Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim ... jako urcite nemalo lidi mam cast svejch kyti v kukurici ... ale docela sem se zacal bat, kdyz letos kvuli tomu teplimu jaru dozralo obili skoro o mesic driv a vsechno uz je sklizeny ... jestli se tohle stane s kukurici, vsechno kyti pujde do haje zdaleka driv nez dozraje ... co myslite? ... me uz ted kukurice prijde dost nabusena,ze by ji pomalu mohli sklidit
Tak uvažuju že přiští rok rozjedu svuj první pořádny out v kukuřici.Ale fakt nevim jak je to s tou sklizní v kukuřici bo bych nerad sklízel nedozralou ganju kvuli tomu že bych měl strach s kombajnu :-( dík za každou radu
U nás se sadí dva druhy kukuřice, jedna je na siláž a druhá na zrno.
Na siláž se sadí blíž sebe a sklízí se dřív.
Na zrno dál od sebe ( aby se prosvětlily plody) a sklízí se až někdy v říjnu myslím.
Chce to tudíž čekovat pole a jak jsou sazeničky daleko od sebe.
na zrno se myslím uvádí kolem 20 cm a mezi řádky, tak abyses tam v poho vešel.
Ale taky bacha na to, že jí ještě pak asi když mám kněco pod 0,5 metru kropí nákou sračkou proti plevelu a to kyti taky nemusej rozdejchat, tohle už se mi stalo 2x a tak 50% nepřežilo...
Me asi nezbyde nic jineho nez na jednom mem poli v kukurici kyticky presadit nekam pryc.Protoze jsou chudinky o polovinu mensi nez kukurice (a ktera je ke vsemu asi i krmna).Je to v haji kukurice me letos hodne prekvapila
Peace
JAHmaican U nás to bude asi nak tak podobně ,ale s tím že ji kropi proti tomu plevelu to sem fakt nevěděl dík za nake ty rady. Budu schánět nějake informace on to ho je přece grower :-D .
ja teda mam v kukurici kyti tak o 20 cm mensi nez kukurice ( 2 m ) a zadnej postrik mi neprovedli ... a snad to vypada na tu na zrno, pac se mezi radkama da v cajku chodit...hmmm ale jestli se to posunulo o mesic, zacatkem zari moc sisek nebude ... jinac ted sem byl na mlicku a musim rict, ze to co dovede vyrust na poli mezi kukurici jako plevel dokaze bejt silny dost pekelne ;P ...
no u nas roste kukurice jak diva-klasy jsou uz sezloutle a nez dojdu na misto kde mam kytky tak mam hlavu plnou bordelu z nich...
uvidim treba budu mit stesti a kukuricka bude na zrno
Zdarec No já jedu kukuřici letos poprvé a je to paráda, kytí jedou krásně. Mam ale výhodu v tom, že muj táta je myslivec a takže vim, že moje kukuřice je na zrno a hlavně budu vědět, kdy ji začnou sklízet. Ale když je na zrno tak je podle mě času víc než dosti. Třeba loni se u nás sklízela snad až někdy v listopadu.
Edgaros: zdar... me tam taky frci paradne ... kukurice je krasne zene nahoru a maj tam vyborny prostredi, takze sou nadherne zdravi a maj peknou barvu, ale s tim problem nejni no ... ja tam zejtra snad pojedu na hnojeni a tak zmerim mezery mezi radkama!! tak bys mi prosim podle tech tvejch moch rict o jakej druh kukurice jde ... ?? ?
Keany: Zdárek podlě mě záleží hlavně na tom jak je nahuštěná u sebe, když je na zrno tak budou kukuřice v řádku tak asi po 25 - 30 cm-to jen odhaduju až pojedu hnojit tak to snad směřim a bude to. Mam letos problém , lámou se mi kytí tak to tam všelijak vážu a tak. Některý kytí už přečuhujou tak už abych je měl doma. Zatim Groweru zdar
zdar ... radky mam od sebe 60cm ale kyti sou tak po 10
jinak taky uz precuhujou a lamou se mi pac sem je vazal a roztahoval od sebe a pripevnil to ke kukurici, kterou naky prasata zlomili tim padem to strhava i kytky .... ale i presto jich tam je kopa a vypadaj nadherne !!!
Petref: No máš asi pravdu . A ta krmná se bude asi už docela brzo sklízet co? Těch 10 cm je málo to opravdu vypadá, že to půjde brzo pod řezačku. No informuj dále jak to vypadá.
Zdravim nechci strašit ale jakozto zemedelec pestujici s otcem kukurici vim ze jakmile zacne kukuřice schnout (jelikoz je narostla) se do ni okamzite vlitne ponevadz ji mame na krmeni pokud viš že je na zrno neni ceho se bat