Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajima me, jak se treba takovy slimak, dostava do blizkosti vasich rostlin, myslim jako jestli normalne na zemi, nebo tam doleti, nebo se tam dostane podzemi... To je docela zasadni v obrane proti nim... Jsou i jine veci ktere mohou napadnout rostliny? A jak se proti tomu branit? dikes
Původní příspěvek od Euro-tele Zajima me, jak se treba takovy slimak, dostava do blizkosti vasich rostlin, myslim jako jestli normalne na zemi, nebo tam doleti, nebo se tam dostane podzemi... To je docela zasadni v obrane proti nim... Jsou i jine veci ktere mohou napadnout rostliny? A jak se proti tomu branit? dikes
No este se nevidel letaciho slimaka a ani ho videt nechci (v domneni ze mi pristane na hlave...) no. Slimak se ti tam doplazi a ozere ti to komplet, to se mi uz stalo. pokud mas outdoorek v kvetniku, tak muzes kolem nasypat hafo soli, presto urcite slimak neprojde...no a v zemi...na to je dobry treba sklenica pifka(nejaka nizka) - slimak ucejti, vleze dovnitr a ...
ps: jestli uvidis ty litaci, porid si nejaky raketovy system...
Tenhle problem jsem vyresil vlastni vychytavkou:
Vzal jsme si pet lahev a roztrihl ji podelne a dale na vysku po 5cm, Pokud jste tu pet lahev rozrizli i podelne, tak je to vyborne, muzete si regulovat sirku kruhu kolem kyticky, a dalsi vyhodou je ze kdyby prselo a byla sucha zem, nikdy se vam kytky neutopi takze voda vytece nastavenou skvirou mezi stenami PET lahve ovsem slimak ani snek vam sem opet nevleze...
A pokud ano, tak s nim hodte do vzduchu a bude mit z toho takovy haluze ze ten let urcite neprezije
na slimáky a šneqy jedině rozdrcenou skořápku od vořechu- přes to pak nelezou bo jim to nešmakuje, aspoň se to říká (měl sem venku 30 kyteq a mám hovno páč mi to spucovala parta nasranejch slimáků čili sem se na to informoval)
Taky s tim mam svy skusenosti.Letos sem prisel tak o 20 kitek kvuli slimakum hhed kdyz mely tak 15-20cm.Skusil sem nektery obsypat skorapkama,ale ty se ztratily nebo byly ozrany snad este rychlejc-)))
Tak sem dosel k zaveru,ze je hlavni dat kitky spis na sussi misto,pokud hrozi to nebezpeci od slimaku.Hlavne na maly kitky.Musis sice zalejvat trochu vic,ale v tomhle to ma urcite vyhody.Navic mam skusenosti,ze to kitky vydrzej bez vody i na hodne suchym miste fakt dlouho.Tak zatim. zdar
Jo,to je fajn Ale nejsem si uplne jistej.nak nevim o nikom,kdo by neco takovyho pouzival.Ted uz sou ty kitky velky,tak us nebezpeci nehrozi.Ale pristi rok to skusim.
Tobe takhle nesezrali ani 1 kitku?Dyt to musej prelist.Dyz se ti dostanou i pod sklenenou flasku zavrtanou centak do zeme.....to musi bejt teda vychytavka..
Tenhle rok mi slimáci začali brutálně požírat moje kyti, tak jsem tomu zkoušel různými způsoby zabránit. Ale ty kurvy to pořát nechtěli vzdát...
Tak sem se zkouřil a přemejšlel...hodně moc...a napadlo mě, že slimejši neradi lezou po drsných površích. Proto hodně lidí sipe kolem kytek písek, ale i to je někdy málo.
Mnohem lepší je obalit stonek kytky ruličkou smirkového papíru (čím hrubší tím lépe), sepnout to třeba kancelářskou sponou, nebo sešívačkou...toď vše, jednoduchý, ale učinný.
no co na slimaky plati uplne nejviiic, je sul... jestli mate nekdo doma takovou tu na posejpani chodniku v zime, tak okolo kytek, a zadnej slimak to nepreleze, ono je to uplne vysousi a a zabiji... ale uznavam, smirgl je vopravdu hustej zlepsovak... K+
Po mojom prvom pestovatelskom pokuse mozem proti slimakom doporucit obycajnu sklennu vatu.Po omotani stonky rastliniek chumacom vaty pri zemi ani jeden slimak-skuste aj vy,ci sa to potvrdi,alebo je to iba nahoda.Ak to funguje ,tak to vyzera na najjednoduchsiu a najucinnejsiu ochranu kvetov.