Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čauky..nejdříve chci všem poděkovat za +káčka a omlouvám se za zpoždeni ale nebyl vubec čas..tak ted.. dowolte mi abych vás seznámil se svym systemkem..jedná se o NFT (nutrient film techniqe)Larger Multi Duct MD601-což je kompletní pěstební systém s jedním pěstebním kanálem, obsah nádrže 123 l, celková výška 280 mm, rozměry nádrže 1200 mm x šířka 700 mm x hloubka 240 mm, rozměry kanálu: délka 1830 mm x 940 mm šířka x 65 mm hloubka..ROOM:celkova délka X šířka-5 X 2,5 m..přepaženo na_rychlo kartonemna pěstebni prostor 1,5 X 2,5 m..zbytek mistnosti je taková moje mala laboratoř.)HNOJIVA:complet sada od HESI-grow,bloom,power_zymes,supervit,root_complex a Pk 13-14..jedu je prvně tak newim..(do ted AH)..časem na ne pisnu svoje ohodnoceníDOPLNKY K HNOJKAM:cropmax(výborná věc!mohu jen doporučit!),phyt_amin(tak tež sqělý doplněk!),green sensation(zázraky se opravdu dějí )OSVĚTLENÍ:2X600W,výbojky-gib,nutrurelite(pro ty ktery zajima proč mam každou výbojku jinou:jen zkouším která z nich je učinější.)opět..časem na to podám svoje ohodnoceníVENTILACE:na odtah mam vent.typu ufo 1250m3 na němž je nad lampamy přidělanej pacháč..přítah mam pasivní(trochu seřízlý dveře-dole)a na cilkuraci vzduchu takovej ten velikej otočney stojanovey vent..KLIMA:ultraz. zvlhčovačka fogstar300..MĚŘIDLA:dig. ph metr milwaukee PH 600 a dig. EC metr milwaukee CD 611,teploměr+vlhkoměr..snad jsem na nic nezapomněl..tak ted už vice foto..FOTO Č.1-řešení zvlhčovačky..FOTO Č.2-řešení odtah+osvětlení..FOTO Č.3-řešení cirkulace vzduchu..FOTO Č.4-UPSSS..laborkasorry trochen tam mam bordel..ale určo uklidim-Z TOHODLE SI PŘÍKLAD NEBERTE!V PĚSTÍRNĚ MUSÍ BÝT ČISTO!..FOTO Č.5-náhled do pěstebni části..FOTO Č.6-na_rychlo udělaný přepažení z kartonu..pač utikalo moc světla do prostoru...
neni nad to..gdyz slunce sviti jasne kazdy den..2x 600w..
tak a ted konečně k aktualnimu growuaktualne tam mam 39 rostlinek modelu white russian (hybrid modelu AK-47xwhite widow)dnes přesně 7 dní po přesazení do NFT-tudíž 7 den v rustu..což mi bohatě stačí a zitra přepnu 12/12 bo kyti mají 25-30 cm..tento model mam velice oblibeny..zejmena pro jeho qvalitu a vynosnost...FOTO Č.1-levá strana_výbojka GIB..FOTO Č.2-pravá strana_výbojka NURTURELITE..FOTO Č.3-listy jsou diky správnému PH a skvělé vlhkosti(65-70%)krásně zelené,nafouklé a štavnaté(pro rejpálky:vim že s tim souvisi ještě spousta jinych faktoru např.-EC,teplota...a jiné)..FOTO Č.4 A 5-letmý pohled na kyti..FOTO Č.6-celkový pohled na kyti....jinak PH-5,8..EC-1,5..TEPLOTA-den_27,6C-noc_20,3C..VLHKOST:65-70%...
..mam pro vas dnes takovey menší update z prvniho dne 12/12..kyti řádně propláchnuty odstátou upravenou vodou a nasazeno HESI HYdRO BLOOM..FOTO Č.1-bližší pohled na kyti..FOTO Č.2-kořínky v pěstebnim kanálu..FOTO Č.3-bližší pohled na kyti ze strany..FOTO Č.4-teplota zustává +/- stejná..vlhkost ubrána na 55-60%..FOTO Č.5 a 6-pohled na kyti z hora..FOTO Č.7-dnes_první pozdní východ slunce..FOTO Č.8-bližší pohled na kyti z hora..FOTO Č.9-..celkový pohled na kyti...
čauky..SCATCHE-já si práwě myslim že ten igelit je tam dobrey..kořínky rostou ze stran i tak..a ten igelit je krásně svede dolu pod textilii a navíc je udrží i ve sqělé vlhkosti...za tož bez něj by uschly nebo začaly uhnívat(hnědnout) něgde v puly cesty--už jsem to práwě jednou sundal..a nedopadlo to moc dobře..jinak k tý nerovnoměrnosti....dostal jsem 40 bejbátek ale některý byly dole pěkně uhnilý tak jsem musel čekat necelej tejden na další víš..tak proto ta nerovnoměrnost...jinak všem moc děkuji za káčkový plusany a ohlasy...a brzy podám update...
čau growers..mám ted chvilku časa tak přihodím pár aktuálnich foteček ze 4 dne kwětu...FOTO Č.1-lehkey ale nezbytney prostřih kyti quli prosvícení..FOTO Č.2 až 5-pohled na kyti jak krásně povyrostly..FOTO Č.6 až 9-makro fotečky_je vidět že holky už pochopily a pomalu začínají kwést-objevují se první blizničky..FOTO Č.10-zvlhčovačka vypnuta_kyti to na požadovanou vlhkost už zvládnou zadejchat samy......jinak teplota zustává + - stejná..vlhkost ubrána na 50-55%..PH-5,8..EC-1,6...
čauky growers..mam takowey maley dotázek..neuvěřitelně mi začalo klesat ph a stoupat EC živnýho rosztoku..?!?!..vubec neweem čím to muže bejt..ještě nigdy se mi to nestalo..vodu používám odstátou..hnojky podle navigace..a ani s kyselinou to nijak nehrotim...PH před v litim do nádrže 5,8..ec 1,6....mno a druhý den PH 4,4 a EC 22 .....áááááá..to je moooc..jestli to taghle pujde dál..tak pujdou kyti do věčných lovišt..
ŠUGA-jj..taky si myslim a s tou vodou to dělám..celý jsem to propláchl voda+enzymy....WIKOUPAL-měřidla by měly bejt ok-kalibrace před 2dny..jj začína to bejt vidět-na čepelích listu se po okrajich delaji male hnědé flíčky..odpoledne jsem namíchal novej roztok a nechal ho ustálit..PH-5,9..EC-1,2..ted jsem ho vlil do nádrže tak uvidíme co to udělá
..snad jenom dobrotu
ček all..uplynula nějaká doba ale kyti jsou na tom pořád stejně-neříkám že nerostou ale nejsou na tom zrovna 2x dobře..EC už je cajk-začal jsem dávat menší dávky hnojek-z puvodních 1,6 na 1,1 EC (dnes přidám do roztoku 2ml PKáčka..zvednu tím EC na 1,3 tak uvidime)..jen to PH..pořád klesá každey den míchám 10L new roztoku s PH 6,2 aby to mohly holky vybumbat dříve než to klesne-FUNGUJE TO..PH před dolitim new roztoku 5,7..ale je to docela naročnýpřihodim nějaké foto tak na to mužete mrknout samy...jinak maj ted 3.tejden květu..ale jelikož se na 1 tejden diky tomu klesajícímu PH a vysokému EC uplně zastavily a nevyrostly ani o MM..tak to beru jakože jsou teprve v tejdnu 2hém....
slušná plantáž.
přeji zdárný finiš..
PH roztoku ti po namíchání na druhý den skoro vždy mění,u mě kapku zase stoupne.
Ob den pak upravím PH znova a to už udrží +- i týden.
hááy growerspřihazuji asik 5jet minutek starý fotečky svých děvek..za tmy...včera proběhlo dukladný prostříhání listový a odstranění některých spodních větví..ale že by to bylo nějak znát..je to hrozná jungle...jinak..nejspíš jse podařilo vyřešit to klesající PH a stoupající EC..PŘÍLIŠ NÍZKÁ TEPLOTA ROZTOKU V NÁDRŽI..po změření 11c°...mno na to že by teplota měla být zhruba 24c°..celkem mazec....hodil jsem tedy do nádrže akvarijní topítko..a holky začaly bumbat jako divý...rustu zdar a qwětu zvlášt