gustav makovec
Stálý Člen

|
Nazdar pacholci,
zasejc mě théma zaujalo, tož píši svoju zpověď,…třeba to někomu pomůže.
Za svůj bídný, krátký a neplodný život, zahubil jsem spoustu stromů,a to i dlouhověkých a nádherných,ani si smradi ,sory ,nedokážete představit kolik,zasejc, na druhou stranu, jsem jich pár zasadil, snad stejné stovky či tisíce,aspoň doufám.., doufám.., že smazal jsem částečně svůj dluh…Zvuk padajícího stromu..,ten zvuk,, přitahující,nádherný a děsivý najednou,poznám na pár kilometrů..,když umírá strom,je to slyšet na velkou dálku.Pakárna jest ta,že člověk jako hovado zvířecí ,s duší zastřenou, na své prohřešky a nevědomost přinde později...Fčíl,když musím,co to je musím..,zahubit ušlechtilce, rostoucí desátky let..jest to deprimující,vzrušující,hrozné,atd atd atd ani si snad nedokážete představit to duševní pohnutí v šestinedělí…..V poslední době jsem taky sentimentální, a poprosím strom o odpuštění a modlím se za něj,nechť se doměle třeba posune..-,dostane někam jinam…. a znova a znova prosím o odpuštění.Byl jsem, a jsem katem…snad je to životní úděl,či zkouška..Je to jako zabít kapra na vánoce…člověk musí,nechce,a nakonec to provede…..zabíjet stromy je z počátku vzrušující,ke konci……. nevysvětlitelné. Snad, udělat to rychle a ………….jak vlastně…
Nepřeji nikomu aby musel zakusit ten pocit…. Pokud se dožiji o to méně let,jak se obecně v ,,dřevorubeckých´´ životopisech traduje,mě nesere,je to snad úděl,páky osudu atd. má to dle mě principiálně vliv na život,ale duševně ustát to,je někdy těžké….tuž buďte rádi,že se možete živiť jako computermachř,i či prodavači, nebo preclíkáři……tak raději saďte a pjestujte !!!
Naposledy upravil gustav makovec 04-10-2006 v 20:13 PM
|