Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Mé dilema se sodíkem :(
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
spyrotekk
Nový Člen

Karma uživatele spyrotekk - 70% Pěstitelská

Dotaz Mé dilema se sodíkem :( Příspěvek č. 1

Ahoj v první řadě bych chtěl pozdravit všechny Growery.
Lidi potřeboval bych fakt poradit, chci postavit skřín a taky chci aby mi to zato stálo tak si ci dát záležet mám skřín 160 vysokou
100 širokou a 60 hlubokou a nemám nato zas tolik peněz takže čím víc ušetřim tím líp. Jde voto že mi zbyl předradník z minula je to na 400W jenomže mi nico říká že uchladit 400w Mh a potom Hps bude docela zajímavá situace nevím co si votom myslíte vy??? Samozřejmě sem projížděl grower a ve FAQ toho je spousta o tom jaký osvětlení zvolit ale příjde mi že to je pořád všechno pro a proti ... tak nevím jaké výbojky mám obědnat. chtěl jsem 250w jenomže to je zase provařenejch 1300 jenom za předradník fakt nevim no ... please pomozte mi tento problém vyřešit děkuji mooc ....

Old Post 04-04-2008 v 08:44 AM
spyrotekk je offline   Profil uživatele spyrotekk   Find more posts by spyrotekk   Foto galerie člena spyrotekk   Click here to Send spyrotekk a Private Message   Add spyrotekk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
space.pussy
Stálý Člen

Karma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% Pěstitelská

Re: Mé dilema se sodíkem :( Příspěvek č. 2

citace:
Původní příspěvek od spyrotekk
Ahoj v první řadě bych chtěl pozdravit všechny Growery.
Lidi potřeboval bych fakt poradit, chci postavit skřín a taky chci aby mi to zato stálo tak si ci dát záležet mám skřín 160 vysokou
100 širokou a 60 hlubokou a nemám nato zas tolik peněz takže čím víc ušetřim tím líp. Jde voto že mi zbyl předradník z minula je to na 400W jenomže mi nico říká že uchladit 400w Mh a potom Hps bude docela zajímavá situace nevím co si votom myslíte vy??? Samozřejmě sem projížděl grower a ve FAQ toho je spousta o tom jaký osvětlení zvolit ale příjde mi že to je pořád všechno pro a proti ... tak nevím jaké výbojky mám obědnat. chtěl jsem 250w jenomže to je zase provařenejch 1300 jenom za předradník fakt nevim no ... please pomozte mi tento problém vyřešit děkuji mooc ....

S dostatečně nadupanou ventilací není problém v takovém prostoru 400W uchladit. Otázka je, zda se Ti to čtyřikilo oplatí valit, pač jeho plnej potenciál v tomhle prostoru nevyužiješ. Pokud neřešíš spotřebu elektriny, klidně to tam dej (bacha na tu ventilaci ovšem! -- obzvlášť když je léto za dveřma ).

Space.Pussy v tom jede zas [600W NFT EU/DG] (právě dojelo)| Space.Pussyho KONEC !!! | 15x Apollo 11 @ 2x NFT 400W >> 600W | 3xSAD & 4x ROX @ NFT 400W
Vysokotlaké Aeroponické pěstování (TAG) :: Úvod do problematiky

Old Post 04-04-2008 v 08:55 AM
space.pussy je offline   Profil uživatele space.pussy   Find more posts by space.pussy   Foto galerie člena space.pussy   Click here to Send space.pussy a Private Message   Add space.pussy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 3

No to jo. je sice pěkné mít léto za dveřmy ale nejni out jako in nemyslíš ? jejasný že ven jich pujde spousta ale tady budou jenom ty speciáli takže simtě myslíš že bych to mohl uchladit jo ? dám do skříně stínění s odtahem od výbojky pak jeden větrák dám mírně pod lampu kuly odtahu vzduchu ze skříně pak dám jeden na střed skříně ale ten bude ve vnitř a potom bude ještě jeden dole a ten bude nasávat čerství vzduch ... co si votom myslíš bude to stačit ? samo že záleží v jaký vatáži je tam dám ale tak to posoudim na m3 aby sem se dostal na takovou tu míru kdy se vzduch ve skříni bude měnit min 28x za hodinu ..

