pelech
Stálý Člen
|
Ted to byl sice jenom planej poplach, ale neco podobnyho se mi stalo i loni.. Taky balkonovky, rust byl v pohode, ale pri zacatku kveteni mi jedna kyti zacala hoodne rychle vadnout tak od poloviny nahoru. Prislo mi to divny, protoze zatim sem se setkaval vzdy s vadnutim od spodu a ne od vrsku kytky.. Selskym rozumem sem vydedukoval, ze asi neco neni v poradku s korenama, protoze ziviny dou od spoda a asi jich de malo, kdyz to nestaci k vyzivovani cely kytky. Zkusil sem flushing, nepomohlo, obral sem uplne uschly casti rostliny a zkusil sem normalne hnojit OBM na kvet, nic schnulo to dal.. Uz sem byl uplne bezradnej a vsim sem si, zhe mi z kvetinace vylitavaj maly cerny musky, a ne v malym mnozstvi!! Planuju koupit digital, tak vam je pozdeji vyfotim, ale sou tak 3mm veliky z chaotickym zpusobem letu... Maj tendence zalitavat lidem do nosu a zdrzujou se ve vlhcim prostredi. V ty hline sou neco jako jejich larvy a po sklizni sem zjistil ze si naramne libujou na mladych korinkach mejch kyticek.. Zkousel sem je krosit BIO-OLem, ale ten se dostane jen na povrch hliny a zalejvat tim se bojim, abych nejak este vic neposkodil koreny.. Pokud nekdo znate naky prostredky, jak se techto larev a musek ucinne zbavit, prosim piste zde..
|