Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim všechny indoor zahrádkáře a rád bych se zeptal na některé upřesňující informace. Nejprve k hnojení - pořídil jsem si třísložkové hnojivo Advanced Hydroponics of Holland a myslím, že dávkování je na obalu popsáno i pro úplný blbce, ale co se tam nepíše kdy začít u malých rostlinek hnojit. Jestli - jak někdo píše - po třech týdnech, protože má hlína na tuto dobu dostatek živin? Jako bonus jsem dostal Advanced Natural Power Growth/Bloom Excellarator a nevím jak s ním naložit, Kdy a jak ho aplikovat?
A pak jak je to s přidáváním CO2? Ať hledám jak hledám nikde se nepíše kdy přidávat CO2, jestli ve dne, nebo v noci (světlo/tma)? Našel jsem jenom na tomto odkazu
(http://edyyyy.wz.cz/konopi.html bod 7.), že v noci, ale to mi nepřipadá logický. Dále nacházim, že podobné problémy řeší rybičkáři (akvaristi) a ti ho přidávají ve dne (když svítí), mají na to i docela dobré metody, tak myslím, že se u nich dá lecos přiučit:
S tou hnojkou ti neporadím. Podle toho jak často přesazuješ a nebo v jak velké to máš nádobě tak tak dlouho bude v půdě dostatek živin. Ve hnojkách se nevyznám, ale jestli to co máš je růstové tak bys měl podle toho co jsem tak četl začít hnojit kolem třetího týdne a to malejma koncentracema, pak postupně přidávat. A s CO2 to je asi takhle. Kytka papá CO2 celou dobu svého růstu a to už od prvoděložních lístků až po sklizeň. Čím lepší má kytka podmínky tím je potom zdatnější a dá se od ní očekávat lepší výdělek. Takže když začneš s CO2 už od mala kytka na tom budem mnohem lépe a bude se jí lépe dařit. Pravděpodobně se pokud si nezanedbal světlo a cirkulaci vzduchu a tak tak by se ti měla podle mě i skrátit doba ze semínka po květ. Pokud ale nespěcháš tak by asi byla škoda prát do ní CO2 už na růstu. Během růstu si rostlinu vytvaruj, a připrav pro sklizeň, pak přepnout na květ a od té doby bych dával CO2. Nebo bych začal třeba 30 dní před sklizní. Nemám samozřejmě nic z toho co píšu odzkoušené, ale mám z growera celkem načteno a sem nadšený biolog... Těch 30 před sklizní by kytka měla dostatek všeho by se jí dařilo lépe a jediná na čem se to může v takto pozdní fázi vývoje kytky odrazit je podle mě květenství!
Díky za rady Zkoušim jak klasickej substrát na zelený kytky tak coco substrát, podle mýho je coco lepší, ale uvidíme A poraďte prosím i s tim Advanced Natural Power Growth/Bloom Excellarator.....kdy a jak?
Tento výrobek se používá v době, kdy rostlina přechází z fáze růstu do fáze květu. Výrazně podporuje tvorbu mohutného a zdravého květenství. Dále má i obranoschopné účinky - zvyšuje odolnost rostlin před napadením různými škůdci a chorob. Možno použít i pro léčení škod vzniklých po napadení škůdci. Používá se maximálně do konce předposledního týdne před sklizní - poslední týden již nepoužívat. Vhodný pro všechny typy substrátů (hlína, rockwool, kokos a další). Doporučuje se používat v kombinaci s Advanced Enzymes+. Doporučené ředění 1:1000.
Jasně tohle všechno jsem si taky našel, jenom sem si nebyl jistej jestli je to jako zálivka, a nebo postřik a jestli s tim má někdo zkušenosti (jestli je lepší si pořídit i to Advanced Enzymes+)? A když je to od stejný firmy jako Dutch Formula, kterým hnojim, tak se numusim bát, že to přehnojim?
4 kimehc: Pročetl jsem tvoje přízpěvky a klobouk dolů....... Určitě něco vyzkoušim
Jak čato za tejden hnojíte a kolik tam toho nalejt? Příklad mam 20kytek a uvařil jsem 10l papáníčka, tak mám dát každý 0,5l, nebo si mám něco nechat ještě na příště. To dávkování mi furt neleze do hlavy
Mám tokový obavy, že jsem to přehnojil:-( Začali mi žloutnout listy a dělat se kolem žilek takový hnědý skvrny. Měřil jsem pH a je kolem 7. Co mám dělat, abych to dal zase dopořádku? Prosím o pomoc......