Old Post 04-04-2008 v 09:13 AM
spyrotekk je offline   Profil uživatele spyrotekk   Find more posts by spyrotekk   Foto galerie člena spyrotekk   Click here to Send spyrotekk a Private Message   Add spyrotekk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 4

koukal sem jak daleko má bejt 400w výbojka od vrcholu a je tam že 80cm ted si vyber jestli se tam počítá s chlazenim nebo ne kdyby ne tak by to znamenalo že když to uchladim tak bych to mohl snížit na takovejch 50cm

Old Post 04-04-2008 v 09:18 AM
Tayem de Tox
Stálý Člen

Karma uživatele Tayem de Tox - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

citace:
koukal sem jak daleko má bejt 400w výbojka od vrcholu a je tam že 80cm ted si vyber jestli se tam počítá s chlazenim nebo ne kdyby ne tak by to znamenalo že když to uchladim tak bych to mohl snížit na takovejch 50cm

když to uchladíš, můžeš ji narvat třeba až na palice

grower.cz resident (since 2006) JOINTS ORTHODOX!

Grower doporučuje deTOX! OUT2006 i OUT2007
Outdoor system VPS 2008
Tayemovo 2009

Old Post 04-04-2008 v 09:27 AM
Tayem de Tox je offline   Profil uživatele Tayem de Tox   Find more posts by Tayem de Tox   Foto galerie člena Tayem de Tox   Click here to Send Tayem de Tox a Private Message   Add Tayem de Tox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
space.pussy
Stálý Člen

Karma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% PěstitelskáKarma uživatele space.pussy - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

citace:
No to jo. je sice pěkné mít léto za dveřmy ale nejni out jako in nemyslíš ? jejasný že ven jich pujde spousta ale tady budou jenom ty speciáli takže simtě myslíš že bych to mohl uchladit jo ? dám do skříně stínění s odtahem od výbojky pak jeden větrák dám mírně pod lampu kuly odtahu vzduchu ze skříně pak dám jeden na střed skříně ale ten bude ve vnitř a potom bude ještě jeden dole a ten bude nasávat čerství vzduch ... co si votom myslíš bude to stačit ? samo že záleží v jaký vatáži je tam dám ale tak to posoudim na m3 aby sem se dostal na takovou tu míru kdy se vzduch ve skříni bude měnit min 28x za hodinu ..

To léto jsem myslel kvůli zvýšeným teplotám -- hůř se chladí v místnosti, kde je 30 stupnů ;-)

Na aktivní přítah bych se vysral, raději investuj do pořádného odtahu. Třeba já jedu 400w s ufem 160L (680 m3/h) s triakovou regulací, mám to v pěstírně s objemem 2m3, jede to na 50% výkonu a chlazení není problém. Stačilo by ti i slabší ufo / ulita, já to mám takhle kvůli hluku. Asi bych v tvém případě šel do 420m3/h, což by také šlo ještě zregulovat. Silný ofuk ti také pomůže snížit teplotu, takže bys to měl mít v klidu...

Ad vzdálenost lampy: čím blíž ke kytkám, tím líp (za předpokladu, že nepřekročíš teplotu 28 - 30C).

Space.Pussy v tom jede zas [600W NFT EU/DG] (právě dojelo)| Space.Pussyho KONEC !!! | 15x Apollo 11 @ 2x NFT 400W >> 600W | 3xSAD & 4x ROX @ NFT 400W

Old Post 04-04-2008 v 09:29 AM
space.pussy je offline   Profil uživatele space.pussy   Find more posts by space.pussy   Foto galerie člena space.pussy   Click here to Send space.pussy a Private Message   Add space.pussy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

spyrotek- měl jsem jeden čas čtyřkilo v prostoru 95*65 a nebyl problém překonat 0,5g/W, tak bych ti poradil, ať jdeš do toho 4kila

Kuřákova plíce

1. Profi-racer trolejbusového autokrosu
  2. Soutěž o největšího populistu vrcholí, známe jednoho z favoritů

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 04-04-2008 v 09:35 AM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 8

Děkuji vám moc lidi moc ste mě potěšily ten ofuk ve vnitřku skříně bude votom žádná ale dám tam i ten přítah pač čerstvej vzduch je přece jen čerstvej díky moc pánové moc ste mi pomohli fakt dík ...
pak ve vnitřku sem si sehnal šističku vzduchu myslíte že to má cenu ? mylsím si že by to nebyl až tak špatnej npad co říkáte ?

