Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, zakládám(e) tenhle thread, abychom (my outdooraři) měli přes zimu co dělat a taky proto, že si rádi ukážem svoje šalvějky
Vzhledem k tomu, že je tu o šalvěji docela dost threadů, tak jsme si to hodili do společnyho, kam se po poradě vedení (ja+Tayem ) může přidat nějaká VIP osůbka, když bude mít zájem
Tedy k věci>>>
Moji šalvějku mam od Entteeho. Dostal jsem krásně zakořeňený a zdravý řízek, který dokonce přežil celonoční kalbu zmačkaný v batohu, což mě vážně potěšilo
Mám ji přesně 1 měsíc a 5 dní
Lebedí si na východním okně, občas přisvítím stolni lampičkou k večeru, tak hodinku dvě.
Květináček ma objem kolem 1/2 litru
Vlhkost moc neřeším. V komůrce mám kolem 40%. Z prvu byla přikryta petkou (asi 3 týdny). Teď už jen občas porosím.
Hlína je nejspíš nějaký zahradnický substrat s 30% perlitu
Zalevám a postřikuji odstatou vodou z kohoutku - bez hnojiv.
Zanedlouho ji plánuji zastřihnout a přesadit, ale zatím jede krásně, tak počkam
Šalvěj jsem ještě neměl, takže se těším, na prvni výlet, až vyroste dostatek listů na výrobu trochy extraktu
Tyhle dvě mexický holky už maj za sebou přípravnej kurz v Ostravě, takže už docela rozumněj česky.
Přišly mi z tama poštou v bytelným balíku těsně před svátkama(díky Praxiježíšku )
Ta vyšší byla vysypaná a dost povadlá, ale zvládla to.
(foto 1 - stav asi druhý den)
Týden jsem je nechal vzpamatovat, načež jsem je přesadil do většího.
Substrát: Kokos + Agro (zmikrovlkovaný)
Do včerejška si holky rostly v chladné místnosti pod střešním oknem. Pocit nedostatku světla a iracionální obava, že mi začnou házet blizny, mě vedla k přesunu do koupelny pod zářivky. Přisvěcuju od jedné do cca 21:00.
Pohnojil jsem je prvně včera kapičkou Rootu a A+B (BioNova).
zdravím, Šalvěj Divotvorná původně roste v deštných lesích, kde je poměrně hodně vlhka a stín...takže já bych souhlasil s Tayem de Tox-nesvítit...ale jinak vypadá vitálně, přeju hezký zážitky po sklizni mám rád ten její osobitej boom co mi vyvolává v hlavě už po druhym prdíku
Tak jsem na radu šalvějku přesadil a zastřihl. Nový květináč má asi dvojnásobny objem. Neni to sice pořád dost, ale přesadím dál
Ráda pózuje>>>
1) V novym květináči si lebedí
2) Detailek sestřihu
3) Póza s panoramatem, na který má výhled
chlapci dejte ji vetsi vlhkost.., ona se sice prizpusobi na tenhle rezim ale bude vam davat malo listku docela slabych na pokur... kdyz ji budete mit v nejake parnicku nebo pod pytlikem tak to bude mnohem lepsi.. a taky toho svetla se bat nemusite... tahle potvora prezije kdeco
Tak prej se čeká na mě
Tož sem hejbnul zadkem a jsem tu s aktualizací.
Máme za sebou první řezání do živého. Dle Pohromovy rady seknuto v kolínku.
Jinak na té lepové desce lze viděti ukázkové mrtvoly dospělých smutnic.
Řešení: přidána další lepová deska ..což ale neřeší mláďátka v substrátu Bude tedy učiněn pokus o proschnutí vrchní vrstvy, což by je mělo zabít. (Jenomže to toto trochec koliduje s požadavkem vysoké vlhkosti.
Uvidíme, jak to půjde. Když nepůjde, přijdou na řadu parazitické hlístice).