Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » 250W, 16 krasavic, hlína
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Hodinář

Karma uživatele Hodinář - 88% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 195  

250W, 16 krasavic, hlína Příspěvek č. 1

Tak Vážení rozhodl jsem se po letech abstinence květové fáze do toho znovu prásknout.Vyhrabal jsem doma nepotřebné harampádí a smontoval tuhle obludu.Původně se mělo jednat o nenápadnej noční stolek-bohužel nevypadá.

Noční stolek: Home made, dřevotříska(dodatečně potažená laminem),sololit. Rozměry:600x600x1200,pěstební plocha zmenšena na 600x600x750.Vnitřní stěny najprve natřeny na bílo a později polepené hlíníkovou izolepou(v hobby 85kč)

Osvětlení: 250W Osram (první nedostatek,snad mi jedna slibovaná dorazí co nejdřív).

Ventilace: Odtah 150 m3/h sunnon(přes CoolTube),přítah 2x 45m3/h sunnony (druhý nedostatek,neměl jsem zatím moc času vyřesit pořádnej ofuk+chybí cirkulace).

Substrát: Hlína pro kaktusy,perlit,keramzit (třetí nedostatek,v GS mají kvalitní jen po 50ti L a tu jsem tahat sockou nechtěl).Objem jednoho květináče je 1,2L(130x130x120)

Hnojivo: B'Cuzz A+B na růst, na květ to samé + PK.Když zbude nějakej bakšiš dokoupim zelenou senzaci.

Použitá genetika: 3x POG, 2x Chronik, 2x Herijunna, 2x Love Potion, 3x White Widow, 2x Kalicharka, 2x HashBerry

Systém zalévání:: zatím konývka se zálivkou+postřik. Ale protože jsem osoba líná a nebudu mít na bedýnku moc času, už je zaděláno na samozavlažování(ukážu později)

Shrnutí: Plán je asi takovej.Díky zpoždění dodávky sodíku, budou muset vydržet pod kruhovou 36ti W zářivkou.Až dorazí sodík okamžitě přepínám na květ.Nechci, aby se rychlíci sativní moc vytáhly.16 rostlin by mělo akorát zaplnit prostor.
Je mi taky jasný, že v tak malým prostoru bude seksakramentsky obtížný uchlazení.UFu se nevyhnu.Smrad v bytě by byl dost nežádoucí, tak si časem nějakej pacholap vyrobím.....


----- fotky dodám zítra(dneska ) ----

Zatím Hoďka.

souhlasíš-li, projev svůj nesouhlas

Naposledy upravil Hodinář 28-09-2006 v 23:03 PM

Old Post 23-09-2006 v 01:07 AM
Hodinář je offline   Profil uživatele Hodinář   Find more posts by Hodinář   Foto galerie člena Hodinář   Click here to Send Hodinář a Private Message   Add Hodinář to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-badboy-
Stálý Člen

Karma uživatele -badboy- - 92% PěstitelskáKarma uživatele -badboy- - 92% PěstitelskáKarma uživatele -badboy- - 92% PěstitelskáKarma uživatele -badboy- - 92% Pěstitelská

Registrován: Oct 2005
Příspěvků: 130  

Příspěvek č. 2

zdravim......fungovat to bude 100%. z vlastní zkušenosti vym že to funguje!!! kytkly si normálně sosaj co potřebujou....máš to vlastně takoví passive_hydro. ale ze začátku je musíš zalejvat růčo....!!!!!dokavad ti kořeny nepolezou z kwětináčů (cca.8-14dní)!!!!! koukám že máš ty 6,5l květináče...takoví mám taky a jde to.....ted sice jedu drip ale minulej grow sem to dělal podobně. akorát že sem to tam lil růčo.

jinak di do dripu.

p3@ce

Old Post 23-09-2006 v 17:14 PM
-badboy- je offline   Profil uživatele -badboy-   Find more posts by -badboy-   Foto galerie člena -badboy-   Click here to Send -badboy- a Private Message   Add -badboy- to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 3

Fachat to zavlazovani bude urcite a jde to v pohode i u cerstve zakorenejch rizku.Vlastne mam ten samej zpusob zavlazovani - zalejvam to rucne spodem na tacky (tak 2,5cm hladina vody) a kytky si to vzdycky v prubehu nacucnou.Kazdopadne mit tu nadrz dole,resil bych to uplne jinak a to jako ebb&flow.Do tacku kam chces cerpat vodu bych udelal diru a do ni zalepil trubicku (nebo spis radsi rovnou 2 trubicky z bezpecnostnich duvodu) s mirnym (cca 3-5mm) presahem.Cerpadlem bych v urcitou dobu zacal cerpat vodu ktera by odtekala zpatky tou trubickou do nadrze.Tim bys docilil toho,ze by kytky nikdy nestaly uplne ve vode po dlouhou dobu,takze i nebezpeci z mozneho zahnivani korenu bylo mensi. Kazdopadne to pofacha v pohode i tak.
Jinak bych chtel rict,ze klidne muzes vynechat rust uplne a pak v 15 dnu 12/12 je stipnes na 20cm,maly nechas bejt jak jsou (coz bude urcite ww) a vyrostou ti takovy 30-35cm kericky obsypany palicema.Prostor ty skrine je na to akorat.Mozna chces rust,ale podle me je to uplne zbytecny.Muzes vyzkouset a uvidis.

Jo,jeste by me zajimalo jestli budes mit hnojky primo v nadrzi s vodou nebo budes hnojit zvlast.

Mam rad tenhle styl,budu nadale sledovat.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 23-09-2006 v 20:28 PM

Old Post 23-09-2006 v 20:18 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
farda
Stálý Člen

Karma uživatele farda - 80% Pěstitelská

Registrován: Mar 2006
Příspěvků: 257  

Příspěvek č. 4

zdar,
doufam z se ti kyti zpamatujou.
mam na tebe dotaz, jak si spokojenej s tim AIR WICK? funguje to nejak aspon?
ja resim totiz uplne ten samej problem.. musim si taky neco takovyho poridit.. tak by me zajimalo jak to funguje zvlast kdyz kytky kvetou. dik za report.... a at ti to roste..

Old Post 11-10-2006 v 06:44 AM
farda je offline   Profil uživatele farda   Find more posts by farda   Foto galerie člena farda   Click here to Send farda a Private Message   Add farda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Karma uživatele Kwjetoň - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 932  

Nápad bacha na tarzana... Příspěvek č. 5

ahoj hodináři..

osobně si myslim, že chyba nebyla v počtu rostlin, ale ve špatně zvolenym zavlažovacim systému..

kdyby kytky nebyly ze začátku tak vystreslý, tak vyrostou po přepnutí mnohem víc..
49 kytek je zbytečně moc..

a eště k tomu rain forestu..
to je ten systém s ultra mega upgrade tryskou?
jak ji chceš nahradit? myslim, že by mohem jednodušší bylo sestrojit aero na bázi amazonu, něco podobnýho jako mam teďko já..
rozhodně to není tak precizní jako rain forest, ale na druhou stranu je to levný a nenáročný na výrobu a hlavně údržbu..
co sem slyšel tak rain forest je hrozně náchylnej na výkyvy ph, ec, teploty a vůbec všeho možnýho..
todle co mam já je udržovaný asi jako pokoj na koleji kde teď bydlim, tzn. vůbec..

nechci tady dělat chytrýho ale fakt si myslim, že dát si do skříně 60 x 60 cm pod 250 aero sog (ještě k tomu rainforest) je nejlepší cesta k tomu, jak vypěstovat takovou jugli, že by i tarzan měl velkej problém

na ten prostor si myslim tak 6 kytek maximálně ale hned přepnout a nesrat se s tim, taky sem si řikal že to nevyroste ale i ten muj amatérskej systémek dokázal vystřelit třeba poga do 3x takový vejšky, než měl při přepínání.. všechny větve stejně a bez zaštípnutí..
sice 12 dní na růstu ale v současný době měří kolem 60 čísel..

taky mi de vo to, že já asi nebudu mít možnost abych zkusil todle aero v nějakým horizontálu, tagže bych rád viděl jak to dopadne aspoň u jinejch..
moje idea je 6 kytek a nacpat je do mříže..
něco jako měl srooga akorát s většim výnosem

no nic, řek sem co sem chtěl tagže se zase pudu zahrabat..

Qjet

Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.

