Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtel bych vysadit kytku na misto kde je lesni puda, ale mam problem jelikoz je moc kysela tak me napadlo ze bych vykopal diry a do nich si dal vlastni pudu jenze si rikam ze kyseliny se tam dostanou z okolni pudy takze by byla kysela i ta ma nanosena. Tak me napadlo do te diry dat igelit a pak tu pudu, a nebo to tam dat v kyblech.Co myslite?
Je to skveli misto sviti tam slunce a je to skryty.
a mozes to skusit dat aj do vreca igelit. tasky alebo kvetinaca ... aby ta kyslos z okolitej pody neprechadzala do tej tvojej, zhora to zamaskujes samozrejme.
I've come a long way, I used to think of myself as nothing but a loser, but I'm here now and I'm winnin'. I'm startin' off fresh, and this is the beginnin'. JUST NEVER GIVE UP. peace
ONo dany kupeny substrat nie len,ze ma priaznivejsie Ph a pre nase ucely vcelku vyhovujuce. Plus tieto vyhodne vlastnosti ma podstatne vyssi obsah humusu, lepsiu texturu atd.
Cize vsetko ni je lne o Ph pody. Kysle pody a predpokladam,ze sa jedna o miesto niekde s podkldam z ihlicia (mozno sa mylim) máva podu velmi slabej kvalit pre nase ucely po takmer kazdej stranke. A ci sa dana kyslost prenesie do do nanosenej pody? No aspon kontaktne miesta budu urcite vzojomne pomerne silnejse interagovat, no ako sa pozmenia vlastnosti noveho substratu ako celku neviem momentalne povedat.
DDt: Jde o to se tam byl jehlicnatej les coz je k nicemu puda. Dam si to radsi do kyble protoze se bojim aby mi nezkysla i puda co si tam nanosi protoze podle me pokud zaprsi tak se kyseliny z te lesni pudy musej dostat i do te co tam nanosim, prijde mi to takovy pravdepodobny, treba se milim ,ale nechce se mi to ryskovat.
no nevim jak je to s tim vápnem já bych tam dal radši dolomitický vápenec zvýší ti to ph půdy normálně nasypeš na políčko přeryješ a je to ok kupuje se to v kvjetinářství
no tak mám políčko normálně mezi 3 metrovejma smrkama a upravy sem dělal následující:
1. vykopat někde na louce hlínu a vyměnit ji za tu co tam je
2.vysypat vykopanou díru dolomitickým vápencem
pak ještě doporujučuju namíchat půdu z louky s vápence a přidat lignocel... ze začátku byli problémy s ph- ty sem řešil sodou do zálivky a dneska sem byl na políčku a kytky valej nádherně...
mas sto dobre vymyslene, ale jestli to das do toho kyblu nebo igelitu tak se ti tam nebudou dostavat ziviny z okolni pudy a budes to muset prihnojovat!!!!!!!!!
Zdarec tak jsem se rozhodl ze to dam do toho kyble vyvrtal jsem do nej diry pro odtok prebytecny vody a umistil do zeme, prihnojovat stejne chci takze pohoda uvidim co to udel.
Dik vam vsem za informace.
takže stručně: hašené je prostě hašené s H2O(pro neznalé s vodou ) a dolomitický vápenec je nehašený prostě rovnou z lomu.... a na co to vlastně potřebuješ?
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.