Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
# 1) ZASOBAREN VODY:
toto je kazdemu snad jasne do prazdnej umytej flase [cim vatsi obsah tym lepsie]
napustim vodu nechame minimalne 24h odstat pri izbovej teplote pripadne upravime k svojim potrebam [ph,hnojiva...] a podavame flore...
MOJA mini VYCHYTAVKA[obr. 2 ,3]: tak napriklad som si spravil stupel do ktoreho som vyvrtal dierku o nieco mensiu
ako je priemer akvaristickej hadicky tuto hadicku som tam narval a nechal ju asi 50 cm dlhu ... [aby sa s nou dalo ferovo manipulovat]
a tento stupel s hadickou si dam vzdy na flasu s vodou s ktorou chcem polievat... plati ze cim je viac vo
vyske flasa s vodou tym silnejsi prud tecie z hadicky...
# 2) UDRZIAVANIE VLHKOSTI:
Asi dost z vas to pozna a propaguje.. rozrezeme 2l PET flasu a vrchnu cast bez vrchnaka zakrijeme malu rastlinku pripadne klon ... da sa pouzit aj dno flase ale treba do neho spravit par dier aby rastlina mohla dychat
# 3) SUCHE BONGO - najlepsia je na to 0,5l flaska od akehokolvek napoja
[samozrejme PET] trocha alobalu , zapalovac, spendlik[cokolvek tenke a ostre] a materialik...
POSTUP:
1.Otvorime flasku a vypijeme obsah
2.Zbavime sa vrchnaku
3.Do hrdla dame alobal aby vytvoril kotol do ktoreho ostrym prdmetom [asi ihla alebo zicherka] narobime dierky [este je dobre to s gumickou,motuzom,cimkolvek obviazat aby alobal dobre tesnil]
4.priblizne na spodku flasky so zpalovacom vypalime dierku [pripadne cimkolvek inym co je po ruke]
5.nalozime kotol... ya know the rest ...
VYCHYTAVKA: ak nemame 0,5l flasu ale 2l alebo 1,5l tak sa odporuca tuto flasu stlacit aby z nej zostala harmonika v podstate sa zmensi obsah flase= takze nemusite tahat jak lol...
# 4) VODNE BONGO{tkzv. natahovacka} - najlepsia je 2l PET flasa, noz, alobal,ihla, zapalovac a matros
POSTUP:
1. vypijeme obsah flase
2. odrezeme vrchnu cast flasky
3. na hrdel s pomocou alobalu spravime kotol do ktoreho narobime dierky
[POZOR!! neutesnujte, neprichytavajte alobal k hrdlu, bude treba s nim manipulovat]
4. terz prichadza narad kreativna cast potrebujete nadobu s vodou
[kybel, nadrz na zachode, jazero, more, rieka, bazen, vana, umyvadlo, akvarko s rybickami]
5. -vrchnu cast pet flase ponorime hlbsie do vody aby trcalo hrdlo s kotlom
-teraz do kotla dame material a pomalicky vytahujeme flasu z vody
[nie ale uplne musi zostat spodok pod vodou] s tym ze pripalujeme material
v kotly
-ak je tam natahaneho dost dymu odstranime kotol a prva obet si da brutalneho praska...
UPOZORNENIE : tento sposob je nachylny na odpadavanie takze nedoporucujem zaciatocnikom...
tohi: no kamos/ka ty asi chapes o co ide... lol sak ako vypliva z nadpisu ide o to ze chcem dat dokopy vsetky sposoby ako pouzit pet flasu aby si ju nemusel jebnut do smetiaka skus si precitat link co je v prvom prispevku ... inak si vtipny .. peace
# 7) SAMOZAVLAZOVACI KVETINAZ z PET...
1. pouzijeme spodnu cast z rozrezanej pet flase
2.na spodok dame kamene pod ktore zavedieme hadicku [dlhu podla potreby]
3.cele to zasypeme substratom [moj sa sklada zo substratu na peargonie + na sukulenty + na vysev + perlit + na vrchu keramzit]
4.na druhu stranu hadicky dame vrchnu cast z pet ktora bude sluzit ako lievik [trichtir ]
vychytavka: vrchna cast kt. sluzi ako lievik sa po pouziti da vyuzit ako mini sklenicek vid. vyuzitie PET # 2)...
>>zatial je to iba neodskusany prototyp v blizkej dobe tam zasadim naky no name a uvidime ci to ma naky zmysel
tak tak kamos pocul som aj o sklenniku z pet ale neviem o tom nic najst tusim s tym machroval premek podlaha [ak o tom nieco mate tak to sem dajte] dik a respectaaa...
a tusim niekto postavil hausbot z pet alebo ostrov alebo co a bolo tam uplne seecko z plastovych flias ciste pet psycho
můj táta používal spodní části PET lahví malinko podobně jako máš Ty ten samozavlažovací květináč, dával to ven k rajčatům, protože prý když se polejou vodou listy, může začít plíseň (no sousedi to zalejvali hadicí zvrchu a moc s tím problémy neměli ), prostě se nezalejvalo to rajče, ale sundala se z konve ta "kropička" a přímo se voda nalila do PET lahve, která byla u rostlinky a měla na dně otvor
CO POTREBUJEME:
minimalne 2l flasu , kus alobalu, sakel pripadne igelitku, ostry tenky predmet, izolacaka alebo lepiaca paska, ostry noz, zapalovac, matros
POSTUP:
1.kupime aspon 2l napoj [u nas 2,5l 0,5l zdarma ] vypijeme obsah..
2. rozrezeme PET flasu tak aby nam zostala vrchna cast flase vacsia..
3. zozeneme sakel pripadne igelitku ktoru prilepime na vrchnu cast flase zo spodu [izolacka prip. lepiaca paska] NEPOSKODIT SAKEL!! a utesnit co najviac...
4. urobime kotol z trochy alobalu + do neho nake dierky ... NEUPEVNUJEME KOTOL!!
5. zastrcime sakel do vnutra, nabijeme do kotla, zapalime zapalovac a vytahujeme sakel....
6. dame kruteho praska [mal som z tej 2,5 l flase 2 pukov a myslel som ze sa zlozim... brutaaal]
Laminátové jazierka môže poškodiť ľad. V zime priviažte k hrdlu prázdnej fľaše z umelej hmoty kameň a nechajte ju plávať na vode. Ak jazierko zamrzne, fľaša vyrovná tlak ľadu