Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak sem při brouzdání po webu našel tohle: http://www.blumat.info/english/zimmerbl.html
Děsně jednoduchej samozavlažovací systémek, kterej nevyužívá elektřinu a přitom má senzor na vlhkost půdy!
Dá se to lehce vyrobit i v našich podmínkách, je třeba sehnat:
- zavlažovací keramický kužel, mají ho v květinářství, je většinou ve tvaru nějakej figurky (žába, houba atd.)
- těsnou zátku příslušných rozměrů...
- hadičku
- nádrž na vodu
a to je vše!
Až odskouším funkčnost, tak to tady rozeberu do podrobna! Ale mohlo by to fungovat docela dobře, když to někdo sériově vyrábí...
Ako by povedal moj cesky brat "je to hodne vychytraly..." Urcite to skusim - ukradnem mamine nejaku kvetinu a otestujem...Daj vediet ako si s tym dopadol
Dívám se, že toto téma trochu upadlo, tak sem hodím novej příspěvek, aby bylo vidět "on da top".
Chtěl jsem zkusit tento systémek, ale nikde neměli ten kužel, ptal jsem se asi v 10-15 květinářstích včetně OBI/Hornbach/Bau... Možná nechápali pojem: samozavlažovací kužel, ale většinou jsem jim vysvětloval i systém, na jakým to pracuje. No zkusím se poptat na "zavlažovací keramický kužel" a ozvu se.
2Majkl a pakalolo: už jste to zkusili? Jak to šlo a jaký byly problémy se sháněním toho kužele?
Attack government which have broken 'The basic human laws' sign! High grow, higher harvest, highest High! ->
Hele a neznas todle uriznes z normalni pet lahve vrsek a polovinu s hrdlem proste zapichnes do zeme u kytky a vlyjes vodu to je cela veda pro medveda.Nedochazi k zadny hnilobe a kytka z flasky taha potrebnou vlahu pouzivam uz 4 roky zarucene osvedceny.
Tak pořád hledám. Na to že se na mě furt dívají jako na blbce jsem si už zvykl. Byl jsem ve Zlíně(pro starší Gottwaldově) , zajel jsem tam do Bau-Max(x)u vedle Carrefouru a řekli že maj, ale druhá baba mi řekla, že už nemají. jo a poučení: říká se tomu keramický kužel - nó takový tý postavičky a zvířátká - tak takhle to pochopili Sehnal to už někdo? já mám jakxik smůlu...
to asdd: a co dáváš do toho hrdla? Jinak se tam ta voda musí automaticky přelejt všechna tím tlakem, ne?
Attack government which have broken 'The basic human laws' sign! High grow, higher harvest, highest High! ->
High eall.
Dá sa to urobiť aj na systém infúzie, ale to s tým keramickým kuželom je dobré. Pred rokmi som kúpil v jednom našom dedinskom šope už kompletne zmontovaný mechanizmus /len vtedy ešte nepoužívali finty so zvieratkami, vtedy ešte deti moc nepestovali/...naplnil sa kužel vodou komplet aj s hadičkou, tá sa pichla do nádržky s vodou a kužel sa pichol do zeme. Normálne to aj fungovalo. Myskím, že to ani nemusí byť keramický kužel. Dalo by sa použiť aj niečo doma robené. Každopádne niečo urobím a dám vedieť..
To:Nic do hrdla nedavam jenom zarazis flasku do zeme naplnis vodou a to je cely nepracuje to jako infuze proste ta voda v ty flasce stoji,a jak ji kytka spotrebovava tak ubyva.Neni to zadny kuzel nebo neco takoveho ale ucel splni.Chus
Cau,
takze jsem na to narazil v OBI na Roztylech (Praha). Je to tusim presne ten typ co je v uvodnim prispevku. Stoji to 249,- a v krabicce jsou 3 ks. Zrovinka se to chystam vyzkouset. Takze pak napisu vice ...
zdar na
2asdd:
jestli ti to fakt funguje, tak ses kouzelnik, nebo nemas v kvetinaci na dne diry, protoze jestli jo, tak neni mozny aby ta voda neprotekly najednou.
ale jinak napad je to hustej, ja spis myslel udelat neco jako samozavlazovaci kvetinac. ale o tom tu bylo receno v souvislosti s pestovanim na stromech... mejte se.
hulení je metla lidstva, ale zametat se MUSÍ !!!!!!
Jo,fuck to funguje,odkoukal jsem to od sousedů(zalívají tak rajčata a ne plevel kolem).Podle mě je princip takový,že jak zarazíš tu flašku dost hluboko a naliješ tam vodu taxe tam vytvoří zátka z blatíčka a jak to blatíčko vysychá tak to pomalu tahá vodu.Chce to jen vychytat správnou míru zaražení aby to neteklo ani moc rychle ani úplně pomalu(to se taky může stát).
Zdravim všechny,
takže Blumat nebo-li zavlažovací kolíky jsou normálně v prodeji jako komplet. Jeden zavlažovací kolík stojí zhruba 50 Kč.
Koho by zajimalo vic tak v poradu Rady ptáka loskutáka na nově o tom byla reportáž. Tady je link: http://www.nova.cz/tvarchiv/?period...5&prog=LOSKUTAK
Teď to testuju zatím běží bez problémů.
Hulíme proto, abychom si vzpoměli na věci, které jsme dělali, když jsme byli zhulený.