Old Post 04-04-2008 v 09:44 AM
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

Na ten aktivní přítah se vykašly.Pokud bude silnej odtah,tak ti udělá dobrej podtlak-což je naprosto dostačující i u větších watáží.

Hydro

Old Post 04-04-2008 v 09:47 AM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 10

Ježně maličkost byl sem dyfinytyvně rozhodnutý že pojedu inodr hydroponicky souhlasíte semnou nebo bych měl rači hlínu ?

Old Post 04-04-2008 v 09:47 AM
space.pussy
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

citace:
Ježně maličkost byl sem dyfinytyvně rozhodnutý že pojedu inodr hydroponicky souhlasíte semnou nebo bych měl rači hlínu ?

Někdo radši bloncky, někdo brunetky. Já bych jel jednoznačně do hydra (kdyby byly možnosti, tak do aera), ovšem hodně lidí by volilo hlínu. To je na tobě.

Old Post 04-04-2008 v 09:51 AM
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

Jestli masdomapredradnik na 400w,tak nema cenu kupovat novej na 250w.Vybojku na kwet bych bral Nurturlite Super HPS(kolem 700Kc) a na rust by se dala sehnat v nejakym elektroobchode(chce to nakej hodne velkej ) MH kolem 500Kc viz. www.kvelektro.cz

Kdyz k vybojce das stinitko s odtahem a napojis na to poradnej ventas,treba WKV(nekdy jenom VK)200,to ma kolem 600m3/h a stoji tusim 2800Kc dela dost kraval,ale to se da bez problemu vyresit homemade odhlucnenym boxem vyplnenym Rockwoolem a sonoflexem,kdyby bylo potreba joo ticho,tak se da koupit hlukovej tlumic( elektrodesign.cz je myslim ma) za 800Kc.S takovouhle vdentilaci se budes bat ze ti to kytky vytahne prez stinitko ven

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 04-04-2008 v 10:05 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 13

oka jednoznačně do hydra ... souhlasím s tebou ... co se týká tý ventilace .. zase nemám takovech chechtáků takže ventilaci budu musej ještě projít a koupit fakt něco levnějšího myslím si že to bude v poho něco se sežene navíc sem se teď rozhodl že skřín nebudu mít v pokoji pač kuly těm zvukům a navím kuli tomu chlazení šounu si to hezky do garáže v létě je tam pěkně chladno, a myslím si že s chlazením by to mohlo být dobré děkuji. za super rady ... sem rád že to 400w využiji ... je jen dobře

Old Post 04-04-2008 v 10:15 AM
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 14

Tak pánové jen sem dodávám co to teda vlastně ci za ty výbojky takže ... jeto ... (na růst 400w Gib lighting Growth spectre Mh) a plod neboly květ ci (400w Gib lighting flower spectre XTreme output)
chci je obědnat na growshopu za jednu chtějí 1050kč když světlo tak pořádný

Old Post 04-04-2008 v 10:30 AM
space.pussy
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

citace:
Tak pánové jen sem dodávám co to teda vlastně ci za ty výbojky takže ... jeto ... (na růst 400w Gib lighting Growth spectre Mh) a plod neboly květ ci (400w Gib lighting flower spectre XTreme output)
chci je obědnat na growshopu za jednu chtějí 1050kč když světlo tak pořádný

Když světlo, tak né v growshopu; když pořádný, tak né GIB. Skvělé výbojky: Philips 400W Master HPI-T Plus (růst -- MH), Philips Master SON-T Pia Plus (květ -- HPS). N-Lite SuperHPS taky není špatná.

Old Post 04-04-2008 v 11:09 AM
spyrotekk
Nový Člen

Příspěvek č. 16

to určo ne no neměl bys njáké odkazy ? žebych se podíval jedu ted pro přítelkyni tak až tu budu tak se nato mrknu děkui ...

Old Post 04-04-2008 v 11:17 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:02 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás