Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám na Vás,přátelé zhulenci pár otázek:
Kdyz si ubalite do papirku jak tomu říkáte?špek,Joint,brčko,bambáro.mrkev....?
A jak říkáte nástroječkům ke kouření?šlukovka,dymka,fajfka?A jak se vyjádříte,když chcete říct,že už jste IN?
Napište všechno co Vás napadne a o čem si myslite,že se u Vás říká jinak než jinde v Republice....
jižní čechy: v mém okolí se nejvíc používá: brko, brčko, špek, špíček,
no a potom: smrahno, joinťák, shit, hulení, fumáre (jako hulení) z moravy znám zelí,
myslim, že slov pro jednu a tu samou věc je víc než dost :-)
a to že už sem či jsme zhulený se u nás moc nekomentuje: prostě řeknu to sem pěkně v píči :-)) a víc to nevomílám, von to stejně každej pozná...
fajfky se u nás nepoužívaj, hulíme špeky, občas z vodnice (mluvim za lidi se kterýma se stýkám, ne obecně!)
Kdyz neco ubalim, tak tomu rikam spek tj. 60`100` a kdyz treba dam dva 100` do sebe tak potom je to mrkev. Coz i tvarem a velikosti je dosti .
Slukovka si myslym je neco jako sklenenka...tj na jeden prd, mozna dva.
Dymka je neco vetsiho ...co ma kazdy doma muze byt i vodni nebo obycejna...je to zkratka neco velkeho.
Fajfka je neco maleho na venek. Kdyz razzis ven, tak se ti nekdy nechce delat speka a narves si to do fajfky.
No a kdyz konecne jsem se dostal do kyzeneho stavu, tak ja osobne rikam ze me prohani ZELENY DRAK. Nebo neco v tom smyslu. A ostatni reknou ze jsou bud tak do pohodicky, nebo uplne v p!c1.Taky muzes rict o nekom ze je vysmatej jako leco.
No u nas fRicanech bezne balim Braka, Brha a Jointy. Nejakou to vodnici bych teky mel... Jinak na plastika pouzivam sucháčovač. Funguje to na principu pivniho tacku na slenicce ale vychytenejsi.
Svého času jsem ve Srinagaru potkal jednoho brňáka. Ten používal formulaci: Idu vylepiť pořádnó róru.
Když už nemohl někdy mluvit zkracoval to na: dám bago.
Koukám, že těch výrazů je fakt hafo, nicméně taky si přidám své, co znám ... jsem sice z Prahy, ale v naší partičce hulících individuí zveme jointa též spratkem, brčkem, brkem, škréclem, ši smotkem ....
šlukovky a vodnice používám velmi zřídka, ale pro ně žádnej spešl název nemám ...
no a když jsem zhulenej, tak to převážně zdůraznim výrazem "Sem moc nebo prostě jen tak na totál ale ono to převážně neni důležitý moc zdůrazňovat :-)
Tak u nás jsme dost jednostraní a vesměs se jede z šlukovek kterým říkáme prostě šlukna. Když je to šlukna s malým kotlem tak je to dvou až tříprdovka. Když už se ubalí tak je to brko, brčko, špek nebo joint. Mimochodem bych chtěl opravit ianicka. Není to "dám bago" ale dám bigo". A když už je člověk v rauši tak se vo něm říká, že "bloudí v konopným oparu" nebo že "je pod smokem". A když se to přežene tak je člověk prostě v p****i. Ale to asi znáte všichni. :-))
.......get high.......higher than before..........
Hmm... tak mate tady fuckt vycerpavajici seznam fsech nazvu pro speqy, ale co rika muj kamosh, to nema obdoby: toz smotni pjekneeho marasniika, nee? )
jinak, dyz je hulenej, rekne: tosh dobra mordjenka, morda jinak: su dobre zplckany, zplcly... kashamalta a tag daale... no je to welkey brutus!
TO IANICK:Já sem z Brna a tady se nemluví "Idu" a "vylepiť".To spíš používá severní Morava.
Ale tady na j.Moravě to je:
joint:špek,brko,cévka,joint...
když chci zahulit:nemáte něco na prda,štráfa
ganja:zelo,jetel,kapradí,........
dýmka:faja,....
<je jich samozřejmě víc, ale tady sem napsal, co používám já osobně....>