Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po pár více čiméně uspěšných pokusech o OUT jsem si říkal co by ne a pustil se do INDOORU.
Bydlím v RD tak jsem místo skříně zvolil, kotelnu. Stěny jsou polepené izolační reflexivní folií (všechno je dokumentované na fotkách ), odtah je pasivní tři otvory cca 25 cm do komína (jede to jak blbé). Odtah je asi 1,5 metru od samotného pěstebního prostoru.
OUTy jsem jel z řízku, tak jsem chtěl zkusit něco nového a v UK jsem koupil Feminized cheese http://www.cannabis-seeds.co.uk/pro...sed-cheese.html a Feminized Pakistan valley http://www.cannabis-seeds.co.uk/pro...feminised.html. Naklíčit jsem je nechal 3 dny v z vlhčeného toaleťáku na topení - vyklíčily všechny. Semínka jsou zasazene v sadbovacích květináčcích z nějakého kartonu nebo co to je, takže je posleze hodím přímo do větších květináčů. Sazel jsem je do mikrovlnkou sterilovaného substrátu od Agro CS - substrát na výsev a množení, na květ použiju roalty mix od plagronu. Klíčky už měly ,tak šup pěkně spodkem do substratu zvlhčit a jedem .
Osvětlení je pro fázi růstu 2 x LT 18 W Oceanic colour (viz. https://grower.cz/forum/showthread.p...arva+%2BOceanic) ve stínitku indymade výroby v paticích BRILUX F-118A. Zavěšené na řetězech ,které jsou na moždinách ve stropu.
Světlo je asi 5-8 cm nad květináči. uvidíme co vyroste a co ne, nicméně z toho co bude pěkné vyselektím matky a zbytek hodím pod 250 W SON-T - HPS, která je ve stínitku bez cooltuby (díkec jaaty). Zatím pochopitelně nehnojím, ale po předchozích zkušenostech pojedu na fázi růstu krystalon start v kombinaci s hnojkou na kaktusy od agra a na květu plagron květ. Po celou dobu postřik Vermesfluidem - muškát.
Na zvhlčení se chystám koupit SPS 808 nebo SPS 818, má někdo zkušenosti?
Dále by mě zajímalo co kdo používá za teploměr s vlhkoměrem?
indian83: Většina lidí, co sem tu tak viděl, používá ten samý, co mám na fotkách. Mám jej přišroubovaný zboku skříně a dovnitř mám jen zavedenou sondu, někteří ho mají celý vevnitř (i samotná "krabička" má v sobě jeden teploměr). Jedu s ním první kolo, zatím bez problémů. Je od firmy SOLID, dá se sehnat ve většině obchodech s elektronikou a cenově se pohybuje okolo 300 Kč
EDIT: Ten první obrázek sem nezpracovával já, takže tu vlCHkost budete muset přehlédnout
Původní příspěvek od indian83 Na zvhlčení se chystám koupit SPS 808 nebo SPS 818, má někdo zkušenosti
SPS 808 a SPS 818 je to samý akorát ta 818 má elegantnější design. Moje rada: vem tu, která bude levnější.
citace:
Dále by mě zajímalo co kdo používá za teploměr s vlhkoměrem?
Jakýkoliv analogový nebo lépe digitální vlhkoměr bude v klidu. Baumax to jistí.
Jinak máš to pěkný, až na ten kristalon, jel jsem z toho jeden out a nic moc. Na tvém místě bych raději zvolil něco jiného, třeba Plagron Alga Grow, což není zas tak finančně drahá záležitost. Z vlastních zkušeností (opět out) můžu vřele doporučit.
Přináším fotky z 10.dne od zapnutí zářivek a došel jsem k zajímavému závěru - na menším tácku jsou kytičky, které byly zasazené do nesterilizované hlíny, stejně jako malý červený květináček ve větším truhlíku. A tyto rostlinky rostou jsou vitální a moc se mi líbí. Ostatních deset květináču bylo s hlínou, kterou jsem sterilizoval v mikrovlnce a jak je patrné z obrázků, tak vyrašily jenom dva semínka. Ještě to tam nechám z týden a když se nic nebude dít, tak květináče které ´nežijou´ umřu do popelnice . Na první fotce rostou 4 Cheese a 2Pakistan Valley a na druhé 1 Pakistán klíčí 1 Chesee už raší ze semínka za světlem...ale oba dva jsou moc malé a málo vitální (sterilizovaná hlína). A červený květináček s Pakistan Valley se má pěkně k životu. Zalívám pravidelně odstátou vodou s přídavkem Vermesfluidu.
tak přináším fotky z 56 dne od zasazení, hnojím kristalonem start a hnojivem na kaktusy, kvítí jsou v 3 litrových květináčích. postřik je vermesfluid s vodou. kvítí roste krásně, ale semínka ,která byla ve sterilizované půdě vubec nevyklíčila....takže 10 kvítek v prdeli . příští týden se bude přesazovat do větších květináčů, vyselektím dvě matky zbytek pujde na květ.