Old Post 06-11-2006 v 00:18 AM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Karma uživatele Kwjetoň - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 932  

Příspěvek č. 6

hehe, je fajn že se do aera pouští víc lidí, myslim že to má neskutečnej potenciál..

ta tryska v rainforestu je dost složitá věcička, funguje na principu odstředivky a myslim si že sehnat ji nebude zas až taková sranda (ptal jsem se na to snarka )


to že na ploše 70 x 70 je 72 klonů neznamená, že celej ten systém nacpeš do roomu o 70 číslech..

jedna z mála diskuzí, který sem sledoval na OG když eště fungovalo, bylo o aero/nft sogu od Lothara..
jeden pěstitel s dost kostkama říkal, že aero není na sog zas až tak vhodný, protože to dycky přeroste..

jako neřikám abys to nezkusil, jen říkám abys pak nebyl překvapenej až budeš mít kytky po celym baráku..

esi do toho pudeš, dej vědět jak to šlape, taky by mě dost zajímalo co se z toho dá vyždímat
ten vertikal co mam teď zatim vypadá obstojně.. nemá to nejlepší podmínky, tagže g/w asi určitě ne, vlastně bych byl rád i za polovičku

no, uvidíme..

:afro.

Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.

Old Post 06-11-2006 v 01:28 AM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Morpheus
Stálý Člen

Karma uživatele Morpheus - 96% PěstitelskáKarma uživatele Morpheus - 96% PěstitelskáKarma uživatele Morpheus - 96% PěstitelskáKarma uživatele Morpheus - 96% PěstitelskáKarma uživatele Morpheus - 96% Pěstitelská

Registrován: Nov 2003
Příspěvků: 96  

Příspěvek č. 7

No nevim jestli bych se pouštěl do 49 kytek na tak malý prostoře i kdybych věděl že to pojedu SOGem.S aerem nemam zkusenosti takže Ti ho rozmlouvat nebudu, ale na plochu meší než m2 dát tolik rostlin......no jestli do toho pudeš tak by mě zajímala ta zelená kostka hmoty až to vyndáš z boxu good luck a těšim se na final foto.

2x600W POG + Chronic + Mazar

2x600W POG vs. Chronic White BOX - No. 48

Dispatch Warlock and Ajax to bring back his body

Old Post 06-11-2006 v 06:34 AM
Morpheus je offline   Profil uživatele Morpheus   Find more posts by Morpheus   Foto galerie člena Morpheus   Click here to Send Morpheus a Private Message   Add Morpheus to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Morpheus! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 827  

Příspěvek č. 8

S ultrazvukovou zvlchčovačkou se to už na G řešilo. Musely by bejt 2: první na roztok s hnojkama druhá s čistou vodou když se ta první ucpe (odhaduju tak každodení čištění)
A upska pro případ delšího výpadku elektriky by se taky hodila. imho je nejdostupnější tryska viz. Kwjetoň

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Old Post 06-11-2006 v 16:04 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Karma uživatele Kwjetoň - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 932  

Příspěvek č. 9

teorie se 49 kusy by vyšla jen v případě, že bys ty kytky přelil stejnym způsobem, jako tydle..
pak by ze všech vyrostly stejný mrzáčci a mohl bys to aplikovat..

ale normální zdravý kytky ti vyrostou mnohem víc tagže bys tam měl nepřekonatelnou jungli...

naco se hnát od extrému k extrému?

Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.

Old Post 16-11-2006 v 22:20 PM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vofce
Stálý Člen

Karma uživatele Vofce - 95% PěstitelskáKarma uživatele Vofce - 95% PěstitelskáKarma uživatele Vofce - 95% PěstitelskáKarma uživatele Vofce - 95% PěstitelskáKarma uživatele Vofce - 95% PěstitelskáKarma uživatele Vofce - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 173  

Příspěvek č. 10

Zdravičko, kytky nic moc teda...

Opět neřeknu nic novýho ale v takle malym boxz je aut. zavlažování fakt naprt ještě tak hodně dobře seštelovanej drip u klterýho víš kolik vody/roztoku kytka dostane. Dost podstatný problém při přelití je že kořeň bez kyslíku prostě nepřímá skoro žádné živiny kteréžto zůstávají uvnitř substrátu a kumulují se do té doby než kytky definitivně usmaží.

