Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hooj groweři... V této anketě chci porovnat 2 hnojiva : Advanced Hydrophonics a General Hydrophonics. Napište mi zde svoje názory na tyto hnojiva, které z těch dvou je lepší. Kdo doporučuje koupit sadu AH Grow, Micro, Bloom a Final Solution a nebo sadu GH Grow, Bloom, Micro a Ripen. Pokud máte s těmito hnojivy nějaké zkušenosti v hydru napiště zde svůj nazor...
„Autority ti říkají, že nesmíš kouřit trávu, protože je to pro tebe špatné. Přesto, když tě při tom chytí, tak tě zavřou do věznice. Myslím, že je pro tebe lepší kouřit trávu a být na svobodě než být ve věznici." Bob Marley
final Solution a Ripen jsou dvě naprosto odlišné věci
Jinak ZDE máš thread od člena xmalcolm, kde prováděl porovnání Metrop vs General H. vs Advanced H.
Já osobně mám zkušenost - ze zde zmíněných AH bo GH - pouze s Advanced Hydroponics. Rostlo to, kvetlo to a bylo toho cca poprvé 0,75g/w a podruhé cca 0,6g/w, ALE, používál jsem k tomu PK 13/14 od B´cuzZ, takže objektivita poněkud vázne
Na závěr bych chtěl dodat, že pokud bych ještě někdy kupoval tří složkové hnojivo, vybral bych si GH - nezkoušel jsem, proto mě to láká - a nezávisle na výsledku bych se k AH už nevrátil
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Muj nazor totiz je ze bych s AHckama nepohnojil ani sedmikrasky,,, Tohle jsem myslel jen ze srandy ale moje volba je GH i kdyz se mi jejich premrsteny ceny vubec nelibi, zda se mi to jako vyborne hnojivo pro hydrophonie. Nejvic mi u AH vadi ze vysoce kolisa PH a EC coz je docela velky problem pro me... Lakaji me jeste dalsi enzymi od teto spolecnosti ... mate nekdo nejake zkusenosti s enzymi a stimulatory od GH?
„Autority ti říkají, že nesmíš kouřit trávu, protože je to pro tebe špatné. Přesto, když tě při tom chytí, tak tě zavřou do věznice. Myslím, že je pro tebe lepší kouřit trávu a být na svobodě než být ve věznici." Bob Marley
ad kolísání pH a EC - ten poznatek máš z vlastní zkušenosti?????? Já jsem s AH nikdy problémy s kolísáním neměl ..... a taky hodně záleží na zdrojový vodě a dalších přísadách, který do roztoku přidáš - ani o jednom se ale nezmiňuješ .......
co řekneš na následující argument - GH je sice originál, ale tato hnojiva byla vyvynuta pro obecné pěstování v hydroponii - je to tedy univerzální hnojivo vhodné pro většinu rostlin. AH jsou sice kopie, ale zato jsou vyvynuty pouze a jenom pro "naši" rostlinu. Další věc, co mi vadí u GH je nízký obsah dusíku v období růstu - musel jsem si dělat vlastní poměry, což je celkem opruz za tu cenu a poslední argument, který hovoří pro AH je právě ta cena .....
No to je pravda ze AH maji lepsi start nez GH to potvrzuju je to kvuli tomu dusiku ale zase GH ma EC 1,5 AH 1,8 a podle skusenosti PH kolisa mene nez u AHcek. Pokud mate tvrdou vodu vetsinou se o kolisani ani starat nemusite ale zase lepsi koupit PH- . A co takhle enzymi AH Final Solution a GH Ripen??? Jaky je v tech dvou flushingovej vecickach rozdil?
grosancho - rozdíl je v nich velkej:
FS je pouze a jenom na pročištění bez výživové funkce
Ripen je v podstatě "hnojivo" na poslední fázi života rostlin - pumpuje do rostlin živiny, ale zároveň dává rostlinám signál, že se blíží konec a to má za následek to, že rostliny přestanou živiny ukládat a všechno pumpujou do palic. Proto se také Ripen používá déle než FS a po Ripenu musí ještě přijít krátký flushing. Další rozdíl je v EC roztoku - zatímco u FS se budeš blížit EC vody, u Ripedu jedeš plnou dávku jako s klasickým hnojivem.
Takže to jsou asi zásadní rozdíly .... zkus ale pohledat, protože se to tu již několikrááááááát řešilo ....... mám tu zkušenost, že lidi co vyzkoušeli FS i Ripen, tak nakonec dali přednost FS, ale je to individuální ...
oka protoze mam zalusk na celou sadu GH a rikal jsem si kdyz uz GH tak koupim i ten ripen a enzymi ale nemuzu se rozhodnout Ripen, Final solution... A co kdyz pouziju ten Final Solution? Musim pak delat jeste 2-4 dny flushing? (bubbler) a nebo final solution az do konce