Tak už jsem tomu konečně přišel na problém, zjistil jsem, že jsem to přehnojil a ještě k tomu mi to napadly strašnym způsobem SMUTNICE, zkoušel jsem i insekticidy a hlístice, ale nic nepomohlo a i to přehnojení se furt v hlíně drželo, i když jsem to pořádně prolil pod tekoucí vodou, tak mi nezbylo, než všechny krásky úplně oklepat od hlíny a dát je do nové, hned jsem tam nacpal 5mil. hlístic a po pár dnech je zase vše v pořádku:-))
4 Pytlos: Vůbec nic se nestane, akorát s CO2 jsou lepší. Abych řekl pravdu, tak jsem se na CO2 zatim taky vykašlal, bylo by toho moc najednou, ale už mam v hlavě novu skříňku, kde CO2 určitě přidávat budu.
CO2 jenom za světla! viz. fotosyntéza. V růstové fázi líp/rychleji porostou, otázka je, zda je třeba tolik CO2 i při květu.
Ke hnojivu. Kdysi jsem koupil nějaké české hnojivo s příznačným zaměřením "TRÁVY" v takové zelené lahvi (umělohmotné) se žlutým víčkem. Je dobré pro růst, má hodně dusíku.
ja mam pivni soudek na co2 (tak na 5 litru) a do toho vypustim bombicku (sifonovou a davkuju kazdej den, ze do skrine trosku zasicim ) Jasne, ze za svetla.. v noci kytka dejcha kyslik..
Kdo chce moc, nema nic, kdo ma moc, chce jeste vic .. Megalomanstvi je nemoc.. 1.2.3.4.5.6.7.8.
CO2 se pri beznym pouziti v podstate predavkovat neda. Vlastne si ani neumim predstavit predavkovani, kyslikem se taky predavkovat nemuzes i kdybys ho dychal cistej... Je to mozny pouze ve velkejch hloubkach pod vodou za velkyho tlaku, pak kyslik stava toxickej a muzes se jim otravit, ale to je jina pisnicka... Nad urcitou koncentraci (myslim ze sem nekde cetl 3000PPM) uz je efekt stejnej a se vzrustajici koncentraci se nezvysuje.
CO2 v urychluje fotosyntezu, cim vic watu (svetla), tim vetsi efekt. V rustu zlepsuje vitalitu rostlin, rychleji to roste. V kvetu zvysuje vynos - palice se nafukujou pred ocima.
Doporucuju pouzit v kombinaci s mericem koncentrace - mate pak prehled jestli to cocko je k necemu nebo jestli vam to vytahne odtahovej vetrak.
Kázdopadne CO2 je perfekni turbo, kdyz mate podminky v pestirne dobre udelany a uz nevidite jak jinak to optimalizovat, jdete do CO2. POcatecni naklady nejsou moc vysoky (jestli to nechcete digitalne spinany), samotny co2 stoji taky par korun a vynos to zvedne znatelne. Jestli si ale myslite, ze CO2 vam udela z podradnyho growu super pecku, tak ste na omylu. CO2 je az posledni moznost upgradu, zaroven musite davat kytkam vetsi koncentrace hnojiv, protoze jak rikam - zrychluje to fotosyntezu tzn. kytky zerou vic hnojek pri stejnym odparu z povrchu listu = nutne vyssi EC ale zaroven sezerou stejne vody, mozna i min, je lepsi behem pridavani snizit ventilaci jestlize vam to teplota dovololi i za cenu vyssi vlhkosti. JO a jestli mate moznost, dodavejte co2 hodinu od rozsviceni lamp (kytkam trva 40minut nez se proberou a zacnou valit) po celej den a skoncete hodinu pred tmou, za tu hodku sezerou zbytek co2 z mistnosti a a vy nebudete plejtvat. Lepsi davat celej den porad malo, nez obcas velkou davku, tu vytahne vetrak a je to zbytecny a hlavne kytky se potrebujou na vyssi hladinu co2 priparvit - zvyknout si...
kurna, sem se nejak rozkecal, uz koncim...
Tisková oprava:
Ve včerejším vydání našich novin jsme omylem
uvedli, že Jiří Paroubek je z Brd.
Správně mělo být uvedeno, že Jiří Paroubek je zmrd.
Všem obyvatelům Brd se hluboce omlouváme.