Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak to jo, sorry nepochopil jsem to z toho nikde to nepíšeš. Já jsem jel normál vše pod sodíkem a ok, až na tu spotřebu je o něco větší než s tím co máš. Ať se daří!!! Sronson
Původní příspěvek od Hu-Ya ak.oc : jj,hlavne ty od kamose,typek mi dneska ma prinest 5cm ventilator,izolaci atd,takze udelam odtah a nejaky to foukani,uz to odkaladam dlouho
5cm ventilator je na prd, hlucnej a zadnej prutok. jestli chces tak pisni pm mam tady 2*120mm fan na 12V a nechal bych je za "pusu".
Hu-Ya : K tým žiarivkovým telesám. No ja s tým mám skúsenosti a rád poradím. Tak sa pýtaj. Nieje to nič zložité. Ide o to ako to potrebuješ mať spravené. Odporúčam ich pripevniť na tienidlo z plechu. Iba trubice so štartérmi a balast von.
Hu-Ya:
1.To hranaté a ťažké, to je tlmivka. Ten väčší valec by mal byť kondenzátor a tie malé 4 valčeky sú štartéry.
2. Tá varianta na tom druhom obrázku sa mi páči viac. Keď tie V-éčka pooddeluješ od tých priečnych plechov napr. nožnicami na plech, tak ti vzniknú krásne tienidlá na jednotlivé trubice. Ale ani tá druhá varianta nieje zlá. Ibaže sa mi to celé vidí ako zbytočne veľké.
Tie malé štartéry potom pripevni na tie tienitka. A od tlmivky tam potom priveď napätie flexošnúrou. Nejako podobne to mám v mojom boxe.
P.S.: Ak z toho veľkého tienidla vystrihneš tie 2 V-éčka a potom ich trochu roztiahneš od seba, tak by sa tam do jedného mali zmestiť aj 2 trubice.
Dúfam, že som to napísal aspoň trošku zrozumitelne.
Hu-Ya: Ja mám na jednu 40W tlmivku 8mF kondík. Takže ak tam dáš do série ešte jednu tlmivku, tak tam daj buď paralelne ďalší 8mF kondík alebo ho vymeň za 16mF. Ale nič sa nestane ak tam necháš ten čo tam je, či už s 1 alebo 2 tlmivkami .
P.S.: Pri takto malých výkonoch je to zanedbatelné.
Hu-Ya: Super! Vidím, že si pokročil. Odporúčam tam tie trubice pripevniť tými sťahovacími pásikmi a napájkovať na ne vodiče. A potom na tie konce nasaď umelé štuple od fliaš. Tak to mám vyriešené ja.
Budwais: no je to tak ako hovorís ale na benga alebo na nejaké masti sa to oplatí
sorač inač som si nevšimol to že si tu už pisala lebo sledujem len to čo tu pisal on