Taky si myslim že substrát na kaktusy je fakt hovadina i když je fakt že nevim proč si to myslim.

JO!a taky ten b cuzz pro hydro a b cuzz pro hlínu: asi v tom nebude zas tak velkej rozdíl ale mrkni na growceduli pro hlíno b cuzz, pro hydro se míchá podstatně slabší roztok.

V případě že to nepřeleješ jsou kytky schopný vstřebat neuvěřitelný množství živin - jednoduše - zkus vypít před těsně obědem Litr šťafky taky nebudeš mít takovej apetit což?

Zdar jak sviňa, du pít kafe a pak do me milované velice kreativní práce

One love

250Watikz BIO...250w JackFlash,Nebula,Wobrna and hovní Bubler...VENEK06
...B cuzz hlína pokus o podrobný popis...Peace MAker, Ice a trochu Wdowky - BIO hydro - sklizeno - půlka zhulena zatim nej sklizeň ze včech...

...Red Diesel a White Widow 2016...

Old Post 28-11-2006 v 06:41 AM
Vofce je offline   Profil uživatele Vofce   Find more posts by Vofce   Foto galerie člena Vofce   Click here to Send Vofce a Private Message   Add Vofce to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Karma uživatele Kwjetoň - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 932  

Příspěvek č. 11

ty to fakt myslíš vážně?
aero na 49 kytek do týdle skříně?

v tom případě pozdravuj toho tarzana, mam pocit, že se ti tam nastěhuje i s mauglím a baghírou dohromady..

znova říkám, že chyba nebyla v počtu rostlin ale v tom, že jsi je udusil!! přesně jak říká vofce.. představ si bublák, ketrýmu by chybělo vzduchování - kytky by (ne)rostly úplně stejně jako v tvym případě..

slib mi, že o tom budeš pře-mej-šlet...



edit: sorry za tón.. nemyslel jsem to zle..

Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.

Naposledy upravil Kwjetoň 30-11-2006 v 10:20 AM

Old Post 28-11-2006 v 12:29 PM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dlouhán
deathrace king

Karma uživatele dlouhán - 97% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 381  

Příspěvek č. 12

zdravím hodináře!
hele můj první pokus s hlínou byl dost podobnej: 47g pod 250w
trošku mě mrzí že lidi při první "srážce" s tímto médiem tak rychle zanevřou, ale chápu a jsem zvědav na to aero
ať se vede

smrťák

Old Post 29-11-2006 v 18:19 PM
dlouhán je offline   Profil uživatele dlouhán   Find more posts by dlouhán   Foto galerie člena dlouhán   Click here to Send dlouhán a Private Message   Add dlouhán to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Carpy
Stálý Člen

Karma uživatele Carpy - 96% PěstitelskáKarma uživatele Carpy - 96% PěstitelskáKarma uživatele Carpy - 96% PěstitelskáKarma uživatele Carpy - 96% Pěstitelská

Registrován: Dec 2005
Příspěvků: 175  

Příspěvek č. 13

Ale jooo, tak zase...mas to za sebou. Umeni neni okouzlit výnosem ale okouzlit pěstěním. Konkrétně myslim tvou polovičku :-D Mej se.

Cap's box 150 W in soil Hydro 70 W at first

Old Post 30-11-2006 v 17:34 PM
Carpy je offline   Profil uživatele Carpy   Find more posts by Carpy   Foto galerie člena Carpy   Click here to Send Carpy a Private Message   Add Carpy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apofiss
Chosen One

Karma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% PěstitelskáKarma uživatele Apofiss - 98% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 824  

Příspěvek č. 14

hmm...osobně nechápu jakoukoliv "srážku" s hlínou.Podle mě je to naopak základní a poměrně jednoduchej počin....jsou horší věci

#400/600/1000W-WR,NL,Mazar#Mad Idea No.2#Magořina#Kamrlík /150W/#Zvlhčování od A do Z#Zelená je tráva, fotbal to je hra!#Statistika strainguide Overgrow
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.







Old Post 30-11-2006 v 18:54 PM
Apofiss je offline   Profil uživatele Apofiss   Find more posts by Apofiss   Foto galerie člena Apofiss   Click here to Send Apofiss a Private Message   Add Apofiss to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apofiss! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:09 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
22-05-2006 - 250w - WR - hlína - 41 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2459650 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív