Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » VÍNO - výroba, pěstování a vše okolo
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Zajímá vás pěstování a výroba vína?
ANO
Ano, hlavně pěstování
Ano, hlavně výroba
Jen tak okrajově
NE
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Upozornění VÍNO - výroba, pěstování a vše okolo Příspěvek č. 1

Zdravíčko

Při vinobraní me napadlo kolik lidi má vůbec ponětí jak probíhá výroba vína. Jiste není to tak jednoduché jak si mužou některí myslet – na podzim přidete pozbirate a pek se to ,,nějak’’ udela a je hotovo. Proto jsem se rozhodl že vám poodhalim nejaké propriety pěstovani a výroby vína.

Byl bych rád za každou otázku na cokoli protože ji skoro určite zakomponuji do další aktualizace a určite mi pomuže protože i když něco málo vím tak si nemužu vzpomenout uplne na vše. Pište mi prosim na PM kvuli tomu že vaše otázka bude dříve nebo pozdeji určite odpovezena pomocí určitého FAQ – který se nejak pokusim udelat

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 15-12-2006 v 22:56 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 2

AKTUALIZACE No.1

Třídění révového vína
Révové víno stolní
Révové víno jakostní
Révové víno s přívlastkem
Pozn.: Uvádím vína tak jak jsou poznačena v zákoně a připojuji vlastní komentář – za všechny nesrovnalosti se omlouvám a zarověn žádám o upozornění když přijdete na jakoukolik chybu.

Révové víno stolni
Zákon říká že : Smí být vyráběno z hroznů jejichž cukernatost dosáhla nejméně 11 stupnů.
Co to znamená? - Vína jsou doslazovány až do cukernatosti 20 stupnu což znamená že do tohoto vína se musí vložit velké množství cukru než do kvalitních vín a to v našem případě činí (11° cukernatosti) kolem 9kg na 100litrů vína. To má sice za následek sladkou a dobrou chut a nižší množství alkoholu ale hlavně velké množství konzervantů. Konzervanty (hlavne tedy síra) jsou důvodem proc nás po pití vína (některé) bolí hlava.

Révové víno jakostní
Zákon říká že : Smí být vyráběno z hroznů jejichž cukernatost dosáhla nejméně 15 stupnů.
Tak tohle už je trochu jiná! Už je i pitelné ale stále to není ono. Toto víno už musí na rozdíl od stolniho označeno vinařskou oblastí a může být označeno i vinařskou obcí (podle toho poznáte kde bylo víno vyrobeno). Toto víno je také doslazováno ale už ne tak razantne.

Révové víno s přívlastkem
Tak toto už jsou aspoň vína!!! Toto je to nejlepší co můžete koupit a nebo sehnat. Tyto vína už většinou není potřeba vůbec doslazovat.
Révové víno může být vyrábeno ve třech druzích
Kabinet – cukernatost nejméně 19 stupnů
Pozdní zběr - cukernatost nejméně 21 stupnů
Výběr z hroznů - cukernatost nejméně 24 stupnů
Pak jsou zde jestě speciality
Výběr z bobulí - cukernatost by měla být přes 28 stupnů
Víno z cibéb (nebo s ušlechtilou plísní) – cukernatost by měla být přes 31 stupnů

Poslední dvě třídy nejsou v zákoně uvedeny ale vyrábí se, jedná se o nejsladší vína které existují, tyto vína mají při kvašení výrazné problémy protože kvuli enormnímu množství cukru ani nechteji kvasit.

PS - pro ty co nevědí co je to cukernatost : každý stupen cukernatosti je kilogram cukru ve 100l moštu. Doufam ze je to takto pochopitelné

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Naposledy upravil Lupus 15-12-2006 v 23:22 PM

Old Post 15-12-2006 v 23:14 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

Zdarec Lupus, věřim, že budeš král vína - co znamená ledové víno, vyrábíte ho taky?

Old Post 16-12-2006 v 08:19 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 4

Takže r41d3r odpovedel za me
Ale ne ledové víno nevyrábíme z jednoho prostého důvodu ...
Nemáme totiš oplocené vinohrady a tak kdyby jsme to vino nechali ve vinohrade tak by ho s nejvyssí pravdepodobností sebral protože si může myslet ze jsi to tam zapomel.

Mimo ledového se také vyrábí slamové víno (bohužel jsem neochutnal - nemužu popsat) ale to také nevyrábíme - musí se totiz dát na slámu a nechat vysusit ale to je prostorově a časově nárocné a proto jsme od tohoto upustili.

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 16-12-2006 v 11:51 AM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5

Na Moravě jsem slyšel, že víno se hlavně dělí na:
Dá sa.
Nedá sa.
Dá sa Pražákovi.

Což mne pobavilo (jako skoroPražáka).

Old Post 18-12-2006 v 10:19 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

Zrovna teď sem kupoval Svatovavřinecké červené a Ryzlink Valašský, prý jedny z nejlepších vín z ČR, tak snad potěšej

Old Post 19-12-2006 v 17:12 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WirusH
Stálý Člen

Karma uživatele WirusH - 78% PěstitelskáKarma uživatele WirusH - 78% Pěstitelská

Registrován: Feb 2004
Příspěvků: 98  

Příspěvek č. 7

No doplním jilma že se zde ( na Moravě) proslíchá že pražáci víno dělí na:
Červené
Bíle
Zadarmo
Za peníze
Jinak mě rozsekal postřeh kamaráda co prodával na vinobraní burčák,kdy za ním přišel jeden "pražák" a ptal se ho jestli nemá archivní burčák....načež zachoval kamenou tvář a nečepoval mu a řekl že je archivní ale že stojí dvakrát tolik

Outdoor Morava 04 Outdoor Morava 05

Old Post 20-12-2006 v 09:01 AM
WirusH je offline   Profil uživatele WirusH   Find more posts by WirusH   Foto galerie člena WirusH   Click here to Send WirusH a Private Message   Add WirusH to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Buddh@
Stálý Člen

Karma uživatele Buddh@ - 56% PěstitelskáKarma uživatele Buddh@ - 56% PěstitelskáKarma uživatele Buddh@ - 56% Pěstitelská

Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 23  

Příspěvek č. 8

"Slámové a Ledové"

Takže ještě bych rád dodal něco k těmto vínům....

Ledové víno: "Přívlastkové víno" Je to tak jak řekl (Stoned)...ale přidám něco k výrobě...
Samozřejmě asi z názvu ledové pochopí i laijk...ke výrobě-->víno se nesbírá a čeká se až přijdou první ranní mrazy...v těchto ranních mrazech musí vydržet až do poloviny prosince (min. mráz je -6C,tato teplota je stanovena zákonem)...Led. víno je typické svou "sladkostí" (cukernatost přesahuje 30 stupňů), prodává se v menších lahvích (a jeho cena není zanedbatelná)...

Slámové: Vysoce výběrové víno...
Postup zpracování: Všeho všudy jsou 3 způsoby výroby slámového vína...
1, Jsou vybírány nejlepší bubule a jsou ukládány na slaměné rohože...(případně přikryté trávou)
2, Též důkladně vybráné hrozny položeny na rákos...
3, Zavěšení hroznů

Doba uležení je cca 3 měsíce...A proč tak dlouhá??? Každý vinař se snaží, aby se co nejvíce zvýšila cukernatost jeho vína...

Důležité jest, aby ve skladovacích prostorech byla dobrá ventilace vzduchu (jinak může docházet k hnilobě hroznů)

Cukernatost tohoto vína by se měla pohybovat nad 27 stupni...
Protože výlisnost těchto hroznů je velmi nízká (cca 17% !), cena takového vína je velmi vysoká.

Free Tibet, freedom for everyone...
Ali´s and Buddha´s growbox, Bohemians 1905, J.M. Basquiat, J. Cimrman

Old Post 06-01-2007 v 09:24 AM
Buddh@ je offline   Profil uživatele Buddh@   Find more posts by Buddh@   Foto galerie člena Buddh@   Click here to Send Buddh@ a Private Message   Add Buddh@ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 9


Pripojuji foto naseho sklipku

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 24-01-2007 v 18:12 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AHM4D
Stálý Člen

Karma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 582  

Příspěvek č. 10

citace:
Původní příspěvek od WirusH

Jinak mě rozsekal postřeh kamaráda co prodával na vinobraní burčák,kdy za ním přišel jeden "pražák" a ptal se ho jestli nemá archivní burčák....načež zachoval kamenou tvář a nečepoval mu a řekl že je archivní ale že stojí dvakrát tolik


hehe, tak jsem asi před 14dny pil "archivní" burčák je od známých z moravy - ti ho nechali zmrazit a po asi čtvrt roce jsme ho otevřeli..nikdy jsem o zmrazování burčáku neslyšel, takže jsem měl pochybnosti o kvalitě, ale byl fakt dobrej, jako na podzim..mňam

*400W Drip..SensiStar Euforia Sk#1 2010*
**400W AEROBOX..WhiteWidow NorthernLights WhiteRussian Carnival Chronic 2008 **
***Authentic bio cannabis area´s 2008 ***
****400W Soil+Coco...NYCD Nebula BigBud Whie Widow 2008 ****
*****400W Soil+Coco...PowerPlant OrangeBud Skunk#1 Chronic 2007 ******
******Authentic bio cannabis area´s 2007******
*******První pokus 400W Soil+Coco indoor mixseeds 2007*****
Začátky outdoor 2003-2006

Old Post 29-01-2007 v 07:29 AM
AHM4D je offline   Profil uživatele AHM4D   Find more posts by AHM4D   Foto galerie člena AHM4D   Click here to Send AHM4D a Private Message   Add AHM4D to your buddy list     Navštiv homepage uživatele AHM4D! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 11

AHM4D - mno ten burcak mozna je sladky ale uz to neni ono - vsecky ty kvasnice ktere delaji burcak burcakem - ten kal - odumrou a pak uz nemaji moznost procistovat streva --- no neni to ono - ja sem jednou pil zmrazeny most a je to - - - mno vselijake jenom ne dobre ...

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 29-01-2007 v 16:03 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 12

Lupus - mmm, moc pěknej sklípek Asi bych byl denně na káry, mít něco takovýho

Old Post 29-01-2007 v 16:20 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AHM4D
Stálý Člen

Karma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 582  

Příspěvek č. 13

to Lupus: právě že mi přišlo jakoby se znovu ten proces nastartoval, samo že ne v takový míře jako při "přirozeným" podzimním kvašení, ale láhev jsem hoodně pomalu otevírat stejně musel
zeptám se ještě na jednu věc: pokud víno stáčím do plastu (přeprava atd.) a je tam delší dobu, tak aby víno nechytlo čmuch nádoby prý stačí vytlačit veškerý vzduch z láhve, a pak to vydrží xkrát dýl bez znehodnocení vínečka, co vy na to?

*400W Drip..SensiStar Euforia Sk#1 2010*
**400W AEROBOX..WhiteWidow NorthernLights WhiteRussian Carnival Chronic 2008 **
***Authentic bio cannabis area´s 2008 ***
****400W Soil+Coco...NYCD Nebula BigBud Whie Widow 2008 ****
*****400W Soil+Coco...PowerPlant OrangeBud Skunk#1 Chronic 2007 ******
******Authentic bio cannabis area´s 2007******
*******První pokus 400W Soil+Coco indoor mixseeds 2007*****
Začátky outdoor 2003-2006

Old Post 29-01-2007 v 17:19 PM
AHM4D je offline   Profil uživatele AHM4D   Find more posts by AHM4D   Foto galerie člena AHM4D   Click here to Send AHM4D a Private Message   Add AHM4D to your buddy list     Navštiv homepage uživatele AHM4D! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 14

AHM4D : tak samo ze tam jeste neco jelo ale uz to neni ono

Kdyz vino stacis do plastu tak se prirozene snazime o co nejmensi mnozstvi vzduchu aby vino zbytecne neoxidovalo ... oxidaci dochazi ke snizovani kvality

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Old Post 29-01-2007 v 20:55 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lupus
in fabula

Karma uživatele Lupus - 85% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 360  

Příspěvek č. 15






Takze pár fotecek pro potechu


<---------- kostýře








<-------------- demion (také demižon nebo demijon )











<--------------- soudecek









<-------- soudecky











<------------ staré zkusené vinar

Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.


Herbs are good for everything . . .

Naposledy upravil Lupus 04-03-2007 v 22:29 PM

Old Post 13-02-2007 v 23:50 PM
Lupus je offline   Profil uživatele Lupus   Find more posts by Lupus   Foto galerie člena Lupus   Click here to Send Lupus a Private Message   Add Lupus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lupus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
golgotha
Stálý Člen

Karma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% PěstitelskáKarma uživatele golgotha - 73% Pěstitelská

Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 455 

Příspěvek č. 16

Lopus: Parádní dred ... to bych tu nečekal,ale rád jsem si to přečetl, taky toužím po malém vinohrádku, ale bylím ve vysoké nadmořské výšce a na špatném místě

Kafe bylo málo sladký!

Old Post 25-02-2007 v 18:53 PM
golgotha je offline   Profil uživatele golgotha   Find more posts by golgotha   Foto galerie člena golgotha   Click here to Send golgotha a Private Message   Add golgotha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:10 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8951140 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív