Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
je tu jaro a protože má okna jsou osázena kaktusy rozhodl jsem se pro předpěstování pod systémem tří sodíkových světel tedy 3*70 W s dvěma větráčkama od počítače v otevřené skříni v předsíni. Zasadil jsem 28.3.2005 drahocenná semínka schranovaná po celý rok do 40 kelímků od piva...No 1 nesmysl, protože strašně špatně se hlídá vysušování-nahoře se vysuší a dole jsou vlhké. Zároveň jsem zasadil do zhruba 10 l odpadkového koše a ten rozdíl byl markantní. Měl jsem ještě jednou jetou hlínu ze zimní lampové sezony a mohu doporučit-byly plné dobrůtek od firmy Plagron a kytky byly dvojnásobný. Zhruba po 3 týdnech jsem postupně začal přesazovat do větších květináčů- dnes bych sáel přímo do nich. Nicméně návštěva telekomunikačního technika znamenala 1 hodinové narušení cyklu uprostřed svítícího dne a zhruba polovina květin ukázala pohlaví. Nechal jsem si dva samce a zbytek samců naložil do mlíka. Zbylo mi 65 rostlin...Co bude dál? Sázení na různá místa- u kamarádů, v lese, v školce a tak dál. Hodlám tento thread aktualizovat až do sklizně...Uvidíme co se nafotí v říjnu
Zatím pár fotografií...
5 tydnu od zasazeni seminka
předpěstování indoor lampa 3 x 70 W
hnojiva
Root 1 zalitov 4 tydnu rustu po presazeni z kelimku
BioGrow rustove hojivo 1 zalito po přesazeni 4,5 tyden rustu
Phytamin od 3 tydně každý 5 den umyti v lazni
hlína Nejdříve obyčejný substrát přesazeno do pěstebního substratu Floria s přídavkem pelikáního guana a smíchaném s perlitem
tato fáze znamenala spousta problémů- měl jsem systém tří 70 w výbojek za sebou ve skříni o rozměrech 50 cm na 30 cm ok nešlo vrtat do skrině takže byla stále otevřená a ještě dovnitř foukaly dva PC větráčky poháněné trafem z nabíječky . najel jsem systém 18/6 a jel jsem to cca 7 týdnů, podotýkám často bez přísunu čerstvého vzduchu uzavřeni v předsíni kvůli utajení...na tom růstu to vadí mnohem méně než na květu.... Po 3 až 4 týdnech jsem přesazoval do nádob, které jsem sháněl jak se dalo . Většinou to byly 5l nádoby na limonádu. Protože skříňka je malá musel jsem postupně expedovat rostlinky jinam kamarádi si je rozebírali na pěstování vevnitř i venku vesměs z těch sazenic asi neuvidím nic -kromě rodiny- tam jsou jiný vztahy. Sám jsem si ponechal asi 24 květin. Většina jest kříženec variet známé pod názvem Hempstar, Mazar a samečka, jenž má původ ve španělských horách, odkud bylo přivezeno semínko. Dále jest to Boggle gum/ což je kříženec Bubble gum a NL5 , poté kytičky z mámy původem z Egypta a tatka byl Boggle gumm.
Přibral jsem do své sbírky 2 klony Bílé vdovy obě dvě z jiného zdroje. Nakonec jsem získal klon Hemstaru čistého ten nakonec skončil pod lampou...ne u mne co naplat nemám zrovna největší byt-jedna místnost...ouha... Mno a zapomněl jsem na Vosu což je zřejmě kříženec Fumaro con Dios s Egyptem anebo ne ...kdo ví podle chuti snad na podzim to napoví .Hurá už to roste.
obr.1 Fumare con Dios x Egypt
obr.2 Boggle gum
obr.3 skříňka s lampičkami po zvětšení je vidět jak jsem byl nucen brzdit kytičky- některé byly poměrně dlouho v kelímkách a některé už plynule přešly do náhle desetinásobné hlíny ok sázel jsem i do 2l...
obr. 4 Boggle gum
no pěkný to máš:-) já to jedu za oknem a zdaleka to tak pěkně nevypadá...čím to asi bude:-) tam lampa to je sodík? to spektrum na fotce tomu moc nenasvědčuje..jinak co to je za model?
boggle gum jest od Gypsy Nirvany, šlechtitel BOG doporučuji prostudovat jeho fotogalerii na http://www.overgrow.com/edge/galler...by=&userid=1317
Vyznačuje se mírně grapefruitovou chutí a silnými účinky.
jest to kříženec Northern Lights5 a Bubble Gum
zde foto konec 6 týdne natrium 600 w
jsou to semena třetí generace, tedy dvakrát pěstované tady v čr, jednou pod lampou opýleni, podruhé venku...rozjíždí se do dvou modelů...menší s napatrovanějšími těly...70 procent zhruba, vyšší kvete zpočátku pomaleji ale ke konci dohání svoji menší sestru docela mohutně až dokvetou zhruba stejně......30 procent...oboje v pohodě...Bog uvádí okol 44 dní uvntř, mám zkušenost, že je to delší, venku problém s plísní něco dokvítá později...kdo mluví o tom , že rostliny nemají pamět?
Španalsko nebylo nikdy nafoceno, ale patřilo k velmi silným modelům s ostrou až kašlavou chutí..
ok kříženec těchto dvou je poměrně pěkná rostlina a účinek jest též dobrý až kašlavý
Egypt pochází z jedné oazy v Egypte českou turistkou semínka ukořistěny cca 10 a z nich už bylo vypěstováno poměrně mnoho květin Tvoří nohavičky jestli mi rozumíte, zase je na můj vkus dost listnatý, ale jako jeden z mála modelů je sladký i kouř z listí. Je to pracovní model. Nastupuje pomaleji a až za 1 hodinu je možno hodnotit jeho účinky.Variabilnost taky do dvou variet ve čtvrté generaci tady takže dobrý..
posílám další foto
je to už u kamaráda po 7 dnech za oknem přisvicováno aasi 20 W bílou zářivkou..Dnes už jsou v Zemi
tentokrát přímo zasazané do odpadkového koše do lampové hlíny
3*Boggle Gumm
1*Mazar
Chci se zeptat, jestli budes delat nejaky rezy???Jenom otazka.Jinak to vypada moooc dobre.Mne osobne se libi, jakou mas tu booglegum.Hodne zdaru v pesteni.
to papaja: Zravim tě a chválim tě...... K4YOU ať ti to roste,Pěstu zdar
lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE
na té první fotce kytka vypadá docela unavená a oslabená,já ještě s vystrčenim ven počkám,po ledovejch mužích,doufám že se počasí umuodří.....co je to za model na té poslední fotce,má zajímavou stavbu,nebo mi to aspoň připadá....ten máš pod umělim sluncem?
lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE
mno neodolal jsem a za okno umístil pár klonů od přítele
byly měsíc pod zářivkami, kde zakořenovali poté 3 dni pod sodíkovými lampami mno a už třetí den za oknem mravenci nemravenci
vedle kytek jsem objevil ptaci hnizdo...beru to jako dobry znameni, ze mi vedle kytek zahnizdili ptáčkové edit konec října
Nelze považovat vše , co létá, za dobrá znamení.(americký peršink je toho důkazem)...Chvilku pobyly a zase zmizely..tak jako mé květinky na tomto místě...Byly ukradeny holky...Naštěstí jen 2 květníky...