na pole už sem odvezl i poslední várku kytiček. Rostlina u který sem nevěděl jestli jde o ES nebo HS (3. foto minulého příspěvku) bohužel po přesazení zašla takže se nikdy nedozvim co to bylo HS co sem měl doma mi vytrhla moje malá sestřička, naštěstí i s kořínkama tak sem rozšířil záhonek s ES a můžu jenom doufat že se chytí. Jinak všechny tři rostlinky se mi zdaj hodně opožděný tak snad se co nejdřív rozjedou.
A abych si ten letošek nějak pojistil tak sem si od kamaráda udělal dva klony parádní venkovky, sice už je trochu pozdě ale něco z toho snad vyroste.
tak oba ES už se konečně začínaji rozjíždět- ztloustly stonky a už se začínaj větvit. Zato HS je na tom pořád bídně, nějak se jí nechce růst, furt je strašně malinká a roste jí teprv 4. patro...
A řízci bohužel nezakořenily- rašelinový válečky, ve kterých to bylo se začali obalovat nějakým zeleným sajrajtem- vypadalo to jako řasa, a zežloutly jim listy
Tak před chvilkou sem se byl podívat na kytičky a rovnou sem na obě ES dal kolínka- budu se snažit je držet u země aby nebyly moc vidět. Počítám že přístí víkend přesadim tabák pryč od kytek a poprvé zahnojim. Hnojiva mi ještě nějaký zbyly z loňska- AH grow, bloom a FS.
tak po delší pauze přidávam nějaké fotky. Kytičky zase o něco povyrostly ale bohužel sem zjistil že na nich začaly řádit svilušky, takže zejtra se chystam koupit nějakej přípravek a zničit je... Ještě před tim než se objevili svilušky tak kytky ožíraly slimáci takže pár listů bylo ožraných ale rozhodně jim víc chutnal tabák- jednu rostlinku sežraly úplně a dalších 5 je na tom bídně, jenom jedna zůstala bez větší újmy(viz foto). Nasypal sem okolo kytek trochu soli a pár slimáků to zabilo, od tý doby už je neožíraj. Jinak tabáček už sem přesadil na jiné místo a včera kytky dostaly už druhou zálivku AH grow.
1. foto HS
Tak přidávam pár fotek pro ilustraci jak to na zahrádce vypadá... Každý víkend dostávají zálivku s hnojivem a koupil sem postřik na ty predátory- jednou už sem ho aplikoval ale bude to chtít ještě minimálně jednou postříkat...
jeden ES
HS
druhý ES
řízek jednoho dobře rostlého no name
tabák- ostatní ani nestojí za zmínku- slimáci jim dali zabrat...
Takže kytiz zase o něco narostly tak tady je nějake fotos. Včera opět dostaly zálivku s AH, už sem i přidal trochu AH bloom. Na jedné ES už se objevují "chloupky" takže jde o samičku. Na ostatních rostlinách zatim žádné znaky které by určily pohlaví.
Tak kytičky zase povyrostly, dneska opět zálivka s hnojivem.
Včera sem zjistil že oba ES sou určitě samičky, takže už se čeká jenom na HS až ukáže pohlaví...
Early skunk
Haze skunk
druhej Early skunk
celkovej pohled
a tady tu kytičku máme na půl s kamarádem- je to semínko z loňského Durban Poison x Skunk 1
Žádná nová významná událost se nestala, kytičky si pěkně rostou, opět dostali zálivku s AH. Jen si začínam dělat starosti s dozráváním, už by to mohlo začít kvést...